ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 673
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
При мен на 65-тия ден.

# 106
На 83 ден. 😊

# 107
Здравейте, мили, ендо момичета!
Като за начало бих искала да ви се представя, тъй като съм нова във форума. С мъжа ми решихме, че е крайно време да си имаме детенце и аз прецених, че като за начало е добре да си направим няколко прегледа, за да установим дали има някаква видима пречка да не се случат нещата. Той направи "обикновена спермограма" и нещата бяха супер. При посещението ми на гинеколог, той установи, че имам "може би киста на жълтото тяло", "може би огнище на ендометриоза". Посъветва ме да проследим дали ще изчезне след следващия цикъл и така да отпадне варианта за киста на жълтото тяло. Ами, изчакахме и "нещото" не изчезна. Пусна ми маркери, които бяха в норма. Тъй като не беше специалист в тази област, ме насочи към други доктори. И така, за 1 месец направих 4 прегледа при различни лекари, в различни градове. Всички казаха, че за тях това е ендометриоза с размер 4, 5 см.
Наистина бях много шашната, как така киста, каква ендометриоза, кви 5 лв. Никога не съм имала болки повреме, преди на цикъл, закъснение на цикъл - тц. Имам близка приятелка с тази диагноза и бях запозната по темата. При положение, че ходя на профилактичен преглед на всеки 6 месеца, микробиологии, цитонамазка, абе, каквото трябва и каквото са казали, съм го правила.
В крайна сметка още за следващия месец планувах лапаро, без да се замислям и да отлагам. Та, така, направиха ми лапаро и потвърдиха предположенията след хистология - ендометриоза. Тръбите проходими с леко възпаление (външо) на едната, тъй като е била долепена до скапаната ендометриоза.
До тук добре, махнахме конци, направих последващ преглед след 20 дни, всичко заздравява, възпалението отшумява, нямам нужда от лекарства или инжекции, да действаме! Докторът препоръча да започнем опитите след 2 рия цикъл и ако до 6 месеца не се случат нещата, да прибегваме към ин витро.
Следващият месец отново ще отида на преглед, като се надявам всичко да е наред!
Искам да попитам миналите по този път, случват ли се нещата наистина "толкова лесно и бързо" веднага след лапарото? При вас колко време отне? HeartHeartHeart

# 108
Има надежда, мен ме оперираха през Февруари, отстраниха ми ендо киста 3,5 см. и няколко ендо огнища. За щастие тръбите ми са проходими. Лекаря ми каза "сега бързо, бързо ще забременееш". За съжаление за момента още не съм забременяла... Желая ти успех, дано при теб нещата се случат бързо.

# 109
Правим опити от 2 месеца за сега нищо, с ендометриоза  съм. Лекарите казаха, че имам перфектна овулация. Пробвахме, фоликула се спука и нищо пия и фолиева киселина. Дано се получат нещата и при вас 🥰🤗.

# 110
Благодаря ви, мили момичета! Дано и при вас се случи, всичко бързо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Искам да ви попитам, как следите овулацията си? Аз използвам приложение на телефона, другият месец мисля да си взема и лентички за овулация, до сега не съм използвала.
От 1 месец пия фолиева киселина.

# 111
Е, хубава работа, значи... 😂 Преди няколко дни ми правиха лапаро, сравнително добре се възстанових, с малките, нормални неразположения. Вчера обаче ми махнаха металните клипси, като едната беше толкова стегната, че лекаря ме прищипа на няколко пъти с ножицата и освен че боля, сега мястото е подуто... да се притеснявам ли, макар че то аз вече се притеснявам, хахахах. Как изглежда постоперативна херния, дали е това, подутината е малка само около дупчицата, но аз съм хипохондрик и даже не знам защо ви занимавам, може би за да се разсея...

# 112
Има надежда, мен ме оперираха през Февруари, отстраниха ми ендо киста 3,5 см. и няколко ендо огнища. За щастие тръбите ми са проходими. Лекаря ми каза "сега бързо, бързо ще забременееш". За съжаление за момента още не съм забременяла... Желая ти успех, дано при теб нещата се случат бързо.
Щом тръбите са проходими,това е чудесно. Ще стане, просто при ендометриозата стават по бавно нещата. Успех,стискам палци.  Sparkling HeartHugHeartHeart Eyes

# 113
Моята операция беше на 01.07.2019г, след това бях 6м на Золадекс и след като ми се възстанови цикълът, подновихме опитите, но и до днес са без успех. Мислехме да правим инсеминация в началото на тази година, но първо установиха, че при мен фоликулите не нарастват достатъчно и както трябва, та ми назначиха лека стимулация, от която направих 2 фоликула, но пък при мъжа ми също излязоха проблеми и казаха, че сме само за инвитро, та сега си подготвяме документите и ще пристъпваме към инвитро.

