ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 719
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Хм ами обилният цикъл го получих след раждането. Изключително странно преди да забременея беше мн слаб 2 дни и после почти няма но ужасно болезнен с повръщане чак, а след раждането без болка но ужааасно обилен, не намират причина, няма кисти.

# 151
Мацки, имам въпрос. Днес ходих да ми назначат стимулации за инсеминация и като АГ гледа яйчниците се зачуди дали кистата, която е установена преди година и половина, не е еднометрия. И преди се е чудела, когато лигавицата е по-подута преди и в начало на цикъл, но през останалото време изглежда добре. Хубаво, десния яйчник е и запушен, и с киста, и евентуално с ендометрия. Обмислям второ мнение, защото ме прати направо за инсеминация без да знаем дали имам ендометрия или нямам на 100% и другата седмица ще ме гледа нейна колежка, защото моята е отпуск.
Хипотетично, ако тази киста е ендометриозна има ли как да се разчита само на здравия яйчник или трябва да се направи оглед отвътре, за да се види къде какво има?

# 152
Трябва ви добър специалист. На мен ми я откриха с ехограф после още 2ма потвърдиха. Ако док знае какво гледа и има добра апаратура, ще се види. Мога да препоръчвам: др Оручева, др Дойчиновски във Вита.
Мацки, имам въпрос. Днес ходих да ми назначат стимулации за инсеминация и като АГ гледа яйчниците се зачуди дали кистата, която е установена преди година и половина, не е еднометрия. И преди се е чудела, когато лигавицата е по-подута преди и в начало на цикъл, но през останалото време изглежда добре. Хубаво, десния яйчник е и запушен, и с киста, и евентуално с ендометрия. Обмислям второ мнение, защото ме прати направо за инсеминация без да знаем дали имам ендометрия или нямам на 100% и другата седмица ще ме гледа нейна колежка, защото моята е отпуск.
Хипотетично, ако тази киста е ендометриозна има ли как да се разчита само на здравия яйчник или трябва да се направи оглед отвътре, за да се види къде какво има?

# 153
Трябва ви добър специалист. На мен ми я откриха с ехограф после още 2ма потвърдиха. Ако док знае какво гледа и има добра апаратура, ще се види. Мога да препоръчвам: др Оручева, др Дойчиновски във Вита.

Хм, ок, аз ходя при д-р Василева във Вита 2 и другата седмица ще ме гледа д-р Димитрова. Ще проуча, благодаря! Heart Eyes

# 154
Аз съм оперирана от Попов, но не съм доволна от отношението. Сега съм пациентка на др Дойчиновски.
Колкото и да му благодаря няма да е достатъчно. Hug Успех.

Хм, ок, аз ходя при д-р Василева във Вита 2 и другата седмица ще ме гледа д-р Димитрова. Ще проуча, благодаря! Heart Eyes

# 155
Аз съм оперирана от Попов, но не съм доволна от отношението. Сега съм пациентка на др Дойчиновски.

Защо не съм ви прочела по- рано,  а причиних Попов на дъщеря си....

# 156
Какво се е случило, можете да пише на ЛС? 🙂

Защо не съм ви прочела по- рано,  а причиних Попов на дъщеря си....

# 157
Не е нужно на ЛС, нека четат момичетата. Държал се е ужасно грубо, обидно, нищо от това, което искаше не е направил, излезе буквално разплакана, без да има здравословна причина затова. В кой век живеем? Платен прием, без направление.....как си позволява подобно отношение. С ЕМ е, следи се, ходи редовно по прегледи, не знам с какво е провокирала такова нагло държание

# 158
Ясно.... При мен казуса е следния. Ендометриоза, по време на лапарото е видял тръбите уж са запушени според него. Не ни даде шансове за естествено забременяване. Не бил сигурен дали са запушени а го пише в епикризата. След Золадекса искаше 2 операция да ги види, не се съгласих после ми каза че не са вик тръби за да се от пушат. Не питай какъв шок беше за мен, на 23 ме оперира. Насочи ме към инвитро директно. 6м живях в ад, стрес, нерви. Получих паника атаки от стрес. Не знаех къде се намирам. След всеки преглед излизаха разплакана. Цяло чудо е, че човека до мен не се отказа и продължаваме заедно след този ад. Всеки се чудеше какво се случва с мен, защо така дръпнах, напълнях. Силно се надявам да греши. Повече не искам да го виждам. Ако се наложи инвитро няма да е при него!
Не е нужно на ЛС, нека четат момичетата. Държал се е ужасно грубо, обидно, нищо от това, което искаше не е направил, излезе буквално разплакана, без да има здравословна причина затова. В кой век живеем? Платен прием, без направление.....как си позволява подобно отношение. С ЕМ е, следи се, ходи редовно по прегледи, не знам с какво е провокирала такова нагло държание

