Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 171
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Не, аз не мисля, че на човек с циститна криза с доказан бактериален причинител и без някакви други показания за това ще тръгнат да му бъркат . Това е безумие. Само ако има някакви подозрения, нещо ако са видяли на ехографа...или ако има кървене..или пък има симптоми без бактерия в урината...или поне не би следвало да е задължително.

# 286
А, на мен как ми бъркаха. Sad
Но тогава нищо не знаех, сега не бих позволила.
Имах кръв, но и от бактериален цистит е възможно.

# 287
Заради кръвта са ти бъркали, и на мен ми се размина на косъм при Халачев, щото на 5 ден спрях Зината и почнах Монурал.. и то спря. А беше казал ако не спре идваш за цистоскопия.. Ти тогава имаше ли бактерии, когато беше с кръв?

# 288
Имах бактерия, Ешерихия, но това в болницата се разбра.
Онзи търгаш - уролог, не знам каква дума да използвам, дори обикновена урина не ми пусна след прегледа, камо ли стерилна. Видя, че съм притеснена, излъга ме, че видял "нещо" на ехографа и трябва спешно да ми направи цистоскопия, защото наличие на кръв било симптом на рак?! Да вземе парите от пътеката, не че много се е загрижил за моето здраве.
После, като разказах на възрастния, те са в един кабинет, той се ужаси, как може при активна инфекция да ме бърка??? Че и катетър за 24 часа. Sad

# 289
Ужас! Нямам думи просто... Как се казва тоя, да не вземе някой да попадне на него...

# 290
Кьосев. В най-черния списък ми е.
Работи и в Пълмед.
Аз от тогава не искам да чувам за тази болница.

# 291
И аз съм от 2 дни със съсиреци в урината,но и с ковид...

# 292
Олеле, как се лекуваш? Може би ковида е провокирал..

# 293
Отдавна не съм се включвала в темата. По повод венозните антибиотици в болница - миналата година лятото влезнах в болница и ми слагаха венозен + мускулно + опашка през устата. Резултатът беше 3 месеца чиста урина и след това пак бактерии само, че друг вид. Последно Декември бих три антибиотика един след друг, като последният беше бисептол за три месеца заедно с уростим. За сега нямам бактерии и се надявам така да остане. Към края на Май- Юни, ще направя още един курс с уростим или уроваксом. Понеже аз си имам проблем от дете, потърсих доктора, който ме лекуваше като малка. По негово мнение, бактериите се лекуват с дълъг курс антибиотици, иначе има голям риск да се върнат обратно, да хронифицират и да не са изчистени.

# 294
И аз съм от 2 дни със съсиреци в урината,но и с ковид...

В болница ли си, Съни?
Бързо оздравяване ти желая! Flowers Four Leaf Clover

# 295
Кикимора, какъв антибиотик ти вливаха венозно? Да разбирам ли, че на теб ваксините са ти помогнали?
Съни и аз от сърце ти желая да се оправиш бързо! Сви ми се сърцето като те прочетох.

# 296
Ами за момента уростима върши работа. Искам да кажа, че миналата година пак го пих и нямаше никакъв резултат. Идеята според доктора беше, че ваксините помагат, когато си изчистен. Преди това 2 години все ми изписваха антибиотици по 7-10 дни и бактериите се връщаха на 1-2 месец. Сега общи курса ми с антибиотиците беше 3-4 месеца. Първият го пих 10 дни, после вторият още 10 дни и бисептола накрая 3 месеца, заедно с уростима.
За венозния не помня какъв ми слагаха, но мога да проверя и ще пиша. Мускулния беше гентамицин. После през устата опашка зинат мисля, че пих.
Скоро не съм изследвала урина, но нямам оплаквания така, че няма смисъл да я изследвам.
Още нещо важно, преди години пак влизах в болница, тогава бях с бактерии и температура. Тогава много ми помогнаха, но курса беше 14 дни с един антибиотик (след това не съм имала оплаквания 3-4 години). А миналата година като влезнах ми слагаха само 5 дни и мисля, че изобщо не е било достатъчно.

# 297
Благодаря ви,момичета!
В къщи съм,но имам уговорка ако се влоша.
Знам,че минахте по този път.
Голямо разочарование от джипито.Единствено глобите и карантината ме обясни.
На двойна доза левокса съм,от миналата година след венозния ванкомицин ми беше писнало.
Усмихнат петък ви желая!

# 298
Кикимора, правиш ли профилактика след овладяване на кризите-цистостоп, Д маноза или билки?

# 299
Не, никаква. Пия доста лекарства за друго нещо и ме е страх да ги смесвам толкова много. До Миналата година пих доста и ефект нула.Д маноза, червена боровинка, чайове какви ли не, алое Вера с боровинки и нищо не помогна.
Спомням си преди много години, бях малка, бяха казали на майка ми една добавка от САЩ с червена боровинка. Пила съм я 6 месеца. Майка ми каза, че тогава е била много доволна, от порядъка на 5-6 години не съм имала бактерии. За жалост обаче, тя не е запазила името и не можем да я открием каква беше точно.
След толкова години борба, истината е, че не знам какво и в кой момент ще помогне. Сигурна съм обаче, че когато има бактерии, курса на антибиотика трябва да е дълъг, за да има някакъв ефект. 7-10 дни нищо не прави.
След това поддържащите може би ще имат по-голям ефект.
Аз бях писала и преди, но лекаря ми обърна голямо внимание да НЕ се мия клекнала и забрани всички вани, киснене с тетра или с каквото и да било. Миене само права, каза, че е много важно.

Общи условия

Активация на акаунт