ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 721
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Круела,
При мен веднага след излизането от болницата (след лапарото) - гъбички, упорити, болезнени хемороиди, възпален перинеум, какво ли не пих и не мазах, не минава. Но аз лично се съмнявам, че е от катетъра и падналата имунна система. Утре пускам хормони, да видим.

# 136
Може ли инфо, какви хормони ще пускате? Назначени ли са от лекар?
Здравейте! Искам да попитам, след операция и Золадекс, при вас зачистиха ли вагиналните инфекции. При мен е някакъв ад... Ще ходя на ендокринолог за да види хормоните.

Круела,
При мен веднага след излизането от болницата (след лапарото) - гъбички, упорити, болезнени хемороиди, възпален перинеум, какво ли не пих и не мазах, не минава. Но аз лично се съмнявам, че е от катетъра и падналата имунна система. Утре пускам хормони, да видим.
[/quote]

# 137
Утре ще разбера, ще пиша отново. Пускам и ПКК, тъй като имам косопад.

# 138
Успех, стискам палци. ✌️
Утре ще разбера, ще пиша отново. Пускам и ПКК, тъй като имам косопад.

# 139
Момичета, колко време отне да забременеете естествено с ендометриоза... Вече 3 месеца нищо. Cry Надявам се, че има успели тук. Hug

# 140
Аз не съм успяла. Правим опити почти 3г и половина, а знам за ендометриозата от март 2019г. Минала съм и лапароскопия и лечение със Золадекс, но сега се подготвяме за инвитро. При нас и инсеминацията не беше вариант, тъй като проблем има и при мъжа ми.

# 141
И аз съм така разбрах за ендото 2019 след лапаро.Минах 3 Мес лечение със Золадекс.Пробвахме 2 год и декември подадохме документи по фонд .Началото на юни ми беше инвитрото,сега съм с пол.тест и чакам първия си преглед
Аз не съм успяла. Правим опити почти 3г и половина, а знам за ендометриозата от март 2019г. Минала съм и лапароскопия и лечение със Золадекс, но сега се подготвяме за инвитро. При нас и инсеминацията не беше вариант, тъй като проблем има и при мъжа ми.

# 142
И аз 2 години и не съм бременна, а дори нямам кисти, само леки огнища. Оперирах се. Правих и инвитро без успех. Страшна гад се оказа ендометриозата.

# 143
Момичета, колко време отне да забременеете естествено с ендометриоза... Вече 3 месеца нищо. Cry Надявам се, че има успели тук. Hug
Имате ли доказана овулация? Мисля, като за начало, това е най - важно, защото при много момичета с ендометриоза има ЛУФ синдром. Също проверили ли са проходимостта на тръбите при лапарото? Не е лошо и един АМХ да пуснете, ако нямате изследван, за да се види и резерва как е. Ако тръбите са проходими и има овулация, можете да пробвате до 1г. за естествено забременяване. След това, специално с това заболяване, Ви съветвам да се ориентирате към репродуктивен специалист, за да не губите време. Аз лично забременях ин витро, но при мен ендометриозата е много тежка, а бях и с ЛУФ, така че нямаше как да стане по естествен път. На Вас желая успех!

# 144
Здравейте, да имам овулация, перфектна даже... За тръбите не са сигурни дали за запушени, понеже се съмняват, че самата киста е пречила да пропуснат. Сега 6м опити, после изследвания и цветна снимка като краен вариант.АМХ не е пускан.
Имате ли доказана овулация? Мисля, като за начало, това е най - важно, защото при много момичета с ендометриоза има ЛУФ синдром. Също проверили ли са проходимостта на тръбите при лапарото? Не е лошо и един АМХ да пуснете, ако нямате изследван, за да се види и резерва как е. Ако тръбите са проходими и има овулация, можете да пробвате до 1г. за естествено забременяване. След това, специално с това заболяване, Ви съветвам да се ориентирате към репродуктивен специалист, за да не губите време. Аз лично забременях ин витро, но при мен ендометриозата е много тежка, а бях и с ЛУФ, така че нямаше как да стане по естествен път. На Вас желая успех!

# 145
А много обилен цикъл може ли да е също симптом на ендометриоза?
Също така може ли да се докаже има ли или не с хистероскопия или ттй като това е в матката а ендометриозата е отвън няма как да стане 🤔
На мен също ми изтръпват и крака и ръце. Също имам кървене, но аз съм на противозачатъчни и също ми казаха да не ги спирам въпреки, че съм с анемия заради обилен цикъл 😔

# 146
Аз съм с много обилен цикъл, но съм така от 13 годишна, когато ми дойде за първи път, а предполагам, че тогава не съм имала ендометриоза (няма как да знам). Цял живот съм с анемия, заради цикъла. Има и жени с много обилен цикъл, които нямат ендометриоза, така че това не е специфичен симптом само за ендометриоза. Това важи за всички симптоми на ендометриозата - може да са от нея, а може и да не са.
Няма как да се открие ендометриоза с хистероскопия, защото ендо е в корема, а не вътре в матката. Ако има дълбоки маточни имплантации е друга диагнозата - аденомиоза. Но двете не са свързани. Ендометриоза се диагностицира само и единствено с лапароскопия.

# 147
Аз винаги съм имала обилен и продължителен цикъл. Когато ми се появи киста и няколко месеца пих Дуфастон цикълът ми стана значително по слаб.
Преди месец тъкмо приключих с лечението след лапарото и чакам сега да видя как ще е след това цикълът ми.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 21:53 от nadito0o

# 148
Аз също съм била винаги с много обилен и продължителен цикъл. При лапароскопията са открили "бяла ендометриоза" това е мноооого стара, най-вероятно първата. Казаха, че е възможно да е още от 13-14годишна, но никой няма как да знае...

# 149
Аз пък никога не съм имала обилен цикъл . 5 дни е , като 4-5 ден почти нямам кървене . Иначе имам ендометриоза 3та степен . Както е написала Кристи , ендометриозата се диагностицира само с лапароскопия .

Общи условия

Активация на акаунт