ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 533
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Точно това си мислех днес, за инсеминацията. Колко процента успеваемост дава, при жени с еднометриоза и пропускливост на тръбите двустранно + нормозооспермия? Аз обмислям инсе ако не се получат нещата до септември по нормален път. Просто защото вече се уморих от неуспехи, и кръвни изследвания. 😕
Според моят аг 1 инсе би била успешна от 1 опит.
Късмет на всички. 🌞

# 601
Eдинственото противопоказание би било свързано с хормонален прием по време на инсе, освен ако не сте на естествен цикъл без стмулация Simple Smile Но ако кистата е наблюдавана дълго и не мърда може и да е стара и неактивна, съответно да не се повлие Simple Smile
Щом сте стигнали до инсе предполагам имате или сте насочили цветна снимка? Преглед в първите дни от МЦ за полипи? Микро и уреаплазма?

# 602
Не съм правила цветна снимка, защото ми каза, че ако направя ще пропуснем месеца за овулация и решихме да пробваме по естествен начин, който излезе неуспешен. Но със сигурност трябва да направим цветна снимка преди процедурата, за да видим дали всичко е наред.

# 603
Здравейте ,

Случвало ли ви се е да имате кистично хеморагично жълто тяло или " киста на жълтото тяло " ???
Моля някой , който има информация да пише .
Може ли да се забременее с тази киста на жълтото тяло ?
Може ли да се забременее с шоколадова киста?
Как сте се лекували ? Оперативно или .....

# 604
Аз докато се подмотвах с моята киста и се чудех дали да я оперирам или не двама репродуктивни специалисти ми казаха да не си губя времето с инсеменации.
Все пак всичко зависи от конкретния случай. Simple Smile

Здравейте, аз съм с ендометриоза 3.5см като ме посъветваха да не приемам противозачатъчни или операция както бях решила и аз. На 25 години съм. Много искаме с моя мъж да забременея. Правим опити за бебе от около 4-5 месеца, но той пътува по кораб и ще трябва да заминава. Миналата година също правихме около 4 месеца, но неуспешни. Понеже ще заминава отново за няколко месеца, репродуктивен специалист ни препоръча ако искаме да пробваме да замрази сперма и да пробваме с инсеминация. Правихме спермограма и резултатите са му много добри. Четох, че е противопоказно да се прави инсеминация с ендометриоза, но докторът ми каза, че нямало значение. Искам да попитам някоя от вас правила ли е инсеминация, имала ли е успех, или поне дали имате някаква информация по темата. Благодаря предварително!

# 605
момичета, изпитвате ли болка по време на секс? Sad

# 606
# 607
Здравейте ,

Случвало ли ви се е да имате кистично хеморагично жълто тяло или " киста на жълтото тяло " ???

Здравей, аз съм имала. Нищо особено не е, при мен си изчезна на следващия цикъл. По-добре да я изчистиш преди забременяване, защото, ако забременееш с нея по- вероятно ще си остане и няма да се изчисти през цялата бременност.

А за болките при секс - аз също имам, това беше най-изразената болка при мен, заради която търсех лекар преди поставяне на диагнозата.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 21:03 от Kris_ti

# 608
Не знам как да се справя с това, по-скоро психически ме натоварва, защото вече избягвам дори срещите, какво остава за друго. Мисля да се оперирам повторно тази есен. И не защото кистите са големи или растат, а защото искам да се чувствам жена отново. Извинете ако звуча сдухано, просто няма с кого да споделя тези терзания.

# 609
Къде боли по време на секс? Кистите ли?

# 610
Здравейте ,

Здравей, аз съм имала. Нищо особено не е, при мен си изчезна на следващия цикъл. По-добре да я изчистиш преди забременяване, защото, ако забременееш с нея по- вероятно ще си остане и няма да се изчисти през цялата бременност.

А за болките при секс - аз също имам, това беше най-изразената болка при мен, заради която търсех лекар преди поставяне на диагнозата.

