Розацея - тема 5

• 49 074
  • 838
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Хубаво, че споделяте за крема Филорга , полезно е да се знае, и аз го бях заглеждала преди, добре че не си го взех значи.

Magi Mei, ще спадне, няма къде ва ходи 😀 важното е резултатът после.

# 706
  • Пловдив
Здравейте, някоя от вас ползва ли азалаинова киселина и от коя марка сте доволни?
Също така търся мнение за Uriage Roseliane CC Cream SPF 30. Въобще всяка препоръка за ББ или СС крем ще ми е от полза, т.к. от скоро се боря с розацеятя и съм в търсене на моите продукти.
Извинявам се, ако вече е обсъждано, но не откривам информация с търсачката, а още не съм изчела всички теми.

# 707
  • София
Продукт с азелаинова к-на - Metroruboril, съчетава се добре с Руборил също 🙂  преди ползвах Руборил сутлен след почистване, вечер Метроруборила. Не твърдя, че това е правилната схема, но вие ще усетите най-добре нуждите на кожата си. Метроруборила може и по 2х ден - сутрин и вечер. Не знам колко е повлиял на самите зачервявания, но е добър за петънцата останали от пъпките (ако е имало такива) както и подобрява релефа на кожата. Обаче го Въведете полека и  предпазливо, защото някои хора се оплакват от първоначална реакция и пощипване на кожата. При мен нямаше, но все пак имайте предвид. Uriage Roseliane нищо особено не беше за моята кожа, всяка една аптечна марка козметика мисля има такива серии за розацея и зачервяваня. Просто проучете и изберете вашата, понякога си е на принципа проба-грешка. Аз съм доволна от bioderma sensibio мицеларна вода и кремчето. Имат добри отзиви. BB и CC кремове има доста, просто избягвайне агресивни съставки като алкахол, парфюм и др. На Misha са хвалени, състава също е добър мисля.. На мен лично bb кремовете хем не ме покриват добре зачервявания, хем ми мазнеят доста и се съберат на черти по кожата. Ползвам си фон дьо тен.

# 708
  • Пловдив
Lolo, благодаря за отговора! Ще го потърся. При мен проблемът основно е зачервяване на бузите и спукани капиляри. Мицеларната вода на Биодерма ми е любима. ББ-то на Миша го ползвам от доста време, но вече не ми е достатъчен като покритие, затова и търся алтернатива. Фон дьо тен рядко ползвам, но ако не реша проблема по друг начин, ще пробвам и така. Вие от кой сте доволна?

# 709
  • София
Ето тези двата главно
И
като estee lauder не знам до колко е подходящ при розацея , признавам, че състава му не съм гледала, просто го пробвах и ми хареса  и продължих с него, нямах реакции, но това е при мен, не знам при друга розацейна кожа как би било. Иначе за покривност е супер.

# 710
Момичета, къде в София ще ми препоръчате да си направя лазер за Розацея. Мисля, че имаше доволни, но не намирам с търсачката от кой точно лазер беше.

# 711
Азелаинова к-на- Metroruboril!  Преди бях публикувала резултат от редовно ползване само за 1 месец. Миналата година излекувах демодекс с Соолантра. Правих 4 лазера и кожата ми е ок. Има какво още да се желае обаче.

# 712
  • София
RoseBlossom, страхотен резлутат! Може ли да споделиш как ползваш Метроруборила- 2 х на ден ли? И всеки ден ли? И също от колко време като цяло досега го ползваш?

# 713
Да, наистина много добър резултат, може ли да споделиш повече за лазерите - какъв и къде ги прави Simple Smile

# 714
Здравейте, някоя от вас ползва ли азалаинова киселина и от коя марка сте доволни?
Също така търся мнение за Uriage Roseliane CC Cream SPF 30. Въобще всяка препоръка за ББ или СС крем ще ми е от полза, т.к. от скоро се боря с розацеятя и съм в търсене на моите продукти.
Извинявам се, ако вече е обсъждано, но не откривам информация с търсачката, а още не съм изчела всички теми.

Аз ползвам на uriage cc крема за розацея е и ми е перфектен, единствения, който не ми става на петънца като все едно след пудра. Издържа перфектно на интензивен работен ден!
А под самия крем слагам база на clinique redness solutions.

# 715
Метроруборил ползвах 2 пъти на ден за 2 месеца и имаше ефект само докато го ползвам. После кожата ми ужасно се влоши до изходното си състояние. Реших се на лезер  PDL, който правих през 1 месец паралелно и със соолантра. Преди това имах една антибиотична маска. Кожата ми за 6 месеца стана чудесна, а преди това загрубяла като шкурка, с лющене и големи пъпки. Аз имах ужасно много демодекс и имам чувството, че самата соолантра ми даде повече ефект от лазера. Лазера обаче ми спря флъшовете , докато зачервяването повлия, но леко. Със сигурност не съжалявам, че потърсих помощ. Не знам защо отлагах толкова време. Преди винаги трябваше да съм със фон дъо тен, а сега спокойно мога да мина и без или със bb крем. Прявя и хидрафейшъл понякога , въпреки, че се надявах да има по-добър ефект от него. Сега пак започнах соолантра като профилактика.

# 716
Аз използвам околоочен крем на Филорга и много ми харесва. Преди време ползвах Neocica пак на Ф и ми харесваше, успокояваше ми кожата. Крема на Лирак за розацея също е много добър, не бих се отказала от крем против бръчки. Много добре действа и маска с жълтък и зехтин 🙂
За Uriage Rozeliane - ползвам spf 50 от две години и съм много доволна.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 01:38 от Касия

# 717
Uriage Rozeliane spf 30 - идеален, лек, супер за сезона!
Аз не съм доволна от околочен на Филорга.
Мога да препоръчан Rosaliqie крем, който си купувам от чужбина и не е лош, също съм доволна от Миша, Lumene, Srv за розацея и Клиник anti reddness  за вечер.

# 718
  • Пловдив
Благодаря за отзивите, днес си взех пробичкаот Uriage roseliane spf 30. Само този имаха в аптеката.
На лирак кой е кремът за розацея?
Метроруборил може ли да се ползва постоянно или трябва почивка? Също така пробвали ли сте азелаинова киселина под формата на серум/маска с отмиване или не е добър вариант?

# 719
  • София
Виждам вече два отзива тук за Clinique, аз отдавна го заглеждах ама нещо не посмях, че и цената му май не беше много ниска.
Този крем ли ползвате?
И разбирам, че не ви дразни кожата,
А има ли някакъв аромат?

Общи условия

Активация на акаунт