Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 094
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Докато пиеш АБ, не.

Моля, някой да се заеме с новата тема Simple Smile
Аз смятам само да ви наглеждам.

# 736
При мен нещата са по-зле от обикновено, но да видим. Преди две седмици започнаха симптоми на активна инфекция (парене при уриниране и дискомфорт след уриниране) Пуснах урина- излезна стерилна. Пих 3 дни Нитрофурантоин, никаква промяна. Паренето продължава. Пуснах още една в четвъртък. То е ясно, че няма да има бактерии заради антибиотика, но поне няма левкоцити. Вагинален секрет пуснах също и там всичко е наред. Какво е това нещо, не знам. Лошото е, че и дясната страна ме наболява. Джипито ми даде друг антибиотик, обаче ще помогне ли, няма ли. То като нищо не излиза и дори не се знае каква бактерия е.

# 737
Lime_, ако е активна инфекция, би трябвало да се размножават бактериите и все да излязат в един момент в урината.
Моите за часове ме атакуват и положението става нетърпимо.
Знаеш ли, не отдавна, една приятелка се оплакваше от същите симптоми и се оказа...алергия към интимен гел за измиване.
А описваше същите усещания.Едва ли е това, но обърни внимание, за всеки случай Simple Smile

# 738
Момичета и аз съм доста зле , на уролог съм на 7ми а се очаква че точно тогава или на другия ден ще ми дойде, а трябва да се взимат мерки колкото може по рано,идеята ми е мога ли да направя предварително някакви изследвания урина и тн какво грябва да пусна…. ( приблемите ми са цистит през месец и аз пия антибиотик както си седя ми пари и не се търпи вече Sad едвам увладявам положението с цистирен … и се надявах на 7ми да отида с готови резултати и да взимаме мерки.. а като ми дойде ще се забавт нещата с седмица Sad

# 739
shtipalkata, преди уролог задължително стерилна и обикновена урина.
Иначе той ще ти ги назначи, теърва ще ги пускаш, ще чакаш да излезе резултат , пак ще ходиш при него и тогава чак ще ти изпише нещо.
Може да си ги пуснеш утре сутрин, но за съжаление, ако има бактерия(а то явно има), микробиологията и антибиограмата излиза чак след 2-3 дена.
Но моя съвет е да си пуснеш, ще ти трябва така или иначе.
Ако имаш възможност, може и един вагинален секрет да ти вземе гинеколога ти.Много често ешерихията върви ръка за ръка и с други инфекции, които обаче са по-упорити и не на всеки антибиотик реагират, а така и така ще пиеш Simple Smile

# 740
благодаря ти верван, бях на гинеколог първо при един после при друг, слагах си миковаг тъй като съм имала гъбички и ми пусна и цитонамазка която показа че имам раничка на шиийката на матката ( Колпит PAP || група) после ходих при друг вече с това изследване и той каза че цистита се лекува от уролог.. значи утре да пусна урина..

# 741
  • София
Ако са ви взимали цитонамазка докато сте имали гъбички то няма да е верен резултата Simple Smile Повторете след лечението на гъбичките.

# 742
Пап 2 група не е нещо необичайно и страшно до колкото ми е известно Simple Smile
За урината- да , пуснете.И без направление- 15-на лв са, не са много пари.
Може да си вземете контейнерче и да донесете пробата от вкъщи.

# 743
аз лекувах с миковаг вагинални глобули 5 дена по препоръка на гинеколога ми ,спрях ги за два дена колкото да се изчист и така ми взе цигонамазка и после ми дойде и като ми свърши цикъл продължих лечението ..втория гинеколог твърди че гъбичкиге най вероятно са след прием на антибиотиците.. а от първия гинеколог не бях много доволна затова направо с резултата отидох при уж най добрия в града .. тъй като ще съм с направление при уролога , той ще ми даде направление за урината нали… тъй като 15 лв де да бяха само те… толкова пари пръснах по лекари и съм и с малко бебе и не работя… Sad

# 744
аз лекувах с миковаг вагинални глобули 5 дена по препоръка на гинеколога ми ,спрях ги за два дена колкото да се изчист и така ми взе цигонамазка и после ми дойде и като ми свърши цикъл продължих лечението ..втория гинеколог твърди че гъбичкиге най вероятно са след прием на антибиотиците.. а от първия гинеколог не бях много доволна затова направо с резултата отидох при уж най добрия в града .. тъй като ще съм с направление при уролога , той ще ми даде направление за урината нали… тъй като 15 лв де да бяха само те… толкова пари пръснах по лекари и съм и с малко бебе и не работя… Sad

Той ще даде направление за урината, да.
Разбирам ви напълно.
За последните 6 месеца съм дала стотици левове за лекарства и антибиотици.Сигурно се доближават до 4 цифрено число вече...
То да ми е минало, ама още го боря.
Успех ви желая! Simple Smile

# 745
  • Anywhere
Lime_ Песъчинки от бъбреците също причиняват симптоми подобни на цистит. Парене и болка, дразнене на уретрата, понякога и капки кръв. А щом Ви боли и отдясно, може да има нещо в бъбрека. Не всяко парене е от бактерии и цистит! Щом не се изолират бактерии, направете изследване за наличие на песъчинки в урината!

# 746
Lime_ Песъчинки от бъбреците също причиняват симптоми подобни на цистит. Парене и болка, дразнене на уретрата, понякога и капки кръв. А щом Ви боли и отдясно, може да има нещо в бъбрека. Не всяко парене е от бактерии и цистит! Щом не се изолират бактерии, направете изследване за наличие на песъчинки в урината!
Какво е това изследване за песъчинки в урината? На мен са ми казвали за песъчинки като са ме гледали на ехограф…но ако е нещо друго, моля да обясните Simple Smile

# 747
  • Anywhere
Изследване на урината е. Не си спомням какво точно беше, но моята ЛЛ ми го назначи при един от "циститите" ми, който не се повлия от лекарствата. Оказа се,че имам песъчинки тогава и ми мина с много чай и бира.

# 748
Аз също като унирам имам болки сякаш в бъбреците ще ви задам малко глупав въпрос но все пак съм блондинка простено ми е хаха , не е проблем ако съм в цикъл да отида на уролог нали..

# 749
Аз го усещам като бактериално, защото имам и лек сърбеж в уретрата, бодежи и като цяло дискомфорт в интимните части, пък и урината и ваг. секрет са чисти.
Vervam Знаете ли, че може и нещо такова да е. От месец и нещо ползвам Гинексид пяна. Казаха ми, че това е най-доброто на пазара. Усещам, че успокоява, но после след ден започва засилен дискомфорт. Да не би да ми разбутва PH? Ползвам го, защото пише че помага при гъбички и имфекции, но знае ли човек.

Общи условия

Активация на акаунт