АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 015
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Kaya9 Вече избиха 2 зъба и не ми се вярва да излиза трети, но може би наистина е период. С шишетата няма проблем, защото от самото начало пие чай от различни биберони и макар че не е пробвал АМ изобщо има опит с бибероните. Ами честно казано така или иначе ще се връщам на работа и кърменето трябва да се прекрати в някакъв момент. Всеки ден съм на различно мнение дали да му дам АМ вечерта 😫

# 121
Да се оплача.... При баба му и дядо му сме и е ял в 9ч сутринта. От 11ч все се повтаря как е гладно детето, ама да му дадем нещо, виж как гледа и т.н. ( даже искаха да му дават козунак...) Наближава 12 и вече през минута се говори как детето е гладно. Аз вече го храня през 4ч, за да огладнее хубаво, че иначе яде 5 лъжици и започва да мрънка. Нооо не, те знаят най-добре. Окей, нахранете го като ви е толкова мерак. В 12 без 5 му се бута лъжицата, изяжда 30 грама и започва да крещи, понеже очевидно не е гладен. Надявам се им е минал мерака поне. Та нито сега яде като хората, нито ще яде когато трябва. Много се дразня на ей такива неща, макар че знам, че не трябва, ама.....

# 122
  • Пловдив
Ужасно е като започнат да се дават непоискани акъли и да ти се месят в режима на детето. Дано се справиш бързо и лесно със ситуацията!

Аз пък още чакам заветното първо зъбче да избие 🙏🙏🙏

# 123
  • София
Моето има вече 2 долни резеца, от месвц близо. След 2 дни прави 8 месеца и изобщо не се опитва да се изправя - само от няколко дни се подпира и сяда сама. Ще я слагам на гърнето вече. 😀 Тя гледа само как да се пльосне по корем и да се върти, са се придвижва като червейче, или на 4 крака да се клати. Изправянето изобщобне й е приоритет засега.
Ние купихме лятна количка,но в гадното време си караме с голямата...

# 124
И ние купихме лятна количка - доста по лека е, в багажника има място за още багаж, в коридора е по-широко... Голямата количка ми е хубава, маневрена, относително лека, но си правим сметка да пътуваме и няма да се мъчим с нея. За лятна количка избрах нещо непретенциозно - 100 лв. е с намалението, разтяга се, сенник, стойка за чаша, колани....за тия пари няма да се мъчим. Съответно, продаваме голямата не с цел печалба, а за да се махне от вкъщи.
Mint, не се ядосвай, но не позволявай да се  пробва това и онова, само за да видят, че не става. Щом кажа, че не трябва да яде, значи не трябва и не щото съм самоповярвала си майка, а защото познавам навиците и режима на детето. Как ще му дават козунак?! Знаят ли колко захар има вътре?! Това е бебе! Свекърите не ми се бъркат, майка ми също я научих, че и тя бързаше с шишето само като промрънка малката....
Изправя се с моя помощ, даже като я пусна долу прави крачки, но крачетата са й още локумени и не прекалявам с "ходенето" из вкъщи.

# 125
Някой се чудеше за лука. Днес правих пюре от сладък картоф, малко обикновен картоф, праз и малко безсолно масло. Изяде го с кеф.

# 126
Лятна количка ще купим, защото заема по-малко място при пътуване.
Изправя се на мен, в кошарата и по секцията. Понякога се опитва и с уста да си помогне при изправянето и и казвам, че така не може. Grinning
Избиха и двете долни зъбчета, но са още много мънички, едното почти не се вижда.
Минт, аз също бих се ядосала. И не бих позволила да го нахранят само, за да им мине мерака. Да си гледат работата. Това е дете, не кукла за експерименти.

# 127
И аз се чудя за лятна количка, но ММ е твърда опозиция..
Има ли и други скръндзи като нас, които ще се мъчат с тежките колички 3 в едно ?
Имам нужда от съвет, Буба се мъчи да се изправя, но иска аз да я държа .
Как да я науча да се подпира за мебелите, показвам й , но не може да запази равновесие.
Днес навършва 8 месеца, кога ще се научи да се изправя и държи сама ?