Благодаря ! Изписаха ли ти нещо да пиеш ?

# 611
Здравейте момичета! Аз също съм с ендометриоза, 2019 ме оперираха, премахнаха киста от десния яйчник с големина около 9см. Също така съм с две запушени тръби, по естествен път не мога да забременея. От около година и половина съм в ин витро лечение, забременях от първия опит беше някакво чудо , но спря да се развива в 8ма седмица, писала съм и в други теми по моя казус... Следващите трансфери всичките са неуспешни а уж добро качество на ембриони. Остават ми две снежинки само. На 13/06 ми беше последният тест негативен. От клиниката ми казаха че ако искам мога да започна със следващия цикъл и ако не остава за септември. Цяла вечер не спах от мислене какво да направя и накрая реших,че имам нужда от почивка емоционално най-вече, макар че и тялото със сигурност се нуждае. Реших да го оставя за септември. Свързах се с една жена , която прави акупунктура , не я познавам още сигурно ще си взема среща , но в аудиото, което ми изпрати казва че е почти невъзможно да се забременее с ендометриоза макар че има случаи... Притесних се и днес се обадих в клиниката така и така ще почивам дали да не ми изпишат противозачатъчни без пауза отново ,както ми бяха изписали преди започване на инвитро лечението. Репродуктивния каза да. Добре ли направих не знам, вече не знам къде да търся причината за моите неуспехи...

# 612
Здравейте момичета! Аз също съм с ендометриоза, 2019 ме оперираха, премахнаха киста от десния яйчник с големина около 9см. Също така съм с две запушени тръби, по естествен път не мога да забременея. От около година и половина съм в ин витро лечение, забременях от първия опит беше някакво чудо , но спря да се развива в 8ма седмица, писала съм и в други теми по моя казус... Следващите трансфери всичките са неуспешни а уж добро качество на ембриони. Остават ми две снежинки само. На 13/06 ми беше последният тест негативен. От клиниката ми казаха че ако искам мога да започна със следващия цикъл и ако не остава за септември. Цяла вечер не спах от мислене какво да направя и накрая реших,че имам нужда от почивка емоционално най-вече, макар че и тялото със сигурност се нуждае. Реших да го оставя за септември. Свързах се с една жена , която прави акупунктура , не я познавам още сигурно ще си взема среща , но в аудиото, което ми изпрати казва че е почти невъзможно да се забременее с ендометриоза макар че има случаи... Притесних се и днес се обадих в клиниката така и така ще почивам дали да не ми изпишат противозачатъчни без пауза отново ,както ми бяха изписали преди започване на инвитро лечението. Репродуктивния каза да. Добре ли направих не знам, вече не знам къде да търся причината за моите неуспехи...
Никой не може да ви каже какво може и не може с ЕМ. Всичко е Божа работа и ще
стане, когато най-малко очаквате!!

# 613
Много ми е мъчно,като Ви чета😢 Благодаря на Бога,аз имам деца,може би при мен се е появила впоследствие,но повярвайте,и след децата не е лесно!При моето отсъствие те страдат, защото ги гледа друг човек.А вече са тийнейджъри почти,уязвими са много.2016 , когато ме оперираха,едното беше 1 клас, много беше трудно.Сега на всеки преглед в София,се притеснява,плаче, страхува се да не остана там.Една травма, която ще си остане за цял живот,според мен.Есента сигурно пак ще се оперирам,този път за премахване на матката и яйчник,не ми се мисли как ще е!Но , наистина,в такива моменти си казвам живи и здрави да сме, всичко ще се оправи някой ден!Не губете надежда,иначе няма смисъл.....

# 614
Мила..... Знам какво ти, аз загубих бебе в 7 седмица, всички ме изпращаха за инвитро. Напълно те разбирам и имаш моята подкрепа... Освен кураж и много, много сили да ти пожелая. ❤️

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 21:41 от Минзухар.12

Общи условия

Активация на акаунт