ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 652
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
И тя е с ЕМ, още не е за лапаро. Държал се е грубо, обиждал, нищо не и е отговарял на въпросите, съжалявам, че и причиних този стрес, защото и тук го хвалеха. Естествено коментара и в супердок въобще не  фигурира, още чака одобрение. Толкова за това, колко е надежден сайта. Ако можете, направете консулт с друг.

# 91
Здравейте. След няколко дни ми предстои лапаро при д- р Николай Попов от Вита. Диагнозата - ендометриозни кисти ( 4 см. на ляв и 7 см. на десен). Накратко - Попов каза, че нямам останала почти никаква яйчникова тъкан, наплаши ме, разрева ме и ми назначи операцията с предупреждението, че може би ще махне и двата яйчника. Меко казано съм в шок, четейки за последствията от липсата на този орган. Не съм раждала и дори вече приех, че никога няма да имам деца. На 35 Г. съм и се страхувам, че здравето и младостта ми ще си отидат само за няколко часа. Има ли тук жена преживяла тази кастрация, която поне за малко да ме успокои, че животът може да бъде поносим и след това...
Откажете се според мен и отидете за 2ро мнение!!
Аз също ходих при един лекар, който ме наплаши ужасно много, след това се консултирах с Д-р Александров от Варна, той ми разясни всичко подробно и се оказа съвсем различно нещо, а вече бях готова да легна под ножа, добре че не се оперирах веднага като ми казаха, че съм за операция. Изобщо не знам какво щяха да оперират Confounded 
Отидете ако трябва на 3-4 мнения и тогава решете какво ще правите. Кнсултирайте се и с репродуктивни специалисти.

# 92
Благодаря  ви. И във ФБ групата ми дадоха негативни мнения за лекаря и крайностите му. Трудни са такива решения, времето притиска, но да предопределяш съдбата си няма как да бъде толкова просто...

# 93
Здравейте. След няколко дни ми предстои лапаро при д- р Николай Попов от Вита. Диагнозата - ендометриозни кисти ( 4 см. на ляв и 7 см. на десен). Накратко - Попов каза, че нямам останала почти никаква яйчникова тъкан, наплаши ме, разрева ме и ми назначи операцията с предупреждението, че може би ще махне и двата яйчника. Меко казано съм в шок, четейки за последствията от липсата на този орган. Не съм раждала и дори вече приех, че никога няма да имам деца. На 35 Г. съм и се страхувам, че здравето и младостта ми ще си отидат само за няколко часа. Има ли тук жена преживяла тази кастрация, която поне за малко да ме успокои, че животът може да бъде поносим и след това...

Със сигурност бих потърсила мнението на още един доктор, най-вече заради възрастта и решението ви да имате деца.
Аз се оперирах при д-р Тотев в Надежда - изключително внимателен и обясняващ. Съгласих се да ми махне и яйчника заедно с кистата заради риска от рак на яйчника - майка ми почина от това. А също така и възрастта ми - 46 г. Аз също нямам дете, правя ин витро опити от 8-9 г., но  вече е невъзможно с мои яйцеклетки и решението не беше трудно. Следващият ми опит ще е с ДЯ. В по-напреднала, възраст, когато яйчниците не функционират както трябва, наистина може  само проблеми да създадат(рак), но вашия случай не е такъв.

# 94
Здравейте. Имам 6 инжекции золадекс с годност до 02.2022г/09.2022г/10.2022г. Бяха ми отпуснати безплатно, но започнахме да правим опити за бебе и не  си ги сложих. Ако някои наистина има нужда от тези инжекции и не са му отпуснати безплатно, нека ми пише на лично.

# 95
  • София
Здравейте, тези които са на Зафрила, от кой ден на цикъла ви го изписаха да го започнете?

# 96
Здравейте, тези които са на Зафрила, от кой ден на цикъла ви го изписаха да го започнете?

Операцията ми беше на 17.05., изписаха ме на 18.05. и ми дадоха рецептата за Зафрила, но без уточнение кога да я започна. На 19.05. ми дойде МЦ и аз реших да изчакам 4 дни и тогава я започнах. Не знам дали е правилно, но ще пия само една опаковка и започвам подотовка за трансфер до 1-2 месеца.

# 97
Здравейте! Искам да Ви попитам, бях на преглед за проследяване на овулация. Десния яйчник си функционира префектно имам фоликули, и то доста. На левия където беше голямата ендо киста около 3см няма нито 1,казаха че няма нищо притеснително. Но все пак мене ме гвожди отвътре. Някоя дама с подобен случай?

# 98
  • София
С какъв подобен случай? По принцип яйчниците се редуват в производството на доминантен фоликул.

# 99
Здравейте! Искам да Ви попитам, бях на преглед за проследяване на овулация. Десния яйчник си функционира префектно имам фоликули, и то доста. На левия където беше голямата ендо киста около 3см няма нито 1,казаха че няма нищо притеснително. Но все пак мене ме гвожди отвътре. Някоя дама с подобен случай?
Здравейте.Бихте ли споделили къде и как махнахте кистата? Моята половинка е с 2 см ендо киста на левия яйчник, затова питам.

# 100
Лапароскопска операция при др Попов във Вита
Здравейте.Бихте ли споделили къде и как махнахте кистата? Моята половинка е с 2 см ендо киста на левия яйчник, затова питам.

# 101
Здравейте, има ли сред вас някоя, отказала инжекциите след лапаро, без да е правила опити за забременяване? И как се развиха нещата след това. Рецидиви и т.н. Благодаря!

# 102
Здравейте,момичета.Края на 2020 г преминах през лапаро,като премахнаха киста на десния яйчник.Изписаха ми лечение със Золадекс 6 месеца,последната ми инжекция беше на 28 март и още не ми е дошъл цикъла……Моля,споделете при вас кога се е възстановил….Благодаря Ви!

# 103
Лапароскопска операция при др Попов във Вита
Благодаря за информацията.

# 104
  • София
Здравейте,момичета.Края на 2020 г преминах през лапаро,като премахнаха киста на десния яйчник.Изписаха ми лечение със Золадекс 6 месеца,последната ми инжекция беше на 28 март и още не ми е дошъл цикъла……Моля,споделете при вас кога се е възстановил….Благодаря Ви!

На 69 ден

Общи условия

Активация на акаунт