ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 48 663
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета,  
Ето,  че и аз (за съжаление) се включвам по тази тема не с опит,  а с въпрос...
В болница Щерев ми откриха 3см.  ендометриозна киста чрез ехограф,  назначиха ми изследвания,  които предстои да направя и след това искат да ми правят Лапароскопия. Със сигурност ще взема второ и дори трето мнение,  но ако се окаже точно това,  може ли за мнение относно лапаро в Щерев?
Не съм раждала,  но вече година правим опити,  на 37 г.  съм.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 12:02 от The_lady_Z

# 376
Щом вече правите година опити, кистата най-вероятно е била причина за неуспех. Хубаво е да ви направи лапарото репродуктивен лекар. Потърсете още 2 мнения за всеки случай. И ако се окаже ендометриоза потърсете репродуктивен специалист, който да ви направи лапарото. В България за момента са др. Калчев, др. Попов, др. Налбански. Успех ви пожелавам и дано тази гад ви я открият по навреме и не е нанесла други щети. 🙏
Здравейте момичета,  ето,  че и аз (за съжаление) се включвам по тази тема не с опит,  а с въпрос...
В болница Щерев ми откриха 3см.  ендометриозна киста чрез ехограф,  назначиха ми изследвания,  които предстои да направя и след това искат да ми правят Лапароскопия. Със сигурност ще взема второ и дори трето мнение,  но ако се окаже точно това,  може ли за мнение относно лапаро в Щерев?

# 377
Щом вече правите година опити, кистата най-вероятно е била причина за неуспех. Хубаво е да ви направи лапарото репродуктивен лекар. Потърсете още 2 мнения за всеки случай. И ако се окаже ендометриоза потърсете репродуктивен специалист, който да ви направи лапарото. В България за момента са др. Калчев, др. Попов, др. Налбански. Успех ви пожелавам и дано тази гад ви я открият по навреме и не е нанесла други щети. 🙏
Здравейте момичета,  ето,  че и аз (за съжаление) се включвам по тази тема не с опит,  а с въпрос...
За д-р Налбански чета прекрасни отзиви,  мисля да отида при него.
Благодаря за бързия отговор.
Желая здраве на всички Simple Smile

# 378
И аз днес бях на второ мнение. Докторът ми каза да не бързам с хапчетата. Моята ендометриоза беше потвърдена със сигурност като такава, голяма 3.5см на 3см. Понеже имаме планове за бебе, докторът каза да пробваме една година и вече ако няма успех ще трябва оперативно отстраняване, лечение, след това нови опити.

# 379
Здравейте момичета,  
Ето,  че и аз (за съжаление) се включвам по тази тема не с опит,  а с въпрос...
Аз имам лапароскопия в Щерев, 2018г. Моята операция е била тежка, защото ендометриозата ми е била много напреднала. Всичко в корема ми е било като една "топка" от сраствания. Със страшно много огнища (въпреки че тогава бях на 28г).Много съм доволна от операцията, възстановяването и т.н. Оперира ме д-р Магунска и д-р Милчева, която беше моят репродуктивен специалист, а по - късно следящата бременността ми и раждането на дъщеричката ми. Отстраниха ми две кисти и както казах, множество сраствания. След това минах и 6 месеца лечение със Золадекс. Ако те интересува нещо по - конкретно свързано с операцията или престоя след това, пиши.

# 380
И аз се оперирах в Щерев, но при доц. Андреева и твърдо не я препоръчвам. С минимална ендометриоза, без кисти, а само огнища. След операцията ми АМХ падна с 1,6 отколкото беше преди това (от 5 стана 3,4), въпреки, че не е отстранявана киста.
Имах ужасни болки, повръщане, киселини, рефлус, никога не съм се чувствала толкова зле, дори при отворената ми операция от апандисит. Едва, едва ходех прегъната цели 2 месеца.
Въпреки, че изрично бях подписала, че не допускам студенти или обучаващи се лекари на операцията си, след като легнах, завързаха ме и ме полуупоиха, видах как влезнаха 4-5 обучаващи се и на възраженията ми, ми отговориха, че били лекари уж и докато кажа нещо заспах. Никакви лекари не са, после ги видях в сайта, че са студенти. Сега като го пиша и се разтрепервам от ярост!
Както казах, после се чувствах като изкормена и се възстанових изключително бавно, близо 2 месеца.

# 381
Здравейте момичета, 
Ето,  че и аз (за съжаление) се включвам по тази тема не с опит,  а с въпрос...
В болница Щерев ми откриха 3см.  ендометриозна киста чрез ехограф,  назначиха ми изследвания,  които предстои да направя и след това искат да ми правят Лапароскопия. Със сигурност ще взема второ и дори трето мнение,  но ако се окаже точно това,  може ли за мнение относно лапаро в Щерев?
Не съм раждала,  но вече година правим опити,  на 37 г.  съм.
Търсете задължително репродуктивен АГ,  който да си даде мнението. Кисти под 4см, по принцип не се оперират ако няма друга причина. Ако сте правили опити 1г, тогава вече може да се помисли за операция - както е във вашия случай. Защтоо при лапароскопия не се премахва само кистата,  оглежда се цялата репродутивна система на жената, проверят се тръбите (поискайте си го) и т.н.
Препоръчвам др Калчев. Иначе диагнозата ми я постави др Димитров, който преди  беше в Щерев.

