Отговори
# 240
Момичета, да ви питам коя от вас ще ходи на лекциите на 9 месецаа 19 и 24-ти?
И трябва ли да се запиша по телефона или не е проблем да отида така?
Та ако някоя от вас ще ходи, може да се разберем да се видим там Simple Smile

Аз ще ходя. И да не се запишеш, ще те пуснат, но по принцип предпочитат да се обадиш.

vilekula, добре дошла!   bouquet Леко бременеене и здраво бебче! Относно шубето - аз си мислех, че няма да ме хване, ама след 6 месец си те хваща понякога, наближава вече...Споко, ще го минем, няма как!  Mr. Green
Само да са ни живи и здрави бебетата!  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 22:18 от Sarra

# 241
  • София
Мале, колко много сте изписали...
мойта гин-ка ме прати тогава при мазнейкова( освен заради 2те седмици закъснение и заради БХС-то) Не осътанах доволна ...платих си 70лв като поп, без касова бележка , без запис на прегледа( само снимка ) обяснява ми нещо за кръвоснабдяване, ама на бележката пише "нормален кръвопоток", за БХС-то - само по бележката каза " а не е толкова притеснително", изписа ми аспирин протект и магне В6, ако не бях питала дали трябва да продължа да ходя на работа- нямаше и да ми каже....
Абе изпаднах си малко в шок аз тогава...и понеже всеки ден се ядосвах с една УЖ ПРИЯТЕЛКА, която доведох да обучавам за моя заместничка та свързах изоставането с ядовете и втвърдения корем...
Сега ми е по-добре у дома, почивам си, подреждам си помалко и куп др. неща и пак не ми стига времето, а като се сетя по 1час път до работата, и там 9 часа.....

А иначе и сега като се ядосам или се понатоваря - ми се втвърдява корема - лягам да се отпусна и почина.

Относни ритането - моята бебка е много кротка...и се радвам на всяко риткане и помръдване, с изключение на моменти когато май ми нацелва пик. мехур - все е дно някой ми дърпа някоя жила...

И аз не съм купувала за бебка нищо - то и мъжа ми не дава, но пък аз ще имам почти всичко по наследство от снаха ми и племеницата, от дрешки, до колички, само легло,шкафче, легенче ще се купува и квот потрябва друго Simple Smile Аз съм практична жена и не отказвам на никой, квото ми предложи:), спестените пари пак ще се оползотворят за благото на цялото семейство.

ЗА ГРИПА : смуча осциликокцинум и хомеожен 9 за гърлото( хомеопатични са ), при мен има невероятен ефект, чувствам се здрава и гърлото веднага ми се успокои, а мъж ми е с 37.2 ,отпаднал и с диария.

Увлякох се, ама така е като не се вяствам 2-3 дена и толкова много сте изписали Simple Smile
Бъдете здрави и щастливи

# 242
Mомичета,на мен за киселините ми помагат много сухарите.Дано и при вас да подействат.! newsm10 За грипа личната ми лекарка ми каза ,че може да пия оспамокс 1000милиграма.Взимах 4дена по 1 през 12 часа.А иначе бях много зле-гърлото ме болеше имах температура и ужасна хрема ,от която не можех да спя.

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 00:19 от magika

# 243
  • София
ЕЙ как изпуснах лекциите... нищо от 19 ще се опитам да присъствам на всички останали... дано да успея да стана, че ми се обърна режима след няколко безсънни нощи и сега най рано заспивам към 4.00АМ и ставам най - рано към 10.30 АМ, утре , т.е. днес със ставането ще се обадя.

# 244
Здравейте,
и аз искам да помоля, ако някой може да даде списък с  магазини за бебешки неща в София + по възможност техните адреси. Честно казано в момента нямам идея къде има такива, а от ноември ще се почва с обикалянето. Между другото масово сгъваемите кошарки в нета гледам, че са в синьо, няма ли нещо в по-розовичко, лилаво или червенко ? При количките пак така ми се струва, или може би не съм гледала достатъчно.
И аз имам между -1 и -3 диоптъра, и ще ходя да видят колко точно и дали ще има отражение върху вида на раждането. На
хематолог също ще ходя, защото от началото ми е ниско желязото и хематоложката ми беше казала 2 месеца преди раждането да отида пак на изследвания, за да преценят какво е положението, дали на бебето ще трябва допълнително желязце. Изобщо доки даде всякакви направления, естествено по мои запитвания, иначе си траят Wink
Вержито и Биса, направо избивате конкуренцията по коремчета, само измежду двете не мога да определя кой е по-по-най  Wink
Целувки и усмивки !  Hug

# 245
  • Düsseldorf
Здравейте и от мен, майчета бъдещи и настоящи!  Hug

Ние ходихме на училището за родители в Св. София миналата седмица, не ни казаха почти нищо ново, но все пак си заслужаваше - поне видяхме как изглеждат родилните зали и стаите. Честно казано, леко ме втресе от родилните легла, но по-добре да ги е виждал човек предварително... И сега все повече се тормозя от въпроса да присъства ли таткото или не... Но си мисля, че ще ми е голяма подкрепа. Вие решили ли сте го този въпрос? Имаме още време да го доизмислим де...
А инак вчера бяхме и на ЖК и девойката е вече цели 1,700 кг.!!! Simple Smile И бесенее ли в корема ми, беснее!... Но да е жива и здрава, това и е работата сега. А аз си се боря с киселини, с яки мускулни спазми нощем и пр., почти привикнах с тях вече. Хубав ден на всички и до скоро писане!

