ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 615
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
След като сте в Щерев, Ви препоръчвам вместо при проф. Тимева, да отидете при д-р Магунска. Тя също работи в Щерев и се занимава специално с ендометриоза. Освен това е много добър хирург. Преди 3г. ми прави лапаро при много тежка ендометриоза. Всичко в корема ми е било една голяма "топка", заради срастванията. И въпреки това ми запази тръби, яйчници и всичко. Освен това, ако приятелката Ви има останала част от яйчника мисля, че е възможно да опитате ин витро. Може да е и на естествени цикъл. Как се установи изчерпаният яйчников резерв? Има ли изследван АМХ? И жени с много намален резерв успяват да изкарат по някоя качествена яйцеклетка и да забременеят. Според мен си заслужава да опитате. Освен това с ендометриоза можете да кандидатствате по фонда за асистирана репродукция и със сигурност ще ви одобрят. Пък към донорска яйцеклетка винаги може да се премине. Прави ми впечатление, че повечето лекари много бързо и лесно насочват към донорство, без да си направят труда да опитат. Успех!
В Щерев първо бяхме при д-р Ганева тя ни каза,че след като има киста 3 см и след два месеца на регулон няма друг вариант освен операция.Затова се свързах с фондация "ендометриоза и репродуктивно здраве" и от там ни посъветваха да отидем при проф.Тимева за второ мнение.Мисля,че няма да е удачно да сменим втори лекар в същата клиника не знам как ще го приемат от клиниката. А относно яйчниковия резерв правиха и хормонални изследвания и от там казаха че яйчниковия резерв е много малък.Също проф.Тимева каза,че евентуално инвитро може повече да и навреди отколкото да и помогне.

# 61
След като сте в Щерев, Ви препоръчвам вместо при проф. Тимева, да отидете при д-р Магунска. Тя също работи в Щерев и се занимава специално с ендометриоза. Освен това е много добър хирург. Преди 3г. ми прави лапаро при много тежка ендометриоза. Всичко в корема ми е било една голяма "топка", заради срастванията. И въпреки това ми запази тръби, яйчници и всичко. Освен това, ако приятелката Ви има останала част от яйчника мисля, че е възможно да опитате ин витро. Може да е и на естествени цикъл. Как се установи изчерпаният яйчников резерв? Има ли изследван АМХ? И жени с много намален резерв успяват да изкарат по някоя качествена яйцеклетка и да забременеят. Според мен си заслужава да опитате. Освен това с ендометриоза можете да кандидатствате по фонда за асистирана репродукция и със сигурност ще ви одобрят. Пък към донорска яйцеклетка винаги може да се премине. Прави ми впечатление, че повечето лекари много бързо и лесно насочват към донорство, без да си направят труда да опитат. Успех!
В Щерев първо бяхме при д-р Ганева тя ни каза,че след като има киста 3 см и след два месеца на регулон няма друг вариант освен операция.Затова се свързах с фондация "ендометриоза и репродуктивно здраве" и от там ни посъветваха да отидем при проф.Тимева за второ мнение.Мисля,че няма да е удачно да сменим втори лекар в същата клиника не знам как ще го приемат от клиниката. А относно яйчниковия резерв правиха и хормонални изследвания и от там казаха че яйчниковия резерв е много малък.Също проф.Тимева каза,че евентуално инвитро може повече да и навреди отколкото да и помогне.
Не трябва да Ви интересува как ще го приеме клиниката. А иначе за това казах, че може да се направи ин витро на естествен цикъл. Могат да се съберат яйцеклетки от няколко поредни цикъла и накрая всички да се подложат на оплождане. Така няма да има стимулация, която да повлияе на резерва или хормоните. Обсъдете го с лекуващият лекар като вариант.

# 62
А защо не смените болницата? Стаменов е светилото мисля при проблемно забременяване, хвалеха го и за ендометриоза

# 63
А защо не смените болницата? Стаменов е светилото мисля при проблемно забременяване, хвалеха го и за ендометриоза
Подкрепям за Стаменов и препоръчвам с две ръце. Ще направи всичко възможно!

# 64
Здравейте!Имам нужда от съвет.Не знам дали съм писала тук,вече всичко ми е каша в главата.Скоро ходих на преглед в МД при лекаря, който 2016 ме оперира от ендометриозна киста.Сложи ехографа само отгоре върху яйчника и тръбата, които имам,каза "Всичко е наред,няма кисти",аз си платих и си отидох.Не съм нахална,а по-скоро плаха и свита,и не настоявах да ми отговори и на други въпроси.Проблем обаче има.Днес ходих в града ми на преглед-сраствания, полип(не разбрах къде), възпаление....Нещо за нагревки ми говори,за кюртаж,но аз блокирах и утре ще ходя пак.Изписа ми инжекции Гентамицин и след няколко дни преглед.Аа,и цитонамазката взе.... Въпросът ми е къде,по дяволите да отида в София,със старата епикриза,при някой с опит,с техника,и най-вече с душа?Някой, който няма да претупа нещата,няма да гледа да ме реже веднага,и който е специалист по ендометриоза?Не вярвам на лекарите в моя град, отдавна не се лекувам тук,защо ми трябваше и сега да се пробвам?!!!!Имам и ендокринни проблем, уязвими бъбреци,бетаблокер приемам....Нито ме пита,нито ме праща на изследване,...дай там да те остържеме,пък каквото дойде...Ужасена съм!Един лекар читав ми кажете,по възможност жена,ще съм безкрайно благодарна!

