Розацея - тема 5

• 49 024
  • 838
  •   1
Отговори
# 750
Клотримазолът е против гъбички к не е кортикостероид. Цикалфата е страхотен, ползвам го всяка вечер, когато не мажа с третиноин или Соолантра.

# 751
Клотримазолът е против гъбички к не е кортикостероид. Цикалфата е страхотен, ползвам го всяка вечер, когато не мажа с третиноин или Соолантра.

Кой точно Цикалфат +?

# 752
Кремът.

# 753

Защо не го мажете с третиноина? Питам от любопитство, защото когато реша да го слагам (много рядко) винаги правя сандвич с хидратант, иначе абсурд да ми понесе... за това и рядко слагам ретинол/трет.

# 754
Ами просто не правя сандвич. Нямам нужда - ползвам приготвен третиноин, най-ниската концентрация и не ми дразни, но не го и ползвам всяка вечер. Цикалфата също не ми е нужен всяка вечер. Моята кожа е леко мазна, така че… не се пресушавам. Е, случва се да е дехидратирана, но това е друго.

# 755
Аз пък си помислих, че имате притеснение от някакви реакции помежду им, за това ми стана любопитно. Може ли да попитам какво имате предвид под "приготвен третиноин"?

# 756
Купувам го от Токуда - там си го правят.

# 757
Здравейте отново!
Вече горе долу 5ти ден се мажа със забъркан крем Clotrimazol и Metronidazol всяка вечер, но си мисля, че се влошавам Sad Нормално ли е след като се намажа да ми се изчерви кожата доста след това, реално не усещам дискомфорт просто кожата ми става доста червена Sad Изчетох доста и видях, че на повечето от вас ви е помогнал този метронидазол, но явни при мен няма да се получи и се чудя дали да спра да го мажа

# 758
  • София
Криси, аз също съм се лекувала с този крем, предписан от д-р Венелинова. Това, което не бяхме уточнили с нея, е че Е необходимо да се мажат само проблемните засеганти участъци от лицето, там където е възпалено, с постоянните червенини и пъпки (ако имаш такива). При мен това бяха бузите най-вече, а  челото накак си беше незасегнато или поне не чак като другите зони 😃 та в началото не знаех и мажех навсякъде цяло лице. И така ми излязоха няколко малки червени петънца, които си стоя до ден днешен (и след лазер).
Аз лично харесвам повече Соолантра, но нея ми я предписа чак след месец лечение със забъркания крем.
Но Може все пак да й кажеш за това влошаване при теб, може пък нещо и да не ти понася..Успех!

# 759
Ами при мен Метронидазолът не даде никакъв резултат. Бях си червена три месеца с него. Отидох на лазер, при това прост IPL, след това се мазах със Соолантра и червенината и възпалението изчезнаха.

# 760
Ами честно казано пъпки нямам в момента, но имам само едни постоянни червенини по бузките и то най-вече отдясно, но след като ги намажа с кремчето и ставам още по-червена, иначе и на мен тя не ми беше споделила дали да мажа само засегнатите зони. В аптеката се радвам, че ми го казаха.
Все пак за сега мисля да го спра ще се мажа само с цикапластчето на авен, а с лекарката ще успеем да се видим чаак края на март.
И все пак благодаря много за бързите отговори и съвети!  ❤️

# 761
Здравейте, забелязвам, че по аптеките няма вече Скинорен. С какво го замествате, който ползва?

# 762
  • София
Здравейте, забелязвам, че по аптеките няма вече Скинорен. С какво го замествате, който ползва?

Скинорен не съм ползвала,но мисля, че Метроруборила би свършил работа. Ако някой знае за по-добра алтернатива да сподели.

# 763
Скинорен и Метроруборил имат еднаква активна съставка азелинова киселина.

# 764

Момичета, имам 2 неотваряни кремчета Stop demodex. Бях се презапасила с всичко по много, докато лекувах моите червенини и пъпчици. Кремът е украински, малко е странен, защото в състава му има катран и се усеща ароматът му. Освен това се усещат някакви частици при размазване. Не знам дали е било от партида или с всички е така. Купувала съм го на своя глава, тогава толкова исках да ми мине, че опитвах какво ли не. Вероятно би помогнал, като гледам състава, но аз нямах нерви да му дам шанс. Съдържа съставки, които биха имали влияние върху демодексите- метронидазол, катран. Срокът му на годност е до септември, като както знаете е ок и употребата няколко месеца след това. Подарявам ги. Ако някой има интерес, нека пише.

Общи условия

Активация на акаунт