Обсъждане на имотни обяви-22

• 52 599
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • София
19 кв ,ако е има хубава ширина (4,5м)  стаята става ,ние сме така и сега се местим в по-голям .
 Масата за хранене е компромисна и ако имате и деца е много трудно в малко помещение !По-добре на последен ,според мен ,но по-нашироко

# 601
Говорим за нещо съвсем различно от дупката в банята или кухнята , в която трябва да си включиш вентилатора за баня или кухненския абсорбатор.
За разлика от старото, което познавам и в което  с такъв вентилационен отвор снабден с розетка с перка ( не комин за печки) разполага всяка стая, в новото входящия въздух е предвиден да  идва само от дограмата.
 Системите за вентилация с пречистване и затопляне на постъпващия в стаите свеж въздух не са в приоритетите на днешното '' луксозно'' строителство .
Дали е удобно да уточните колко струва една такава система. По спомен хич не беше евтина

# 602
Ако избирам между двата се спирам на този с по-голямата квадратура на последния етаж. 19кв е ужасно малко за холокухня, а първи етаж се отоплява по-трудно. На последния поне никой няма да тропа. Ако протече покрива при по сериозна повреда и до първия етаж може да стигне, така че никой етаж не е застрахован от течове. В някои държави апартаментите на последен етаж са най-предпочитани и най-скъпи.

# 603
Какво ви е мнението за http://bulstroygroup.com/bg/sales/10/93.html .
Имали ли мнение за инвеститорът?
Локацията е далече от Парадайса, но цените са добри...
Моля ако някой знае в Кръстова вада друга сграда с подобни цени да пише...

# 604
Качеството на една от последните му сгради на Симеоновско, зад сградата на Комфорт резиденс е повече от скандално. Май гледат да поспестяват в тази насока. Ако и в тази сграда следват същата тенденция, не бих ви посъветвала изобщо.

# 605
  • София
Здравейте,

аз имам един въпрос: как да разбера по снимки на какъв етап е строителството? Напр. такъв тип обяви?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16238522997786 … k=6tmlva&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16185852479378 … k=6tmlva&f1=1

Целта е инвестиция, но не знам в днешно време колко е оправдан риска.

# 606
От какво се страхуваш? Всички купуват на зелено. Иначе аз тук снимки не виждам, само рисунки и скици.
И какво разбираш под инвестиция?

# 607
Обади се по телефона и питай.
21 кв кухня и хол, 8 кв спалня с единично легло...

# 608
По снимки само трудно. Всяка обява си я тълкуваш индивидуално. Напр. в първата си е написано: разрешение за строеж имат от април тази година, т. е. може и първа копка още да нямат. На тези обяви без комисион просто се обаждаш и питаш, ще ти дадат информация. Дали е рисковано си преценяш също ти лично за себе си Wink

Вижте тези хубавци как са обявили двустаен апартамент за тристаен. Слагам линк и скрийншот в случай, че обявата бъде редактирана https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c162143619816431

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 18:42 от Kölsches Mädel

# 609
Първата обява е вероятно на дупка, в най-добрия случай на кота нула. Втората вероятно е на А 14, но не се знае какво закъснение имат. Като отидеш на оглед ще видиш.

# 610
Искам да вметна че 2023 със сигурност лихвите ще ги вдигнат два пъти до 3.5% и после до 4.5%, а 2024-25 ще има нови увеличения. Всеки който купува в момента да си прави сметка поне с 4-4.5% дали ще може да плаща като същевременно си сшожи и едни 10% увеличение на разходите заради инфлация, а заплатата с колко ще му се вдига даси прецени.

# 611
  • София
Мръднахме до строежите.

За първа- на първа плоча са. Другата седмица трябва да се обадим за оглед, ако желаем. Ще се обадим тук-там да поразпитаме за инвеститора и строителя.
Втората- партер, не е за нас, а и локацията не ни устройва.

Gogo1979, под "инвестиция" имам предвид, че не бързаме да е построен и да се нанасяме, даже и след 2024г. не знаем, дали ще се нанесем. Ние си имаме имот, в който живеем с опция да намерим къща за постоянно живеене. Лихвените проценти 2024-2025г. не ни интересуват на този етап.

Иначе какво ни притеснява на зелено? Просто имаме много близки хора, които "изгоряха" преди време с имот в Сф. Платиха го и още не са се нанесли. Даваха ги и по ТВ преди години. Освен, че не завършиха сградата, оказа се, че апартаментите са препродадени и сега един апартамент има по 2-3 собственици. Пълна каша. Та дадоха не малко пари, а сега са под наем и със заем, което в техния случай е повече от ужасно.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 21:23 от missence

# 612

Вижте тези хубавци как са обявили двустаен апартамент за тристаен. Слагам линк и скрийншот в случай, че обявата бъде редактирана https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c162143619816431

И дори за 2-стаен е малък с лъжовна квадратура. Снимките са също заблуждаващи.

# 613

И дори за 2-стаен е малък с лъжовна квадратура. Снимките са също заблуждаващи.

Само като видя коя е агенцията, вече имам 1-2-3 наум...

# 614
Мръднахме до строежите.

За първа- на първа плоча са. Другата седмица трябва да се обадим за оглед, ако желаем. Ще се обадим тук-там да поразпитаме за инвеститора и строителя.
Втората- партер, не е за нас, а и локацията не ни устройва.

Gogo1979, под "инвестиция" имам предвид, че не бързаме да е построен и да се нанасяме, даже и след 2024г. не знаем, дали ще се нанесем. Ние си имаме имот, в който живеем с опция да намерим къща за постоянно живеене. Лихвените проценти 2024-2025г. не ни интересуват на този етап.

Иначе какво ни притеснява на зелено? Просто имаме много близки хора, които "изгоряха" преди време с имот в Сф. Платиха го и още не са се нанесли. Даваха ги и по ТВ преди години. Освен, че не завършиха сградата, оказа се, че апартаментите са препродадени и сега един апартамент има по 2-3 собственици. Пълна каша. Та дадоха не малко пари, а сега са под наем и със заем, което в техния случай е повече от ужасно.

Това да не са тия в преподавателските в Малинова. Там ни предлагаха навремето около 160 квадрата за 55 хиляди евро дали нямаше и таван, с тенденция да свалят на 50 ние взехме наполовината за същите пари с гараж, но не ни се рискуваше. Инак се влизаше и се загубваше човек в този апартамент, даже май бяха два съединени, огромно пространство - половин етаж направо. Но като започнаха да показват бележки от общо събрание кога какво платили и някаква гнила история ми се стори и усещането, че хората искат да се спасят от този имот, изглеждаше че го даряват направо. Сега не знам дали не са ги актували вече.

Общи условия

Активация на акаунт