# 114
Стискам палци! Успех! ♥️
Моята операция беше на 01.07.2019г, след това бях 6м на Золадекс и след като ми се възстанови цикълът, подновихме опитите, но и до днес са без успех. Мислехме да правим инсеминация в началото на тази година, но първо установиха, че при мен фоликулите не нарастват достатъчно и както трябва, та ми назначиха лека стимулация, от която направих 2 фоликула, но пък при мъжа ми също излязоха проблеми и казаха, че сме само за инвитро, та сега си подготвяме документите и ще пристъпваме към инвитро.

# 115
Аз започвам да съжалявам, че се оперирах, но то май нямах много избор… и двата яйчника са ми пипани, имах две ендо кисти. Минали са само няколко дни от операцията и днес опитах да си сложа долу вагинален Глобул  (лекувам гъбички) и усетих ЗВЕРСКА болка, даже не можах да го пъхна докрая… Само мога да си представя сексът как ще е… толкова пазене заради кистите докато ги имаше, сега пък болка, май вече половин година единственото, което е влизало в мен, е вагиналният ехограф! 😂
Кажате ми при вас, след лапарото как стояха нещата с тази болка?

# 116
Аз започвам да съжалявам, че се оперирах, но то май нямах много избор… и двата яйчника са ми пипани, имах две ендо кисти. Минали са само няколко дни от операцията и днес опитах да си сложа долу вагинален Глобул  (лекувам гъбички) и усетих ЗВЕРСКА болка, даже не можах да го пъхна докрая… Само мога да си представя сексът как ще е… толкова пазене заради кистите докато ги имаше, сега пък болка, май вече половин година единственото, което е влизало в мен, е вагиналният ехограф! 😂
Кажате ми при вас, след лапарото как стояха нещата с тази болка?
Сигурно аз съм изключение,но на фона на 6 гинекологични лапароскопии,7 мата вече пълна хистеректомия е казвам ви тая болка ме съпровождаше доста години.Самата болка беше дълбока,тазова, отвратителна.По време на инвитрото едната ми беше в матката все едно някой ми е бръкнал и върти нещо в нея.А втората беше все едно в дебелото черво.По късно се оказа,че в дъгласовото пространство имам огнище.Но при мене освен по органите ендометриоза имах и огнища по цялата матка т.нар.аденомиоза.От 2016 ноември ги нямам органите и пак в началото при секс ме боли,но нищо общо с преди.Но аз не мога да бъда пример,защото при мене имаше страшно много лекарски грешки та съм на това положение.

# 117
Саманта, толкова съжалявам, че ти се е наложило да минеш през това… Звучи ужасно несправедливо! Аз едва половин година се боря с тази чума, ендометриозата, и вече се чувствам уморена.

# 118
Саманта, толкова съжалявам, че ти се е наложило да минеш през това… Звучи ужасно несправедливо! Аз едва половин година се боря с тази чума, ендометриозата, и вече се чувствам уморена.
Цели 11 месеца нямах диагноза.Направо не ми се живееше.Живеех от преглед за преглед и се надявах да се измисли нещо тая мъка да се спре.През тези 11 месеца изпих 18 антибиотика,една от седемте операции е тогава и в болница влизах на системи,но обезболяващи не действат на ендометриозата нито антибиотично лечение.Но при мен и трите опита инвитро за 6 месеца 3 стимулации още повече ми развиха болестта.Ако самата матка не е засегната е много по поносимо,няма ги тия болки.Но както се казва "малшанс".Малко са тези като мене,повечето даже и не разбират че я имат болеста докато не започнат опити  за забременяване.Така че не се тревожи.Всичко ще се оправи.Успех.

# 119
  • София
Моля ви, тези, които пият Зафрила споделете как сте и наистина ли няма значение на кой ден започва приемът за пръв път?

Общи условия

Активация на акаунт