С каква количка сте? Аз съм с 3в1, като лятна седалка+шаси са 11кг., а Арас е 12кг. Тоест 23кг бутам и мога да кажа, че не ми тежи абсолютно. Няма да купувам лятна количка, не защото сме скрънди, ами защото количката ми е маневрена и лека(поне според мен).
И аз искам лека, маневрена лятна количка.
Ползваме Дада Парадизо, стар модел е, с бежаво- черен гюрук.
Искам Чиполино, някой хвалеше конкретен техен модел, но забравих кой.

# 128
Ssd, каква количк сте взели?

Ние от днес вече си имаме зъбче. Съвсем малко се е показало, но е там. След 1 седмица става на 9месеца.
Надявам се вече да започне да се храни и да въведа месото и глутена.

# 129
Bonnibonn, честити зъбчетааа!
Ние взехме на Chipolino Elea. Предишната също ни е Chipolino и сме доволни от марката - среден клас е, удобна е, а и мисля, че ще я ползваме това лято и есен. Догодина, живот и здраве, ще е на 2 г. и ще трябва да си ходи самостоятелно.

# 130
Честити зъбчета. Нашата госпожица още няма, но май скоро ще излизат, защото ръфа всичко наред. Много обича да я чеша с четката й за зъби.

Знам, че проходилката не е много полезна, но й е любима. Обикаля навсякъде. Голяма радост. Когато е извън нея, се катери, изправя се на дивана и пружинира. Вече се държи само с една ръка.

Яде почти всичко. Досега ми е отказвала само готови манджи в буркан на Хип 2 пъти. Наистина бяха гадни. Явно е свикнала с моето готвене. Плодовите им пюрета обаче са на пиедестал.

И все така съня не можем да оправим. Събужда се да яде по два пъти през нощта. И доста яде като цяло. По 7 пъти на ден около 200-250 мл на порция пюрета, каши, мляко, плодове.  Вече слагам цял жълтък. 7600 гр е на 8 месеца.
Вашите бебоци как вървят?

# 131
Честити зъбчета. Нашата госпожица още няма, но май скоро ще излизат, защото ръфа всичко наред. Много обича да я чеша с четката й за зъби.

Знам, че проходилката не е много полезна, но й е любима. Обикаля навсякъде. Голяма радост. Когато е извън нея, се катери, изправя се на дивана и пружинира. Вече се държи само с една ръка.

Яде почти всичко. Досега ми е отказвала само готови манджи в буркан на Хип 2 пъти. Наистина бяха гадни. Явно е свикнала с моето готвене. Плодовите им пюрета обаче са на пиедестал.

И все така съня не можем да оправим. Събужда се да яде по два пъти през нощта. И доста яде като цяло. По 7 пъти на ден около 200-250 мл на порция пюрета, каши, мляко, плодове.  Вече слагам цял жълтък. 7600 гр е на 8 месеца.
Вашите бебоци как вървят?

Катерина е на 8+ и е 8кг. 72см. Предимно още си е само на кърма и на обяд й предлагам твърда храна ама яде малко днес изяде половин кебапче от броколи, морков, сладък картоф и пуешко. 😆

# 132
На 8 месеца 9,6 кг. Давам й по 200 гр./мл., но си има апетит детето. 5 хранения на денонощие има.
Тътри се по пода, но все още не пълзи хубаво, не сяда самостоятелно, не се изправя все още, но според мен й тежи дупето. 😁
За сега ми е добре така и не бързам, защото седи и си играе.

# 133
Много рядко яде повече от 120-150мл пюре. Вече яде по 3 пъти на ден + 3 бутилки мляко или около 650мл.
На килограми е 11 кг, а преди месец беше 76см.

# 134
Мерси, момичета, значи не съм аз в грешка😃
Савова, моето дете също не изяжда повече от 150гр пюре на хранене. Случвало се е максимум 2-3 пъти да стигне до 180гр. Обикновено около 130-140, а следобяд дори изяжда по-малко. Кърма не знам колко яде. Не знам колко е наддал този месец, в сряда сме на преглед, но на 7м беше 8700, но определено не върви мъничък😃

Общи условия

Активация на акаунт