# 382
Здравейте,август месец преминах през операция за пълно отстраняване на щитовидната жлеза и още не напълно възстановена получих диагноза ендометриоза от 2ма независими генеколога.Откриха ми 2 ендометриозни кисти в левия яйчник по 2 см всяка и 2 в десен яйчник-едната 2 см другата 4.5см.Туморния маркер CA 125 при норма до 35 е 80.Препоръчаха ми операция в най-кратък срок.От финансова гледна точка ми идват в повече 2 платени операции за няма и 3 месеца.Къде мога да се консултирам за лапароскопия с направление(здравно осигурена съм).Дадоха ми номер на докрор от Майчин дом но ми казаха и там да е с избор на екип.Някой който е минал с или без избор на екип има ли актуална към момента информация за цена?

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 22:32 от Milen Milenski 610828

# 383
Здравейте,август месец преминах през операция за пълно отстраняване на щитовидната жлеза и още не напълно възстановена получих диагноза ендометриоза от 2ма независими генеколога.Откриха ми 2 ендометриозни кисти в левия яйчник по 2 см всяка и 2 в десен яйчник-едната 2 см другата 4.5см.Туморния маркер CA 125 при норма до 35 е 80.Препоръчаха ми операция в най-кратък срок.От финансова гледна точка ми идват в повече 2 платени операции за няма и 3 месеца.Къде мога да се консултирам за лапароскопия с направление(здравно осигурена съм).Дадоха ми номер на докрор от Майчин дом но ми казаха и там да е с избор на екип.Някой който е минал с или без избор на екип има ли актуална към момента информация за цена?
Здравейте,
В началото на лятото се интересувах колкое доплащането в Майчин дом, казаха ми 1350 лв.

# 384
Във Вита беше 900 за избор на екип. След това от ДЗО ми покриха и тях.
По закон не могат да вземат повече от 900 за избор на екип, тъй че подозирам, че в тези 1350 се включват и други неща.

# 385
Здравейте отдавна не съм писала тук. Накратко на 24год съм, оперираха ме мина год май ендометриоза на 2 яйчника. Тогава ми казаха, че единственият шанс е инвитро поради запушени тръби. След лечението ми се възстанови М на 9 месец. Последваха опити, като на 7м забременях. Уви щастието ни беше за кратко, направих аборт между 6 и 7 гс. Взеха ембриона за хистология, нищо не излезе. Назначиха ми изследвания за тромбофилия и ЩЖ. Обмислям да си запиша час при др Калчев, понеже четох много за него че това му е специалността и с това се занимава. Ендометриоза и имплантационните неуспехи. Това ми е 1 аборт, но не искам да минавам 2 път през това. Моля някоя от вас ако е ходила да сподели какви изследвания назначава др Калчев относно неуспехите и ендометриозата.
Успокоявам се, че поне знаем, че тръбите са наред и явно естествено става.
Благодаря на отзовалите се. 🤗

# 386
Във Вита беше 900 за избор на екип. След това от ДЗО ми покриха и тях.
По закон не могат да вземат повече от 900 за избор на екип, тъй че подозирам, че в тези 1350 се включват и други неща.
Какво е ДЗО?

# 387
Milen Milenski ДЗО-Допълнително здравно осигуряване.

# 388
Допълнително здравно осигуряване.

В Щерев доплатих към 1300 лв, от които се водеше, че 900 са за избор на екип и те принуждават да отбележиш, че плащаш 400 лв за "специално меню по избор", което е фиктивно, за да си оправдаят сумата над 900 лв, която е позволена по закон. Аз съм вегетарианка и единтвеното, което можех да ям беше картофено пюре. На втория ден категорично отказвах да го ям и сестрата ми донесе нейното кисело мляко, за да не умра от глад.

пп. писали сме заедно с Cruella56.

Cruella56, изследвай се за тромбофилия (разширен пакет) и имунологични - ембриотоксини, НК клетки и антифосфолипидни антитела. Тромбофилията е най-добре да я пуснеш в Геника, а имунологичните в Репроинова (лабораторията на клиника Малинов, където практикува доц.Русев).

# 389
ДЗО е допълнително здравно осигуряване.

Тези които са били на Зафрила имахте ли цикъл? Като я спряхте веднага ли ви дойде.

Започнах Зафрила на 5 ден от менструалният цикъл (разбрахме се лекарката да я пия поне месец). Около овулация 13-14 ден започна зацапване до сега. Ходих на преглед на втората седмица. Всичко нормално. Миналата седмица трябваше да ми дойде (знам че може и да не ми дойде от Зафрилата). Чудя се да я продължа ли още две седмици докато ми свърши блистера и така да отида на лекар. Или да я спра сега (мина месец) и ако я спра сега дали веднага ще ми дойде?

Общи условия

Активация на акаунт