Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 464
  • 370
  •   1
Отговори
# 135
Трябва да предпочете бабата пред приятелката си ли? Ако беше закарал майката, щяхте да го изкарате мамин Мунчо. Е няма угодия.

# 136
А... щели да изгубят мъжа в семейството! Майката нали има партньор, защо натоварва сина си с всичко? Той още 7 г. ще изплаща техния заем, после ще трябва да изплащат за тяхно жилище. Кога ще живеят като млади хора, да попътуват? Чак ми е грозен такъв егоизъм.

# 137
  • Варна
Айде, айде - сякаш не знаем как се играе по тънката струна. Че са го изклатили момчето, изклатили са го. Че нищо не могат да направят, освен да се чувстват прецакани и това е така. Чета тука, че като се обади мама и иска нещо, веднага трябва да рипат младите. Да, ама не. Звъни се предварително и се пита може ли, особено когато детето вече не е само, а има половинка, с която да се съобразява също. Айде да не ставаме обсебващи, че да не останат децата ни сами докато се съобразяват с нас. Имам и син, и дъщеря - един ден мен като ме няма, искам да си имат някой до тях, ама такъв, който те си харесват.
И стига вече с тия манипулатори, че според зависи, в някои случаи на това му се вика дипломация. Вярно, някои съфорумци са имали челен сблъсък с токсични хора, но пренасят негативния си опит във всеки пост. Хич не се усещат как сами се превръщат в такива.
Авторката да направи възможното и да изчезват от там. Обаждане по телефона, купуване на лекарства и дотам. Щерките на бабата да намерят начин да се оправят.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 19:10 от plqsak

# 138
  • София
Ма, пускайте ги тия мъже от тия родови проклятия Joy

# 139
Хммм, 20-годишен младеж взима 30000лв. кредит? Прилични доходи ще да е имал тогава.
Да седне на масата с бабата, майката и лелята и да се разберат, преди да са се изпокарали за 90-100m2. Да прецени какво точно иска и какво би получил и да действа. Дали да му изплатят вложеното в имота, дали да върнат остатъка по заема, за да го освободят от това финансово задължение, дали друго. Той познава ситуацията и родата си и би преценил най-добре какво предложение би удовлетворило и двете страни.

# 140
Не знам авторката дали е била наясно в началото на връзката им за този кредит, но лично аз бих си била камшиците от такъв мъж. И не защото му искам парите, а защото не искам да си влачи липсата на финансова култура и върху мен. Един мъж, който след вноска от 200-300 лева ще ми остане с ръце в джобовете, е гаранция за чисто битови проблеми. Аз пък бих се месила в тази ситуация, защото от техните тъпотии и аз ще страдам финансово и реално пречат и на моя живот. Заради тъпия му кредит спъват нормалния старт на живота им и вместо да ударят едно рамо, те са забатачили него и впоследствие и нея, защото тя живее с него, не му е някакво гадженце, което си живее при мама и тате. Да стартираш месеца с минус 300 лева още седем години не е оферта хич за младо семейство. И като остане младежът без пари върху кой ляга тая финансова дупка? Върху човекът, с когото живее, ама иначе тя била никоя, че да се меси. А какво да прави, да плаща и да мълчи ли? Бих се преориентирала лично аз, че аман от някакви, оплетени финансово с родата, дето теглят кредити, ама нямат идея как ще ги плащат, защото работят за по 600-700 лева.

# 141
Ама вие как само говорите ? Това е баба му, сигурно го е отгледала, както често става при нас българите. А сега я чакаме да падне, та да не стане ?

buttercake ,
не всяка баба е като твоята баба. Моята, за която писах по-назад, не ме е гледала и 1 ден, като малък си спомням скандалите им, спомням си скандалите и между родителите ми, помня майка ми как ревеше по цели дни... На погребението на баба ми след години без никакъв контакт, все едно беше някакъв чужд човек, изобщо нищо не изпитах, а вечерта дори не ми беше тъжно... Също първите си братовчеди изобщо не ги познавам, мога да ги срещна на улицата и няма да ги позная. Ей до това водят подобни изпълнения, съжалявам, но ги има тези неща.