# 159
Съжалявам ужасно, за това, през което си минала, дано свърши с едно прекрасно бебче!!! А Дойчиновски? Кажи нещо за него, чудя се вече при кого да е другия Иван Димитров или при него? Ще се наложи лапаро сигурно, под 3 см са кистите в момента, добър ли е?

# 160
Когато имах нужда от лекар, той се появи. Едно момиче от форума ми го препоръча. Той бе единствения човек, който направи всичко необходимо за мен. Още от 1 ден се чувствам в сигурни ръце. В момента много ме следи, ехограф, изследвания всичко каквото е необходимо го прави. Винаги ми казва-дори и късните часове да имаш нужда от мен звъниш ми. Веднъж имах нужда от него, не беше на смяна извика ме във Вита в 9ч вечерта, беше спешно. За прегледи е страхотен, не лекува на сляпо. Дава добри шансове за бременност. За цветна снимка той каза, че лично ще се заеме ако е необходимо. За лапарото мисля, че влиза сам на операции, също и др Василева и др Попов им асистира. Ако държите той да ви прави лапарото, говорете с него лично. Запазете си,час за преглед, ще ви каже какво е мнението му. Все пак всеки случай е индивидуален. П. С единствения лекар, който влезе в положение че ме е страх от игли и не ми ги би в корема!
Имам много за писане. Няма да е достатъчно. Ако имате нужда мога да дам телефон. Hug
Съжалявам ужасно, за това, през което си минала, дано свърши с едно прекрасно бебче!!! А Дойчиновски? Кажи нещо за него, чудя се вече при кого да е другия Иван Димитров или при него? Ще се наложи лапаро сигурно, под 3 см са кистите в момента, добър ли е?

# 161
По стечение на обстоятелствата преди около 4-5г. си правих цветната снимка при д-р Дойчиновски. Беше изключително внимателен и мил. Успокояваше ме, защото беше без упойка и се бях наплашила от многото страшни коментари, които бях прочела. Само за тази манипулация мога да дам отзив, но останах със страхотно впечатление от него.

# 162
Когато искате второ мнение казвате ли, че сте за второ мнение? До сега никога не съм казвала, но реално ще съм започнала вече стимулации и ако отида при него няма как да не му кажа какво правя в момента + най-малкото Дойчиновски познава Василева, защото работят заедно във Вита.

# 163
Да аз му казах
Когато искате второ мнение казвате ли, че сте за второ мнение? До сега никога не съм казвала, но реално ще съм започнала вече стимулации и ако отида при него няма как да не му кажа какво правя в момента + най-малкото Дойчиновски познава Василева, защото работят заедно във Вита.

# 164
Моя близка се оперира наскоро при д-р Попов. Излезе разплакана от консултацията, защото и е обяснил в прав текст какви са трудностите при нея и какви усложнения може да настъпят и че е възможно да не успее да направи лапароскопия, заради безумно много сраствания, които има от предишни касапски операции. Казал и че на масата ще прецени дали има достъп до коремната кухина с лапаро или ще се наложи отворена операция и това я разстрои толкова. Оказа се, че е бил прав за всичко и червата са и били срастнали едни за други и за коремната стена, чудеше се как изобщо ходи до тоалетна и как се движи без да я боли. Не е имал лапароскопски достъп, но е направил 3те дупчици за уредите само около единия яйчник, вместо както се прави обикновено - от двете страни по една дупка и една в пъпа. И така е успял да стигне до яйчника. Възстанови се на 3-тия ден, за разлика от мен, която 1 месец бях в ада след лапароскопия в Щерев. Д-р Попов е изключителен хирург и съжалявам, че не се оперирах при него. Не ме интересува колко точно е нелюбезен, аз не съм там за любезности, а за операция, а той е един от най-добрите хирурзи. Моята в Щерев беше много любезна, но ме накълца като прасе.

Това го пиша за другите момичета, които може би четат тук и се чудят при кой да се оперират.

Общи условия

Активация на акаунт