Обсъждане на имотни обяви-22

• 53 134
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Е, нищо чак не съм казала. Не знам защо, но за тия пари  очаквам да ми намерят това което искам и да бъдат лоялни към мен. Иначе линкове от имот.бг мога и аз да си намеря. По въпроса за строителите ,мога да кажа, че ако не от града и бранша, няма как да ги знаеш Simple Smile

# 91
Като казваш "Лоялни към теб" - какво имаш предвид?

# 92
  • София
Е, нищо чак не съм казала. Не знам защо, но за тия пари  очаквам да ми намерят това което искам и да бъдат лоялни към мен. Иначе линкове от имот.бг мога и аз да си намеря. По въпроса за строителите ,мога да кажа, че ако не от града и бранша, няма как да ги знаеш Simple Smile

За никакви пари не могат да ти намерят нещо, което го няма.
Линкове от имот бг като си намериш и се обадиш ще попаднеш на брокера на продавача. Ще се наложи да сключиш договор или с него, или с негов колега. Никой няма да си даде информацията безплатно.
А за строителите е лесно да ги намериш - тръгваш по улиците, на всеки строеж има табло с данни за строителя. Звъниш и питаш имат ли свободно.

# 93
А ти в друг град ли купуваш? Защото строежите може да ги видиш и онлайн,  има регистър на камарата на строителите ,има гугъл,има регистър са разрешение за строеж и за разрешение за ползване. Така че тази информация може да си я набавиш сама без брокер,въпросът е свързвайки се директно със строителя дали ще намериш каквото търсиш.
Но ако не си от града, не виждам как ще разбереш кое място е добре,как ще координираш огледи и т.н.
Иначе "лоялен брокер" е оксиморон. Но и с отношение " за тия пари искам по-добра услуга" до никъде няма да стигнеш,защото искаш брокерът да е на твоя страна, стандартния комисион е 3%,най-лесния начин да го накараш да не ти съдейства е като се пазариш за комисиона му. За брокера възнаграждението му е най-важно и ако наистина искаш да ти съдейства,не се пазари за комисиона. Така той може да има стимул да ти издейства двойно по-голяма отстъпка.

# 94
За брокера възнаграждението му е най-важно и ако наистина искаш да ти съдейства,не се пазари за комисиона. Така той може да има стимул да ти издейства двойно по-голяма отстъпка.

Е това последното не е вярно, поне моят опит сочи това.
Без никакъв пазарлък, с грубо и нахално отношение от страна на брокера, огромен натиск за подписване на предварителния договор в последния час преди затваряне на банките преди празници, само и само да си вземат комисионната. И след това 3 месеца мълчание, ние почнахме да звъним да питаме какво става, какво правят.
Бяхме на косъм да се откажем, заради всички простотии, на които се нагледахме и преживяхме.
И след това от позицията на продавач се оказа известно време след сделката, че купувачът е бил склонен да плати с 10К отгоре, той ни го каза. И става дума за двойна сделка за агенцията.

# 95
Под лоялност разбирам да ми сподели ако имота има някакъв проблем, иначе за какво ще ме консултира?!? В конкретния случай нямам големи претенции тъй като не купувам имота за да живея в него. Никога не съм се пазарила за %, НО и резултат нямам.
..какво ще кажете за Ноубъл хаус?

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 20:37 от elen4eto5

# 96
  • София
Ако ти сподели за скрит проблем нали ще откажеш да купуваш, а брокера няма  да си получи %. Как да стане?
Ноубъл хаус - за мене са световно неизвестни брокери, ако са такива.
Но пък може и да вършат работа.

# 97
Мандаринка, не съм казала,че като си платиш на брокера, ще получиш добро обслужване. Но като не му платиш, със сигурност няма да получиш.
А защо сте се ангажирали да работите с нагъл брокер при продажба като имате избор сами да си пуснете обява или да ангажирате брокер,който става. Или някой ви е довел клиенти по ваша обява и е искал комисион? Пак имате избор да му откажете, но явно не сте вярвали,че имотът е достатъчно добър да се продаде и без този нахален брокер или сте били на зор.

Тази фирма нобъл хаус и аз не съм я чувала.

# 98
Едно У съм изяла https://noblehouse.bg/bg ,извинете

# 99
Мандаринка, не съм казала,че като си платиш на брокера, ще получиш добро обслужване. Но като не му платиш, със сигурност няма да получиш.
А защо сте се ангажирали да работите с нагъл брокер при продажба като имате избор сами да си пуснете обява или да ангажирате брокер,който става. Или някой ви е довел клиенти по ваша обява и е искал комисион? Пак имате избор да му откажете, но явно не сте вярвали,че имотът е достатъчно добър да се продаде и без този нахален брокер или сте били на зор.

Е, за болднатото - тогава за какво точно се плаща? Иначе останалото е теория, четена-недочетена, чута-недочута тук-там.

# 100
Плаща се,защото такава е порочната практика. Това е реалността - вторичен пазар е 99% окупиран от брокери, а дори и част от строежите. Просто се проучва предварително на кого може да се разчита и на кого - не, взимат се препоръки от познати.
Мандаринка, аз с такъв нахален брокер не бих дори и разговаряла,но приемам риска да нямам достъп до имотите/клиентите му. Вие явно сте били на зор или неопитни, и в двата случая не е виновен който яде баницата.

# 101
Хич даже не сме били на зор, но клишетата са голяма работа.

Хайде да оставим брокерите, макар и не съвсем.

Ето едно мнение за терасите - онези големите, покривните

https://news.lex.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d … 1%81%d0%b8%d1%82/

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 22:54 от man_darin_ka

# 102
Ако не сте били на зор, сте били мазохисти значи. Никой нормален човек не работи с кофти брокери, освен ако не предлагат нещо,което е уникално.

# 103
Двустайните и маломерните тристайни се купуват първи, защото са по-достъпни, като тотал сума.
Колкото и да се твърди в темите във форума, че хората имали пари и заплатите им се качвали (което сигурно е така), но не съм убедена, че тези групи са особено голям % от потенциалните купувачи, които търсят за живеене. Разбира се, че по-малките апартаменти са търсени и за т.нар. "инвестиция". И се наслагват 2 групи търсещи. Отделно, 2-стайните са по-малко като бройка, настрана оставям кооперациите, които са преобладаващо с малки жилища в или около Студентски град, които таргетират инвестиращи и мама и тате и цялата рода на настоящ/бъдещ студент.

Може ли да се намеся в разговора за сградата на Мандаринка?
Аз си поиграх да сумирам общите квадрати на сградата, както и "купените" квадрати на жилищата.
И да ви издам една тайна Wink
Тези изобщо не са купени, това са обезщетенията за собственика на парцела.

Огледайте внимателно и ще разберете. От всичките, най-малките ги няма. От двата мезонета, само най-малкият е "купен". и от партера - само офисът е купен.
Защото никой не иска мезонети на последните етажи, нито пък партерни апартаменти.

# 104
Румка, и на мен ми хрумна тази идея на "второ" четене, ама реших да не занимавам цялата компания с този обект, щото нъл знаеш - в кофти квартал съм.
Ако някой се интересува лично - веднъж седмично мога да му/ѝ давам ъпдейт за развитието (поне визуално). Laughing

Общи условия

Активация на акаунт