# 246
  • Варна
нашия татко съм решила да не го насилвам  Joy той каза че щял да изтрепе докторите ако влезе с мене/макар че по ми се вярва да припатка там и да се чудят хората мен ли да гледат или да свестяват него  Laughing/
а и в книгите така пише и докторите препоръчват да присъстват татковците само по собствено желание,защото можело психически да се травмират трайно  Rolling Eyes "горкичките"  Laughing

# 247
Привет на всички!
Момичета да ви кажа по добре да си купите Лансинох крем за зърна, защото Гармастана и другите трябва да се отмиват преди кърмене на бебчо, а Лансиноха не е нужно да се отмива и ако са разранени зърната, всяко миене раздразва раните още повече.

# 248
  • София
Здравейте момичета

записах се за лекциите на 9 месеца за 19 и 24-ти и съм много развълнувана. Досега не съм ходила на никакви курсове за бременни и ми е много интересено   newsm12

Ще се радвам да се видим с тези от вас които ще ходят, за Sarra вече разбрах Simple Smile

Приятен слънчев ден на всички Simple Smile

# 249
Добро утро, на всички!
Номинация за най голяма пупа - Вержи и Бисето! И останалите се стараят но ..... накрая ще остане само един!
Понтес, не знам какво да ти кажа.... Сигурно си много разтревожена с тоя намаляващ корем....
Сигурно ще те оставят за Януари или Февруари. Те в св. София тия с малките кореми не ги искат, пък и гащи нямаш още....  Laughing
Нито една Софийска мама не пише нищо за комплекти за изписване, Даниелчето ги изкупи! - Ходя , гледам - нищо не харесвам! На Майчето е страшен обаче Русе е далече!

# 250
 Радвам се за това което ти се е случило Virgi:2tooth: Странното е,че и на мен преди два дни ми потече коластра,въпреки ,че все още съм в началото на осмия месец.Незнам дали това е нормално newsm78.От написаното разбирам,че вече гушкаш бебо или беба?На колко дни сте вече и това първо бебче ли ти е?

# 251
Бебешки магазини София

1. "Штъркел", бул. Стамболийски 188,
http://www.shtarkel.com/
2. "Малечко", бул. Константин Величков №85,
http://www.malechkobaby.com/
3. "Царството на детските стоки", бул. Константин Величков, ъгъла с ул. Пиротска.
4. "Пинокио", Дружба 1; бул. "Княз Дондуков" 39; кв. "Лозенец", ул. "Малин камък"
http://pinokio.big.bg/magazini.htm
5. "Бебе Маркет", кв. Иван Вазов, ул. "Янко Забунов", бл. 41
http://www.bebemarket-bg.com/kontakti.html
6. магазин зад Била на бул. България.
7. магазин в Люлин
http://baby-market.911.bg/a2/firm.asp?id=5168
8. "Пакостник", жк. Овча купел 1, ул. Монтевидео и Обиколна, "Търговски център Овча купел", ет. 2
http://www.pakostnik.com/promotions.php
9. "Стефи"
http://www.stefi.biz/index.php?action=contacts

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 10:57 от ClanG

# 252
И сега все повече се тормозя от въпроса да присъства ли таткото или не... Но си мисля, че ще ми е голяма подкрепа. Вие решили ли сте го този въпрос?

Alex_shu, аз ако мъжа ми не е в командировка, ще съм с него. Това е абсолютно задължително, няма само аз да се мъча и да му го спестявам. Достатъчно други неща му спестявам. В цял свят жените раждат с мъжете си, а ако някоя жена е без мъж, значи и в живота е без такъв, я изтърсак от случайна среща, я някакъв друг такъв случай. Тук сме много консеративни по този въпрос - от докторите до съпругите, но това е типично за Балканите. Аз обаче на моя съм му казала, че държа да е до мен в този тежък момент и да ме подкрепя. И само да посмее да припадне. Е, ако е секцио не знам дали ще го пуснат в залата.

На лекцията днес - не ми се ставаше !!! Пък и тя беше "Женска консултация", аз нали съм минала вече 6 такива като съм в 7 месец. Мога да мина  и без нея. В четвъртък обаче е за протичане на нормално раждане и ще отида. Може и таткото да дойде, ако успее.

За тези, които искат да дойдат там, как да се уговорим, не знам дали трамвай 22 са го пуснали вече - той спира точно пред мястото...иначе трябва от Дондуков пеша да вървя и не знам в колко точно  ще успея да довтасам...

# 253
  • София
Sarra ,

за лекцията и аз незнам точно с какво ще пристигна и в колко, защото нямам удобен транспорт до там, но се надявам да се познаем. Аз ще съм с тъмнозелени джинси (ако това може да послужи за ориентир Simple Smile)

дано все пак да се видим

# 254
Zdraveite na vsichki mami!
Kajete mi molia vi na kakva tema shte e lekciata na 9 meseca, za da pomislia dali da doida.
A za mamite, na koito im teche kolastra predi da sa rodili, da ne se stiskat!!!!
biah na lekcia za kurmene i akusherkata kaza, che moje da se predizvikat kontrakcii.

Общи условия

Активация на акаунт