# 65
Здравейте!Имам нужда от съвет.Не знам дали съм писала тук,вече всичко ми е каша в главата.Скоро ходих на преглед в МД при лекаря, който 2016 ме оперира от ендометриозна киста.Сложи ехографа само отгоре върху яйчника и тръбата, които имам,каза "Всичко е наред,няма кисти",аз си платих и си отидох.Не съм нахална,а по-скоро плаха и свита,и не настоявах да ми отговори и на други въпроси.Проблем обаче има.Днес ходих в града ми на преглед-сраствания, полип(не разбрах къде), възпаление....Нещо за нагревки ми говори,за кюртаж,но аз блокирах и утре ще ходя пак.Изписа ми инжекции Гентамицин и след няколко дни преглед.Аа,и цитонамазката взе.... Въпросът ми е къде,по дяволите да отида в София,със старата епикриза,при някой с опит,с техника,и най-вече с душа?Някой, който няма да претупа нещата,няма да гледа да ме реже веднага,и който е специалист по ендометриоза?Не вярвам на лекарите в моя град, отдавна не се лекувам тук,защо ми трябваше и сега да се пробвам?!!!!Имам и ендокринни проблем, уязвими бъбреци,бетаблокер приемам....Нито ме пита,нито ме праща на изследване,...дай там да те остържеме,пък каквото дойде...Ужасена съм!Един лекар читав ми кажете,по възможност жена,ще съм безкрайно благодарна!
И в по - горните коментари съм писала, д - р Магунска от болница Щерев.

# 66
И в по - горните коментари съм писала, д - р Магунска от болница Щерев.
Системата ми отговаря,че доктор Магунска няма свободни часове.Наистина държа да отида при нея.Ще бъда благодарна ако ми кажете как да запиша час.Предполагам е натоварена.,..или по телефона да се обадя?

# 67
Дъщеря ми се уреди при нея на безплатен преглед, така че едва ли е чак толкова заета, опитайте на телефон.

# 68
Да, пробвайте наистина по телефона. Или проверявайте, когато излезе новият график.

# 69
Здравейте, момичета! Ако ползвате блокиращи, имам една останала.

# 70
Да, пробвайте наистина по телефона. Или проверявайте, когато излезе новият график.
Къде да гледам за новия график?

# 71
В сайта на болницата, където се записват часовете. По принцип излизат за месец напред.

# 72
Др Зухра Расули в Младост 1 до пазара, именно тя ми откри ендо, позна от 1 преглед след това още 2ма потвърдиха. Успех, дано всичко е наред

# 73
Здравейте. Не знам дали има други мъже участници в темата,даже и в целия сайт,но вече не знам какво да направя и Лам кои да се обърна. Извинявам се ,ако нещо греша или не спазвам някакви правила на сайта,моля да ме извините за невежеството ми. Знам,че има много жени които страдат от тази коварна болест ендометриоза, затова пиша тук за някакви съвети от жени които имат опит с тази болест. Моята половинка се бори 5 години с тази болест. До момента има две операции,които са отворени не лапароскопски. При първата казват,че има киста и махат единия яйчник. При втората също киста на другия яйчник,тогава само махат част от яйчника и множество сраствания. Сега отново е с киста 3 см и множество сраствания,даже лекаря каза, че яйчника е срастнал с матката.  Това ни го каза проф. Тимева от Щерев. Също каза , че яйчниковия и резерв е много малък и няма шанс за инвитро само с донорска яйцеклетка. Проф. Тимева и изписа регулон за 3 месеца и онзи ден ходихме пак на преглед при нея, каза че кистата за 3 месеца няма разтеж и да пие още 3 месеца регулон. И според нея още не е за операция, да бе нямало смисъл от операция, защото след трета операция щяла да влезе в менопауза. Единственото решение било забременяване с донорска яйцеклетка,което щяло да облекчи нещата за две три години. Не знам какво да правя, първо нямам такива средства за донорска яйцеклетка това са много пари няма от къде да ги взема, второ кистата и срастванията много ме притесняват и най много ме притесняват евентуална трета операция. Просто искам най важното за моята половинка, тя да е добре. Не знам какво да правя,затова търся съвет от други жени които имат повече опит с това заболяване. Благодаря ви предварително!
И аз съм на 34, с три операции-една отворена, с един яйчник вече, другия махнат заради еднометриоза. В момента съм на естествен цикъл, защото не реагирах на стимулация. Така че потърсете друго мнение задължително.

# 74
  • София
Здравейте!
Помогна ли ви Зафрила за постоянните болки(не за тези по време на цикъл)от ендометриоза?

Общи условия

Активация на акаунт