Розацея - тема 5

• 50 479
  • 838
  •   1
Отговори
# 645
С розацея съм, доста обострена заради тренировки. Мога ли да наравя ботокс и мезотерапия?

# 646
  • София
И аз се интересувам от подобен въпрос, но за мезотерапия и филъри. Може би не е най-добрата идея, особено когато е обострена. Моята е затехнила и от началото на годината не се е проявявала и лицето ми е чисто.
Но според мен дерматолога знае най-добре дали може, консултирайте се с него за най-сигурно.
 И за да не е спам,
 да кажа, че напоследък вкарах нови неща в рутината, за които преди не си бях помисляла- сутлин вит. Ц серум, а вечер пробвам с ритинол нисък процент, но съм още в началота с него. Ще видя как ще е.  Останалата козметика ми е корейска с Центела. Медицинските кремове почти ги спрях... Така се получи, че повечете им изтече срока и не ги поднових, вкл. Солантратата и Метроруборила, сега се чудя за Скинорен, виждам, че някои ползвате. Знам, че и той е с азелаинова к-на, както Метроруборила, но може би е малко по-силничък. Зависи от процентите сигурно.
Вие какъв процент ползвате?

# 647
Аз използвам козметика на Сноуборн вече година и половина, доволна съм. Точно от серията за розацея не съм доволна, че в мицеларната им вода има розова вода, не проверих състава предварително (при мен розовата вода ми възпалява кожата), а крем ми идва мноооого мазен. Ползвам продукти от основната им серия, и съм доволна.

# 648
За Скинорена може и да е индивидуално, но на мен ми понася само 15% крем. Когато го започнах отново ми щипеше точно само първите два - три дни, след това нямах проблеми, докато 20%ят крем преди това ми създаваше проблеми и зачервяваше кожата седмици и се наложи да го спра. Възможно е и просто моята кожа да е по-чувствителна. Филъри съм поставяла в скули преди три години и не съм забелязала да повлияват негативно розацеята(Белотеро и Радиес).

# 649
Здравейте, преди 2г бях писал за лечението на розацеята.Това са новите неща който знам и ги споделям:

1.Преди година, д-р Друмева (гр.Варна) ми изписа - 5мг Резорцин , разрежда се с 1л вода, държи се в хладилник. Използвам тампони за премахване на грим. Намокрям ги с течността и си правя компреси на лицето(15-20мин). Има доста добър ефект. Намаля възпалението чуствително и кожата се възстановява бързо. Надписал съм бутилката да не я сбърка някой и да не изпие течноста.

2.Скоро разбрах че имам високо кръвно и като се зачетох в интернет се оказва че повечето пациенти с розацея имали високо кръвно - изследванията показват че ако кръвното се намали и се държи в рамките около 120, розацеята не се обостря. Аз от 5 дни съм с по ниско кръвно, вземам медикаменти предписани от кардиолог и розацеята ми се подобри чувствително.

линк за информация за връзката розацея-високо кръвно
https://rosadyn.com/rosacea/skin-care/healthy-dermal-skin-helps- … ea-blood-vessels/

# 650
Здравейте, как се приема тетрациклин при разацея и колко време? Вчера се събудих с няколко болезнени пъпки на носа и е доста чувствителен при докосване.

# 651
Посъветвай се с лекар преди да ползваш антибиотик под каквато и да е форма, флора.

А за кръвното и аз съм забелязвала връзка с розацеята. С ниско до нормално кръвно съм, но в моменти в които се покачи дори и малко, усещам как се появява флъш (моята розацея се изразява предимно чрез флъшове). Например, след хранене или пиене на кафе е нормално кръвното да се покачи, и точно по тази причина гледам да хапвам по-малки количества по-често, за да не се зачервявам. С кафето е същата работа - малки количества и със сигурност не горещо.

А между другото, бяхме излъгани за скорошното наличие на соолантра по аптеките. Миналата седмица звъннах отново на телефона им за конктакти оставен на сайта им да питам какво става, и ми казаха същото - "ще започнем да внасяме от началото на другата седмица". Очевидно и те не знаят какво се случва, така че май ще трябва да се върнем към ветеринарния ивермектин Unamused

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 15:37 от Liliyah

# 652
  • обл. Шумен
А този крем ползвали ли сте го? На какво мнение сте?
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008635
По-назад в темата имаше комбинация на крем и пробиотик. Дали точно такъв трябва да е пробиотика?

# 653
Аз използвам Metroruboril. Намаля зачервяването и успокоява кожата. Крема не лекува а по скоро поддържа.

# 654
  • обл. Шумен
А за лечение използвате Солантра, така ли да разбирам?

# 655
Не използвам Солантра. Използвам Резорцин - 5мг, както съм описал по горе. Солантрата не ми дава резултат. Всъщност Розацеята се води почти автоумунно заболяване. Никога няма да се отървете от него. Битката е да се поддържа в относително добро състояние и да не се обостря. Спазвате диета - аз лично съм забравил какво значи алкохол, не пия от 3г, а имам розацята от 4г. Не ям шоколад, цитрусовите плодове и най вече лимоните. Рядко си позволям да хапна някой портокал. Заболяването е хронично възпалително и се влиае от храната което се консумира, от хормоните, от околното пространтво. За една година е нормално да се обостри един, два пъти, обикновенно пролетта. Кремовете не лекуват, те само подържат състоянието да не стане лошо. Аз препоръчвам Резорцин 5мг разтворен във вода и компреси с него, защото ми беше изписано от лекар, тествано от мен, и за момента от всякакви други препарати, резорцина има най-голям ефект.

Когато се влоши - лицето ми се възпалява, образуват се гнойни пъпки в дълбочина. Не трябва да се пипат че става още по лошо. Доста е болезнено. Понякога е само от едната страна на лицето, но се е случвало и да е от двете страни. Предпочитам да спазвам диета и да не се стиго до влошаване. Свиквате да живеете така.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 15:28 от rumodo

# 656
И аз смятам, че розацеята е автоимунно заболяване. Имам едно такова вече. И е въпрос на добри дни и лоши дни, кремчетата помагат, но излекуване, според мен няма. Също смятам, че човек сам трябва да открие какво му действа зле. При всеки е различно, няма обща рецепта.

# 657
Така е. Всеки сам експериментира какво може да консумира като  храна и напитки и от кое се влошава.

# 658
И аз смятам, че розацеята е автоимунно заболяване. Имам едно такова вече. И е въпрос на добри дни и лоши дни, кремчетата помагат, но излекуване, според мен няма. Също смятам, че човек сам трябва да открие какво му действа зле. При всеки е различно, няма обща рецепта.
И аз съм на това мнение, но не мога да забележа какво се обостря. Определено през есента, по-точно студеното време  се появява. Ще ходя на лекар в петък / за тогава имаше час/

# 659
И при мен студеното време влияе по-зле от топлото. Предполагам, заради смяната на температурата, като влезеш от студено на топло. Другото нещо е стрес. Това направо е, като барометър. Храни не съм забелязала да ни влияят, алкохол пия два пъти годишно, та не е фактор.

Общи условия

Активация на акаунт