# 142
  • София
След написаното от авторката как "нейният" апартамент всъщност е на родителите й, а в него живеят! баба и дядо й, но иначе си е неин, вече не ме учудва темата.
Дори без да коментирам изказванията за роднините на приятеля й.
Всъщност, интересен беше коментарът как роднините му го използват, понеже майка му го помолила да й съдейства за колата точно в почивния им ден, когато трябвало да ходят в Балкана.
Още от началото усетих как стоят нещата, защото професионално са ми минали стотици подобни случаи през ръцете.
Написаното от авторката ми остави едно усещане, сякаш съм отпила от чаша със застояла вода.

# 143
Не знам авторката дали е била наясно в началото на връзката им за този кредит, но лично аз бих си била камшиците от такъв мъж. И не защото му искам парите, а защото не искам да си влачи липсата на финансова култура и върху мен. Един мъж, който след вноска от 200-300 лева ще ми остане с ръце в джобовете, е гаранция за чисто битови проблеми. Аз пък бих се месила в тази ситуация, защото от техните тъпотии и аз ще страдам финансово и реално пречат и на моя живот. Заради тъпия му кредит спъват нормалния старт на живота им и вместо да ударят едно рамо, те са забатачили него и впоследствие и нея, защото тя живее с него, не му е някакво гадженце, което си живее при мама и тате. Да стартираш месеца с минус 300 лева още седем години не е оферта хич за младо семейство. И като остане младежът без пари върху кой ляга тая финансова дупка? Върху човекът, с когото живее, ама иначе тя била никоя, че да се меси. А какво да прави, да плаща и да мълчи ли? Бих се преориентирала лично аз, че аман от някакви, оплетени финансово с родата, дето теглят кредити, ама нямат идея как ще ги плащат, защото работят за по 600-700 лева.
Ми да се преорентира бе, кой я спира ? Да си намери по имотен.

# 144
  • Варна
Авторката изключва ли версията, че може и да е подведена за имота? Откъде е сигурна, че  му е обещан и т.н.
Само той може да се договори с роднините си, спрямо заема. Подобни изпитания са тест за всяка връзка.

# 145
Пише, че е била свидетел на уверенията им, че то си е негово и за него си го прави...
Освен момчето да търси по-добре заплатена работа... друг начин не виждам. За този апартамент явно са се накачулили бая народ, едва ли някой ден ще остане само за него. Доста наивно от негова страна, но... ще се научи.

PlTP, на теб какво ти е съмнително, реално... никой не го интересува. Щом са двойка, вероятността да дава пари не е никак малка. Като свършат какво да го прави, да го остави без 1 лев ли?

# 146
  • София
Млади са, излъгани са, вече няма.
Скъп урок, но си заслужава.

# 147
След написаното от авторката как "нейният" апартамент всъщност е на родителите й, а в него живеят! баба и дядо й, но иначе си е неин, вече не ме учудва темата.
Дори без да коментирам изказванията за роднините на приятеля й.
Всъщност, интересен беше коментарът как роднините му го използват, понеже майка му го помолила да й съдейства за колата точно в почивния им ден, когато трябвало да ходят в Балкана.
Още от началото усетих как стоят нещата, защото професионално са ми минали стотици подобни случаи през ръцете.
Написаното от авторката ми остави едно усещане, сякаш съм отпила от чаша със застояла вода.
Писала съм, че е мой, защото и двата са си лично на мама и татко прехвърлени, без братя, сестри и братовчеди. И затова знам, че ще бъдат мои. Дори сега са ни поканили да се нанесем там, но ще стане тясно и затова не сме. И отново казвам- много ремонти са се правили и там и никой никога не си е направил устата една стотинка да ми иска, защото ще е мое. Въпреки, че и те са зле и си отделят от залъка като ще се прави нещо

# 148
  • София
Ох, мое значи на нотариалният акт да пише моето име.
Това е мое. Другото е чуждо, па макар и на мама и на тате.

# 149
  • София
На майка ти и на баща ти са, не са твои и на брат ти. Всичко може да се случи. Прехвърлено, когато не е с покупко-продажба, може да бъде атакувано в съда и да се окаже, че дори и на родителите ти не е.
Звучиш адски меркантилно, момиче. Все едно нямаш търпение да "наследиш" вече родителите си или най-малкото бабите и дядовците си.

Общи условия

Активация на акаунт