ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 48 656
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз платих около 1400лв. за лапароскопия в МД с избор на екип + 2 нощувки преди 1 год.Нормална храна ставаща за ядене липсваше,но де да беше храната проблема...
Имала съм срастване,което не са отстранили,понеже трябвало да се извъши от коремен хирург с лазер,а те не разполагали с такъв...

# 391
Здравей,
По-добре се консултирай с твоя лекар. Аз пих Зафрила 6м. и когато го спрях ми дойде на 3тата седмица и всичко си беше както преди.

ДЗО е допълнително здравно осигуряване.

Тези които са били на Зафрила имахте ли цикъл? Като я спряхте веднага ли ви дойде.

Започнах Зафрила на 5 ден от менструалният цикъл (разбрахме се лекарката да я пия поне месец). Около овулация 13-14 ден започна зацапване до сега. Ходих на преглед на втората седмица. Всичко нормално. Миналата седмица трябваше да ми дойде (знам че може и да не ми дойде от Зафрилата). Чудя се да я продължа ли още две седмици докато ми свърши блистера и така да отида на лекар. Или да я спра сега (мина месец) и ако я спра сега дали веднага ще ми дойде?

# 392
Благодаря!
Вчера ми беше последното хапче от опаковката. Мислех днес да ходя на лекар, но вчера ми дойде и реших да отида като ми свърши.

Последните 5 дни бях все едно всеки момонет ще ми дойде - болки, болки, но не идва.

Вие сте нямала цикъл явно, а имахте ли зацапване?
Мен това постоянно зацапване страшно много ме дразнеше...

# 393
имах само ден два при 1вите хапчета, лекарката ми каза, че е нормално дори месец да има зацапване (както при протовозачатъчните) аз почнах да ги пия преди да ми дойде веднага след операцията. Нямах оплаквания, освен, че ме боляха ставите, но това се случи към 5-6 м. от хапчетата.

Благодаря!
Вчера ми беше последното хапче от опаковката. Мислех днес да ходя на лекар, но вчера ми дойде и реших да отида като ми свърши.

Последните 5 дни бях все едно всеки момонет ще ми дойде - болки, болки, но не идва.

Вие сте нямала цикъл явно, а имахте ли зацапване?
Мен това постоянно зацапване страшно много ме дразнеше...

# 394
По отношение на килограми как се отразяват тези хапчета?Предчувствам че ще кача много от тях.
Все пак 6 месеца не е никак малък период от време

# 395
Здравейте отново и от мен. Преди 2 месеца бях на профилактичен преглед с причина закъсняване на цикъл, съответно гинеколожката откри Ендометриоза. Изписа ми Дуфастон за предизвикване на менструация и веднага ме дойде след 8 дена закъснение. На следващия месец вече имам 2 седмици закъснение и никакви симптоми, предполагам, че това закъснение и ненастъпване на менструация е нормално. Чудя се дали да приема отново Дуфастон, или просто да изчакам ... Преди това никога не съм имала никакви проблеми с менструацията и винаги си ми е била редовна на 28 дни ...

# 396
Здравей Gabriela9,
Със сигурност има доста по запознати от мен, но все пак ще кажа и аз мнение. Аз не бих пила дуфастон просто така. Аз лично имам негативен опит с него - след профилактилен прием ми се получи ендометриозната киста. В този период бях и доста стресирана, така че мисля че комбинацията е оказала влияние. Последните две изречение не се отнасят към теб, просто реших да спомена за темата.
Като цяло след като от скоро имаш проблеми с цикъла аз бих се замислила за операция без лечение след това. До колкото съм наясно еднометриозата не трябва (или рядко се случва) да спира/ забавя цикъла. Мисля, че го променя откъм болка и количество...

# 397
Gabriela, ендометриоза много лесно се предполага, но се доказва само по един начин. На какво основание АГ постави тази диагноза? Не е невъзможно, но нередовния цикъл не е нещо, което обикновено осе свързва с ендо. Виж - зацапване и болки са класика.
По мое мнение трябва да се видиш с поне още един лекар, както и да видиш щитовидни и женски хормони - щитовидни в чист ден, женски на 2 или 3 ден от М, когато ти дойде.
Пиенето на хормони не е шега работа и не бих разчитала на това всеки месец.

# 398
Ходих и на второ мнение от репродуктивен специалист и той със сигурност потвърди ендометриозата. Първият ми изписа противозачатъчни, а вторият каза да не риемам нищо и да отида след 3 месеца на преглед, но с това закъснение от 2 седмици, а може и повече, защото все още не ми е дошло. И не знам какво на правя може би просто ще чакам.

# 399
Киста ли видяха? Това е единствения шанс да са относително сигурни.
Или евентуално ако е мега силен ехограф тип този на Калчев?

Кзах ти какво бих направила - пусни щитовидни докато не ти е дошло сега и после като благоволи да се появи пусни женски. Не знам дали прием на Дуфастон ще повлияе женските в последствие, можеш да попиташ в темичката за хормонални изледвания Simple Smile

# 400
Inferiya ме изпревари. Киста видяха ли? Не казвам че няма как иначе, но трябва да е наистина добър специалист с добра апаратура.

# 401
Gabriela9 при кой лекар ходи?

# 402
Да, видя се киста и бяха сигурни, че е Ендометриоза. При доктор Александър Александров във Варна.

# 403
Ок, това вече е съвсем друго. Принципно правилно са ти казали, че трябва да те следят, за да се види кистата расте ли или си стои така - т.е. дали ендометриозата е активна или "стара".

Някакви други промени в ежедневнието? Хранене? Тренировки? Добавки?

# 404
Някакви други промени в ежедневнието? Хранене? Тренировки? Добавки?

Не, никакви промени. Понякога пия витамин Ц и това е. Бях започнала да пия фолиева киселина за около месец, но от месец и половина не съм пила.

Общи условия

Активация на акаунт