Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 356
  • 370
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Намерението няма никаква юридическа стойност.
Докато кредита си е абсолютна финансова обремененост.

# 256
Според мен бабата е имала намерение да му прехвърли имота, разчитайки той да го поддържа. Той обаче е "намерил начин" да не го прави и буквално се е отказал.
За съжаление, имането на собствен покрив изисква разходи за поддържането му. Младежът не е готов за това. И е логично бабата да се дърпа вече.
Ако мое дете не поддържа и не се грижи за мое жилище, в което живее, ще го пратя на квартира. То само с чакане не става.
Ако младежът имаше деца, щеше ли да остави да им тече таванът на главата? Или ако 10те лева бяха 100, нямаше ли да смени вратата? Той с това мислене и в свое жилище няма да прави нищо, щото струва много пари, а може по-евтино да мине.
Няма да ме учуди ако и Ани му дава акъл какво да прави.
Но защо да продължава да го поддържа като не е негово? Знае ли се ще му го подари ли? Тя си мени решението ежемесечно, като той не иска да и изпълни някоя прищявка, веднага с апартамента гледа да го плаши.

# 257
Кой какъв е....май все са си лика.
Не ми е ясно как иначе се натискаш на едно място, дразниш се за глупости и се явяваш като спасител на любимия (щото той не е такъв)
Но всички други са...а той милия глупав

То любимия се предполага че чете сигурно, а и майка му вероятно, че за нея нищо лошо не се каза. Иначе казуса се поизясни, бабата дала някакви хиляди на едната дъщеря и явно е са се разбрали да даде апартамента на другата, а тя на сина си. Просто май не одобряват снахата, а изглежда ремонта е правен за нея. Защото са малко странни тия съвпадения, запознават се двамата и той започва ремонти, купува кола... Ама бабата не слиза долу, апартамента не пише...
Което не е драма, щом авторката си обича момчето толкова безкористно, ще оцелеят.

# 258
  • София
Той па да спре да се връзва!

И къде и как живеете последно?
Заедно ли живеете последно?

# 259
Ами бабата е научила как да го манипулира и изнудва.

# 260
Той па да спре да се връзва!

И къде и как живеете последно?
Заедно ли живеете последно?
Главно си живея при родителите ми по мое желание, той ме е канил да живея при тях в началото, но аз не желая. Не бих се спогодила с опърничавата бабичка.Често оставам да спя там, ако се брои, че живея. Но виждам за какво иде реч, иска тя да ни маже филиите сутрин, тя да прави кафето. Което мен ме дразни. Като и кажа да не пипа, се сърди.А тя сякаш се чувства по-пълноценна, като иска да ни приготвя храната. Излишно е да казвам колко е мазна и солена...
Кой какъв е....май все са си лика.
Не ми е ясно как иначе се натискаш на едно място, дразниш се за глупости и се явяваш като спасител на любимия (щото той не е такъв)
Но всички други са...а той милия глупав

То любимия се предполага че чете сигурно, а и майка му вероятно, че за нея нищо лошо не се каза. Иначе казуса се поизясни, бабата дала някакви хиляди на едната дъщеря и явно е са се разбрали да даде апартамента на другата, а тя на сина си. Просто май не одобряват снахата, а изглежда ремонта е правен за нея. Защото са малко странни тия съвпадения, запознават се двамата и той започва ремонти, купува кола... Ама бабата не слиза долу, апартамента не пише...
Което не е драма, щом авторката си обича момчето толкова безкористно, ще оцелеят.
Когато се запознахме парите бяха изтеглени, а колата купена. И беше въпрос на време да се почне с ремонта. Имаше крещяща нужда, назад съм писала защо.Не знам заради мен ли е. Те двамата не четат, 100%. А майка му главно го подтикваше към кредити и ремонти, после като почна бабката почна да се дрънка за още и още.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 23:35 от AnyAnychka

# 261
Защо не е теглила майката като иска ремонти? Тия хора са ужасни.

# 262
  • here and now
Авторке, ти къде живееш?
Приятеля живее при бабата, доколкото разбрах.

# 263
И майката къде живее. Защо на мен продължава да ми се губи логиката на тоя ремонт.

# 264
  • София
Хора, моля ви, наследство при живи собственици няма.
Докато е жив, собственикът може да предприеме действия, след които да не остави наследство. А може накрая бабата да надживее децата и внуците си и тя да ги наследи.

