ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 519
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Някоя от вас има ли АДЕНОМИОЗА???

# 616
Здравейте! Някоя от вас има ли АДЕНОМИОЗА???
Здравейте,аз имах и ендометриоза и аденомиоза.Но при мене нещата приключиха доста радикално след няколко години борба.Не завърши положително историята.Цялата матка ми беше с огнища и болките бяха жестоки особено на овулациите.

# 617
Има ли жени забременели и родили с аденомиоза следствие на кюретаж ???

# 618
Той кюретажа няма как да ви спаси от аденомиозата.Намерете добър специалист разбиращ от ендометриоза и питайте него.Тука във форума всеки е със специфичен проблем.Няма как да питате има ли някой с това,има ли някой с онова.Има жени с комбинирани проблеми.Нали затова са докторите.Според мен кюретажа е за отстраняване на полип  ако има такъв за аденомиоза няма как да ви помогне.

# 619
Той кюретажа няма как да ви спаси от аденомиозата.Намерете добър специалист разбиращ от ендометриоза и питайте него.Тука във форума всеки е със специфичен проблем.Няма как да питате има ли някой с това,има ли някой с онова.Има жени с комбинирани проблеми.Нали затова са докторите.Според мен кюретажа е за отстраняване на полип  ако има такъв за аденомиоза няма как да ви помогне.

Аз ще правя хистероскопия при др. Калчев, просто искам да разбера дали има други жени с аденомиоза, които имат деца. Не искам да правя кюртаж за премахване на аденомиозата, А питам дали има жени които са имали аборт и след това се е появила аденомиозата ???

# 620

Аз ще правя хистероскопия при др. Калчев, просто искам да разбера дали има други жени с аденомиоза, които имат деца. Не искам да правя кюртаж за премахване на аденомиозата, А питам дали има жени които са имали аборт и след това се е появила аденомиозата ???
Аз имам миомектомия преди да разбера за ендометриозата.След това,като четох как се появява се усъмних,че може да е следствие на тази моя първа операция.Доста често се отключва след аборт или операция и тъй като аз нямах никакво забременяване предположих,че е от лапароскопската операция за премахване на миоми.Не,че ви помогнах с написаното просто споделих.И аз карах лекарите да ми правят хистероскопия но така се случиха нещата всичките ми операции са лапароскопии.

# 621
Здравейте, може ли да ми обясните какво означава ендометриозно огнище в единия яйчник 2см .. ?

# 622
Имате в предвид киста на единия яйчник с р-р 2 см?
Здравейте, може ли да ми обясните какво означава ендометриозно огнище в единия яйчник 2см .. ?

# 623
Ако е написано в медицински документ, по-скоро ще рече срастване или просто ендометриална тъкан (което май е същото)
Ако беше киста, щеше да пише киста. Най-вероятно.

# 624
Не, от геникологичен преглед ми казаха че това най вероятно е еднометриозно огнище в яйчника, което ще се следи защото в момента се опитваме за бебче, и доктора иска да види има ли овулация и т.н и ако се наложи след това хапчета и краен случай оперативно .. но не разбрах какво означава огнище в яйчника ..
Имате в предвид киста на единия яйчник с р-р 2 см?

# 625
Отиди при друг лекар Simple Smile За първи път чувам, че някой диагностицира огнища с ехограф, освен ако не е мега космическия на Калчев.

# 626
Ако е 2см,това си е киста в яйчника,може би са го написали "огнище"за да звучи по-медицински.Огнищата са малки петънца,които не се визуализират на ехограф.

# 627
Привет момичета Simple Smile,
Влитам пак аз с моите питания. Grinning
Леко изтеглх късата клечка с постоперативния период и терапията със Золадекс. Лекарят, който ме оперира има някакви проблеми и нещо хич не е на работа. В резултат на това съм записала час за контролен преглед при негов колега. Чудех се обаче дали не е добре да пусна някакви изследвания преди часа, за да си ида подготвена. Simple Smile Вие изследвали ли сте нещо по време на Золадекса или в този период няма смисъл?
И още едно питане - дали е удачна употребата на някакъв нехормонален вагинален гел за овлажняване там долу? Simple Smile

# 628
Доктора каза че предполага и ще се следи, просто аз се притесних и за това пиша тук
Отиди при друг лекар Simple Smile За първи път чувам, че някой диагностицира огнища с ехограф, освен ако не е мега космическия на Калчев.

# 629
Петя, това казвам - не знам какво ще следи, след като огнище принципно не се вижда. Имаш ли снимка?

Marie, ако принципно следиш някакви неща си ги следиш и сега. Аз си пусках веднъж месечно tsh, ft3, ft4, заради Хашимотото, но за щастие нямаше отражение.
Интимен гел не съм ползвала, принципно не ползвам. Макар че определено бях по-суха по време на секс. Можеш да ползваш нещо на водна основа, предполагам, не би трябвало да е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт