На пазар във Варна - тема 63

• 36 064
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ние сме ходили в солната стая в Гранд мол, но това беше преди 3 години, незнам дали още съществува ... Аз си носех книга за четене Blush

# 616
Здравейте момичета, искам да ви попитам къде във Варна мога да намеря ежедневни свободни рокли като тази: Намирам само в онлайн магазини, но ми се иска да я пробвам независимо, че ще е по-скъпа. Благодаря ви предварително!

# 617
Внимавайте с магазин "Берьозка" в МОЛ "Варна". Лъжат изключително нагло, за да си пробутват залежалата стока! Преди около месец си купих от там пресовани семена от елда, които да смесвам с овесените ядки на закуска. Като свършиха, отидох да си взема още. Нямаше ги на обичайното им място, затова попитах продавачката и тя ми ги посочи на друг рафт. Взех си 4 кутии, но след като се прибрах и отворих едната се оказа, че това са цели, а не пресовани семена! Опитах се да ги залея с мляко, два дни ги държах да се киснат, но продължаваха да хрупат и се наложи да изхвърля цялата купа ядки, сушени плодове, мляко и мед. Отидох в магазина, обясних грешката и се опитах да заменя трите неразпечатани кутии цели семена с пресовани. При което наглата лъжкиня започна да ми мрънка как "само пет минути трябвало да се варят и омеквали", но категорично отказа да ми ги смени! Повече кракът ми няма да стъпи в този магазин, разбира се.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 02:56 от CoolReader

# 618
Здравейте момичета, искам да ви попитам къде във Варна мога да намеря ежедневни свободни рокли като тази: Намирам само в онлайн магазини, но ми се иска да я пробвам независимо, че ще е по-скъпа. Благодаря ви предварително!
Във Фиола съм виждала някакви подобни.

# 619
Във Фиола съм виждала някакви подобни.

Мисля че и в магазини Студио също могат да се намерят.

# 620
  • Варна
Здравейте!
Някой виждал ли е тази кафе машина в големите вериги от типа на Техномаркет ,Технополис  и т.н ?
Не искам да я поръчвам онлайн ,бих искала да я видя .
https://www.tehnomix.bg/kafemashina-gaggia-viva-style

# 621
Здравейте!
Някой виждал ли е тази кафе машина в големите вериги от типа на Техномаркет ,Технополис  и т.н ?

Нямам такава, но вкъщи имаме този модел Saeco
Lavazza A modo mio и сме доволни, но сестра ми даде Pixie Nespresso и ми е по-удобна, защото заема по-малко място на плота.

Та се чудя коя да си оставя, не пием често кафе и  съм в чуденка какво да правя едната.....

# 622
  • Варна
Елдата по принцип се вари. Не знам да се залива и да си набъбне сама. Това да не е кус-кус.

# 623
Здравейте!

Нямам такава, но вкъщи имаме този модел Saeco
Lavazza A modo mio и сме доволни, но сестра ми даде Pixie Nespresso и ми е по-удобна, защото заема по-малко място на плота.

Та се чудя коя да си оставя, не пием често кафе и  съм в чуденка какво да правя едната.....

Видях вчера също gaggl(?)a saeco не съм сигурна в името - в брпшурата на метро от 27.05. Забелязах я , защото незнам какво е гaгЛа и дали е гагЛа или гаггИа и освен това  пишеше нещо като крема-диск и се чудех какво ли е това. Струваше към 160 лв.

# 624
  • Варна
"Гаджия"(или "гаджа") - GAGGIA(gagia) е моделът, ударението е на първото А. Поне така съм чувала да се произнася.
"Крема-диск" - демек да ти прави по-плътен каймак

# 625
"Гаджия"(или "гаджа") - GAGGIA(gagia) е моделът, ударението е на първото А. Поне така съм чувала да се произнася.
"Крема-диск" - демек да ти прави по-плътен каймак

Мерси че не освети!
Значи ДжаДжия за кафе Wink

# 626
  • Варна
.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 20:53 от Blue Turquoise

# 627
  • Варна
Е, аз не съм спец по италианския, така съм чувала да произнасят.

Питах такива специалистите - потвърдиха - Гаджа. " G" пред  "i" се четяло "дж". Като го гугълнеш също го произнасят "гаджа"
Ноооо........... ДжаДжа също звучи добре Grinning

# 628
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
На италиански се чете "Гаджа"

# 629
Елдата по принцип се вари. Не знам да се залива и да си набъбне сама. Това да не е кус-кус.
Овесът и пшеницата по принцип също се варят. Което не пречи сурови овесени и пшенични ядки да бъдат заливани с мляко и след 2 часа да са готови за директна консумация. Уверявам Ви, ядките от смачкана сурова елда са не по-малко вкусни. А кус-кусът е тестено изделие, подобно на макароните и спагетите, което никога и по никакъв начин не се яде без термична обработка.

Общи условия

Активация на акаунт