Как защо? Защото живее там или поне е имал намерение преди ремонта. Ако не иска да поддържа, да се изнася директно и няма да има ангажименти занапред.
Той там ли живее в момента? Ако да, не го ли дразни да живее в неподдържано жилище. Не ми отговори дали ако поддържа квартира, ще очаква някой да му я подари, понеже налива пари по поддръжката.

За да не съм голословна, ще дам личен пример. В момента големите ми дъщери живеят в жилище на моите родители. Нито им е подарено, нито прехвърлено, но не сме ги изпратили на квартира, а имат място, където са независими. Чистят, поддържат, ремонтират. Наскоро го обзаведоха (с малка помощ и от нас), но те, защото те ще живеят там на този етап и така си осигуриха удобства за самите тях. Нима трябва баба им и дядо им да го платят? Или аз и леля им, които сме дъщери на тези баба и дядо? И не, не сме наследници, понеже за онзи свят ред няма и не се знае кой кого може да изпревари, особено в тези времена на пандемия. И вече след тази тема започвам да се чудя защо дъщерите ми още не са ревнали да им се прехвърли апартамента.

# 265
  • София
Защото не са дошли зетьове Wink

# 266
Хора, моля ви, наследство при живи собственици няма.
Докато е жив, собственикът може да предприеме действия, след които да не остави наследство. А може накрая бабата да надживее децата и внуците си и тя да ги наследи.

Как защо? Защото живее там или поне е имал намерение преди ремонта. Ако не иска да поддържа, да се изнася директно и няма да има ангажименти занапред.
Той там ли живее в момента? Ако да, не го ли дразни да живее в неподдържано жилище. Не ми отговори дали ако поддържа квартира, ще очаква някой да му я подари, понеже налива пари по поддръжката.

За да не съм голословна, ще дам личен пример. В момента големите ми дъщери живеят в жилище на моите родители. Нито им е подарено, нито прехвърлено, но не сме ги изпратили на квартира, а имат място, където са независими. Чистят, поддържат, ремонтират. Наскоро го обзаведоха (с малка помощ и от нас), но те, защото те ще живеят там на този етап и така си осигуриха удобства за самите тях. Нима трябва баба им и дядо им да го платят? Или аз и леля им, които сме дъщери на тези баба и дядо? И не, не сме наследници, понеже за онзи свят ред няма и не се знае кой кого може да изпревари, особено в тези времена на пандемия. И вече след тази тема започвам да се чудя защо дъщерите ми още не са ревнали да им се прехвърли апартамента.
Да права си, но едно е подменяне и освежаване на някои неща, съвсем друго е ремонти, които никога не спират, защото всичко е леш и цялата кооперация е неподдържана.Бабичката буквално имаше едно легло, маса, гардероб и газов котлон, който ставаше за употреба. Може би и някакъв стар хладилник, който изпрегна.Всичко друго е от него,когато се нанесе.Купи и нов хладилник,пералня, фурна, климатик. Освен това както казах, половината прозорци не се затваряха плътно, нямаше сгряване. Всичко отчаяно си плачеше за ремонт. А тя нахална, веднъж и дадох един мой стар лаптоп да си играе на него (тя обича да играе игри на компютъра) След месец си го взех, че ми трябваше и от тогава само ме преследва и повтаря " Да ми върнеш Бабче компютъра, че ми е много скучно по цял ден"
И майката къде живее. Защо на мен продължава да ми се губи логиката на тоя ремонт.
Майка му си е намерила нов мъж след раздялата и си живее на квартира в София с него.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 23:45 от AnyAnychka

# 267
  • София
А ти къде живееш, той къде живее?

# 268
  • София
Защото не са дошли зетьове Wink

Хаха, не вярвам да се наврат със зетьовете там в съседни стаи да си пъшкат в синхрон нощно време.
По-скоро се надявам да не попаднат на такива калпави зетьове, дето да се нанесат в бабин дом и да чакат да станат собственици.

# 269
О, стига, апартамент с изгнила  дограма, която е сменена, нова баня, ремонт на покрива (май там бяха 2 000 лв.), климатик, нови мебели и електроуреди. Това не е поддръжка, осн. ремонт и пълно ново обзавеждане. Освен грижите по бабата и плащане на разходите й няколко години, вкл. лекарствата. А тя си праща пенсията на внучката, щото тя имала нужда.

Общи условия

Активация на акаунт