Дванадесети клас - първите профилирани

• 49 449
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
ДЗИ по БЕЛ е върху ООП. ПП няма да помогне с нищо.

# 226
  • Sofia
ДЗИ по БЕЛ е върху ООП. ПП няма да помогне с нищо.
Имате предвид, че произведенията са различни в ПП по бел ?
А не се ли упражняват да пишат поне в тези допълнителни часове.

Аз повече се въ.нувам за ПП по мат и да.и материала е отговаря на подготовката в мат.гимназии.

# 227
Материал ( учебно съдържание) и подготовка са несравними понятия.
Да, учебната програма, изразена като задължителни модули е една и съща. Подготовката  вероятно не е.

# 228
  • Sofia
Да, учебната програма, изразена като задължителни модули е една и съща. Подготовката  вероятно не е.
Да, учебната програма, изразена като задължителни модули е една и съща. Подготовката  вероятно не е.
Извинявайте, но въобще не успявам да ви разбера!
В кои случаи учебната програма е еднаква!?
Разбира се всеки учител или училище дават различна подготовка.

Аз само за материала питам. Програмата би трябвало също да е различна на профилирани и профилираните паралелки по БЕЛ и мат или греша?

# 229
Учебната програма в задължителните модули на ПП за всеки предмет е една и съща за всички, за които този предмет е профилиращ - и за СМГ, и за СУ в някое малко градче.

# 230
Нашата класна, която ни е учител по БЕЛ, по всякакъв начин се опита да ни откаже от ПП по БЕЛ. Каза ни, че се учат други произведения и матурата ще бъде много по-трудна от ООП, задължителна за всички. И сигурно е така. Така че, ако избирате профил БЕЛ, за да е по-лесно на детето на матурата, може да постигнете обратен ефект.

# 231
Права е. Задължителният ДЗИ по БЕЛ е върху ООП за всички. За да се явиш на ДЗИ по БЕЛ ПП трябва да си го заявил като трети/четвърти ДЗИ по желание.

# 232
  • столицата
В профилите не се готвят за матурите, както си мислят повечето хора.Изучава се друг материал като идеята е да ги улеснят за университета. Доколкото се предполага, че си записал профил, с който ще продължиш образованието си.

# 233
Здравейте мами!

Както знаете нашия набор 11 клас освен, че ще полага ДЗИ по нови програми, ще трябва и повече да се постарае за да хване средна оценка. Защо Ви го казвам това? Ами вчера установих, че на изпита за НВО в IV клас малчуганите са били оценявани по същия критерии за 30% успеваемост с цел получаване на тройка, точно какъвто ще се изисква и за нашия набор. Общо 15 точки (30%) от 50 възможни се изискваха от децата за тройка. И се зачудих дали няма са е подобна и скалата за нашия набор. Лошото е че ако е, шестицата вече ще се изкарва при 85 точки. Ако ви е любопитно вижте новата скала за оценяване на НВО-то в IV  клас и въпросния брой точки го умножете по две. Ще забеляжите много интересни данни! 😊😊😊

# 234
  • София
Всъщност 30% за тройка е много или малко? Или 85 за шестица?

# 235
  • Русе
Хич даже не съм любопитна. Не се връзвайте

# 236
Не смятам, че така автоматично могат да се пресмятат нещата. В ІV клас децата трябва да се стимулират. 85 т. за 6-ца на ДЗИ в 12 клас би се вижда нереално.

# 237
  • София
Така става, когато човек не умее да се изразява прецизно. Под "шестица" потребителят има предвид отлична оценка - от 5,50 нагоре - което за мен са съвсем различни неща. Има предвид, че по досегашната скала за приравняване на точките от ДЗИ, на отлична оценка /5,50/ отговаряха 77т. /иначе шестицата е от 95 до 100т./ и предполага, че за вашия набор 85т. ще отговарят на оценка 5,50.
Не знам защо се напъвам да обяснявам нечии неточни писания. Rolling Eyes Да не говорим, че сравняването на скалата за НВО 4-ти клас, с тази за ДЗИ е неуместно. При 4-ти клас оценките са само кръгли числа /всичко от 42,5 до 50т. е оценка 6/.

# 238
Време е да обсъдим как ще изглеждат дипломите. Joy
Иначе Амбър хубаво предупреди.

# 239
  • Русе

Не знам защо се напъвам да обяснявам нечии неточни писания. Rolling Eyes
Скрит текст:
Само да допълня, върху още по-неясни предположения и неточни, да не кажа неверни и противоречащи си твърдения за "същия критериИ". Цитирам -
" точно какъвто ще се изисква и за нашия набор" и веднага след туй "И се зачудих дали няма са е подобна и скалата за нашия набор. "  
  Загуби ме още на "Здравейте мами" и "НВО в IV клас  "

По български изкарал 3 на класното. Може да звучи зле, обаче средният успех на класа от класното е 3.50. На него не му стигнали точка и половина до мечтаното 3.50.По принцип при тази жена средният успех на випуските рядко надвишава 4. Тази година я наградиха за цялостна дейност и силно се надявам да се пенсионира вече.

Общи условия

Активация на акаунт