Розацея - тема 5

• 49 049
  • 838
  •   1
Отговори
# 720
Lierac rosilogie е крема, за зачервяване е.

# 721
При розацея е хубаво спф да е 50. Никога не ползвам 30, той да ме пази най-много час-два. Тъй като не подновявам през деня слагам обилно спф50 и избягвам слънцето.

# 722
Здравейте момичета. Вчера правих PDL лазер в Lege Artis и имам ужасен оток под очите, по принцип ми казаха какво да очаквам след процедурата, но въпреки това ми се струва странно отока да е където не е правен лазера.. Някой който е правил лазера може ли да сподели как е протекло при него възстановяването?

# 723
Правих pdl , но не там .Не съм имала никакви отоци , нито са ми казвали за подобен ефект.По принцип след всякакви интервенции се възстановявам по -бавна и трудно , но след pdl нямах отоци , същия ден ми беше доста червена кожата , като загрята някак. На другия ден беше ОК .

# 724
Виждам вече два отзива тук за Clinique, аз отдавна го заглеждах ама нещо не посмях, че и цената му май не беше много ниска.
Този крем ли ползвате?
И разбирам, че не ви дразни кожата,
А има ли някакъв аромат?

Да, този. Няма аромат и цвят. Не е лош, но и не е Уау продукт. Аз го ползвам вечер или под фдт, икономичен е. По принцип си го поддържам, защото преди време беше един от малкото кремове специално за розацея.

# 725
Аз съм правила само IPL - никога не съм имала отоци, дори корички имах на две-три точки. Буквално на следващия ден ми беше наред кожата, на по-следващия пък грейваше. Докторът ми беше много внимателен - повече процедури, но почнахме от най-ниската степен.

# 726
Здравейте момичета, вчера споделих за оток под очите след лазер за розацея в Lege Artis. Днес се свързах с клиниката, за да попитам все пак дали има нещо притеснително и какво биха препоръчали за пиене/мазане.. След изпращане на снимки от моя страна и тяхно обещание да се свърже лекаря с мен, това така и не се случи. Просто исках да споделя разочарованието си. Дадох 550лв за лазер и консултация (цена която съществено се различаваше с обявената в сайта им ориентировачна цена) и накрая при проблем дори не благоволиха да ми съдействат.

# 727
  • софия
Здравейте момичета, вчера споделих за оток под очите след лазер за розацея в Lege Artis. Днес се свързах с клиниката, за да попитам все пак дали има нещо притеснително и какво биха препоръчали за пиене/мазане.. След изпращане на снимки от моя страна и тяхно обещание да се свърже лекаря с мен, това така и не се случи. Просто исках да споделя разочарованието си. Дадох 550лв за лазер и консултация (цена която съществено се различаваше с обявената в сайта им ориентировачна цена) и накрая при проблем дори не благоволиха да ми съдействат.
Да ти кажа честно и при моята процедура също бях отекла 2-3дни.Кожата стоеше на бабуни, но на 3ден вече почти не се забелязваше.Относно цената и при мен се получи нещо подобно.Беше ми дадена цена и за цяло лице и за части ,но на края платих за части ,колкото за цяло лице и даже и снимките ,които не съм искала платих.Много ме издразни това и факта ,че не виждам абсолютно никакъв ефект след лазера май ще наклонят везната да не ходя повече.

# 728
При мен отока е само под очите, което беше странното, но днес вече е по-добре. Със сигурност няма да повторя де, особено след това отношение.. 

# 729
По принцип, при нараняване на зоната около очите често отокът се смъква отдолу, под тях, просто тъканите са такива.

# 730
Здравейте,момичета.
Записвам се да следя темата.
Аз съм с неустановена от дерматолог розацея.Никога не съм обръщала внимание на зачервяванията през годините,отдавах го на това,че съм с бяла кожа и на това,че съм по емоционална.
Зачервяванията ми се появяваха като употребявах алкохол,горещо,пикантно,или когато съм притеснена.Мислех си,че при всички е така.
Кожата ми е комбинирана към суха.
Имам много малко спукани капиляри,които,ако не си ги виждах,докато козметичката не ми ги показа на лупата,много са малко на бузите около носа 2,3 капиляра.
Кожата ми леко се зачервява,нямам акне,пъпки,рани.
Чудя се дали въобще е розацея или просто по чувствителна кожа.
Последната година боря пигментни петна от бременност и използвах доста активни съставки като ретинол,арбитин,витамин ц,азелаинова киселина,ниацинамид.
Чудя се дали не съм раздразнила с тези всичките неща и затова да е зачервена.
Сега съм спряла всички неща,ползвам само един крем на Ла Рош за кожна бариера,понеже получих сериозно възпаление на очите,че чак на едното ми око ми падна клепача.Ще изчакам да се поуспокои кожата и ще посетя дерматолог.
Засега събирам информация за розацеята,за да знам какво да очаквам,ако се потвърди диагнозата и междувременно приемам съвети за добър дерматолог.
Малко дълго стана,дано не съм ви отегчила.

# 731
Krisi.lisa, на дерматолог се отива, когато има изразени симптоми, не после. Отока на очите може да е алергична реакция към нещо.

# 732
А за розацея която не е от демодекс лазер би ли помогнал според вас?

# 733
Аз почнах пак соолантра профилактично уж, но ужасно много се изпъпчих
Вече 2 седимици излизат нови пъпки с връх.
Това нормално ли е? Някой имал ли е такъв страничен ефект?

# 734
При мен отока е само под очите, което беше странното, но днес вече е по-добре. Със сигурност няма да повторя де, особено след това отношение.. 

Кой лекар в леге артис ви прави лазерната процедура?

Общи условия

Активация на акаунт