Дванадесети клас - първите профилирани

• 49 454
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не смятам, че така автоматично могат да се пресмятат нещата. В ІV клас децата трябва да се стимулират. 85 т. за 6-ца на ДЗИ в 12 клас би се вижда нереално.
Как така да се стимулират? В 1-ви и в 4-ти, и в 12-ти клас децата трябва да бъдат оценявани обективно, а не стимулирани. Всичко друго е вредно за цялостното им развитие.
Мен също хич не ме вълнуват ДЗИ-тата и критериите за оценяване, поне на този етап. Големи хора са, да се оправят наборите.

# 241
  • столицата
Сега пенсионирането е на мода Simple Smile Подскажете им/ѝ
Аз да се похваля с 6-ца на ЛИС, ама май не било класното.
Признавам, че доста съм се отдалечила от учебния процес. Дано няма изненади в края на годината.
И аз се замислих как ще изчисляваме дипломите, но реших, че няма да търся  из наредбите сега. Все пак ако някой си го е записал резюмирано, няма да откажа да го пусне тук.

# 242
  • Русе

Аз на такава задача, не мисля че мога да изкарам повече от 4. Все още ми е непонятен смисълът, критериите за аргументация и изобщо дисекцията по този начин на произведение, мисъл или твърдение.

Надявам се силно да завърши 12 клас. Захванал се е с много неща и училището не му е във фокус. Определено няма да се хваля с диплома, въпреки че не са му чак толкоз зле оценките и се движи в средата на класа по успех.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 15:05 от A m b e r

# 243
  • София
Надявам силно да завърши 12 клас. Захванал се е с много неща и училището не му е във фокус. Определено няма да се хваля с диплома, въпреки че не са му чак толкоз зле оценките и се движи в средата на класа по успех.
Не отваряй дума за това, че напоследък много се е отпуснала, направо съм бясна, ще се "удави накрая на Дунава" Sad

# 244

Аз на такава задача, не мисля че мога да изкарам повече от 4. Все още ми е непонятен смисълът, критериите за аргументация и изобщо дисекцията по този начин на произведение, мисъл или твърдение.
...
След като се "срещнах" с въпроси за анлиз на литературно произведение за 5ти клас, считам че аз и тройка няма да хвана Head Band Един от зададените на детето въпроси беше "Докажете, че родното пространство в текста е представено хоризонтално и вертикално", произведението е "Хайдути". И тъй като аз бях ThinkingRolling EyesFlushedDizzy FaceConfoundedFearful в този ред на емоциите, открих в интернет отговор, който още не мога да асимилирам, като приемлив за каквато и да е училищна възраст...
Скрит текст:

Все повече се възхищавам на големия си син, който оцеля в битката с БЕЛ в училищна възраст в частта "Л" и анализ. Продължавам да се допитвам до него...
Май само по математика съм в час с материала на 11токласника Rolling Eyes

# 245
  • Русе
Един от зададените на детето въпроси беше "Докажете, че родното пространство в текста е представено хоризонтално и вертикално", произведението е "Хайдути".
    Щях да се задавя Laughing Laughing Laughing

Изпълнена съм с дълбока почит към децата, които се справят отлично с родното образование.

# 246
Вече с нищо не съм в час. Даже мигах дълго пред абревиатурата "ЛИС" Joy
Хвърлям един път седмично око на дневника - ядосвам се, мърморя и всичко започва пак по стария начин.
И аз като Амбър вече съм го ударила само на надежда да завърши що-годе добре. Пък ако се справи и прилично на ДЗИ ще хвърлям шапка.
Той се успокои, защото вече твърдо е решил какво ще учи/прави занапред и сега се е отдал на всичко друго, но не и на училището.

# 247
  • Русе
И аз съм заразяла набора да се оправя, но и той държи положението.
Петокласникът ми е зор, точно с ей такива глупости.

# 248
В час съм, защото той не е бил в час цял срок и сега си мисли, че аз мога да обясня за 3 минути всички базови неща по стереометрия и да "види" как фигурата се сече от равнина Thinking
Ама пък е готин Sunglasses появява се в хола с молив, лист и телефон и казва "Маме, печелиш моливче, а после бяло листче и искам да видя как бързо и ясно ще ми покажеш, как точно ей тази описана в задачата пирамидка се сече от нещото си там и се получава това невидимо за мен нещо, наречено сечение!" Smiling Imp как да му откажеш на това чаровно магаре Smirk
Малката още си спомня с големия батко как рязахме бананови пирамиди, че да видим сеченията с различен наклон как стават с различна форма Sweat Smile

# 249
Псевдоакадемизмът по БЕЛ може да побърка всеки здравомислещ. Неслучайно преподавателите на синовете по БЕЛ си направиха клипче, където анализираха в същия стил "Мома Шушана". Две простотии в различен сос.

# 250
  • столицата
Нямам нерви да чета подобни "теми" камо ли да мисля какво може да се пише по така зададената задача.
Имам чувството,  че с всяка година безумието в образованието ни става все по-голямо, а децата все  по-неграмотни.
Ох, дано избутаме още 1 година.

# 251
  • София
Аз пък забелязах, че стилът и начинът на изразяване в учебниците, са същите, като по време оно, когато аз пишех ОЛВ. Направо се потресох! Само са подменени "опорките"- вместо борбата срещу поробителя/за справедливост/ срещу чорбаджиите/ социален гнет и т.н., сега се пише за либерализъм/общочовешки ценности/ вътрешното страдание и подобни. Все същите глупости, високопарен и напълно неразбираем стил на изразяване, които сякаш целят да се придаде някава мистичност на "анализите", да не си помисли случайно някой 16-годишен, че може да разбере "какво е искал да каже авторът".

Аз се надявам моят да завърши 11 клас. За 12-и ще мислим догодина. Grinning

# 252
  • София
Учителят по литература им казал, че в 12 клас е по-лесно, защото се изучават само четири тематични кръга , а тази година са били пет. Умират си авторите на програмата да вкарат произведенията в някакви рамки и формулировки.

# 253
Ох, само ме стресирате значи!!!
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 254
  • Русе
Ох, само ме стресирате значи!!!

Аз си ходя открай време стресирана, виновна и безпомощна. За разлика от набора, който е много спокоен, позитивен и уверен. Не че има на какво отгоре. Сигурно е някакво компенсаторно равновесие.

Общи условия

Активация на акаунт