ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 48 675
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Знаех си, ама тайничко се надявах Simple Smile За по време на процедурите е ясно, аз съм с 50 винаги заради алергия, ама сега беше момента за фото-то. Шанс Simple Smile Monkey

# 346
Тематата е по затихнала, което е супер.

И все пак, гледахте ли Уебинара на д-р Александров?

Искате ли да го коментираме? Или всяка да каже при нея кое и как действа/ло? Оставям линк.

Сега отивам да се радвам на последните вероятно слънчеви дни. А по късно днес или утре и аз ще се включа.

https://www.youtube.com/watch?v=QkhygVzyHiM

# 347
Здравейте дами,

Бихте ли ми препоръчали добър репродуктивен специалист (в София) за поставяне на диагноза. Прочетох няколко имена, но не мога да преценя на кого да се доверя. Покривам 90,% от симптомите и предполагам, че ако се потвърди ще имам ендометриоза и клетки извън яйчници/ матка и т.н.

Благодаря ви!

# 348
Др Калчев, др Магунска, , др Попов. Успех 🙏✌️
Здравейте дами,

Бихте ли ми препоръчали добър репродуктивен специалист (в София) за поставяне на диагноза. Прочетох няколко имена, но не мога да преценя на кого да се доверя. Покривам 90,% от симптомите и предполагам, че ако се потвърди ще имам ендометриоза и клетки извън яйчници/ матка и т.н.

Благодаря ви!

# 349
Много интересно видео с д-р Атанас Александров.Благодаря NaditoOo.Наскоро ходих на преглед при него точно заради ендометриоза.След раждането на детето ми дълго време нямах рецидив.В момента съм с два,но малки по размер.Нищо не приемам и просто се следя.Странно ми стана обаче,че за хора с тромбофилия се препоръчват прогестини,а не естрогени.В листовката на прогестероновите препарати и този,който споменават "Зафрила" също пише,че води до тромбози.Аз тотално спрях да приемам каквито и да е препарати.Вече не смея понеже имам сериозни проблеми с кръвоносните съдове.

# 350
В бъдеще може би и аз ще го посетя. Не съм ходила при него досега.

За мен в момента видеото е много актуално и затова писах.

Два месеца след като приключих лечението си след лапаро и се завърна менструацията имах нова киста. И почти постоянни болки.
Първите два месеца беше основно зацапване отколкото нормална менструация.
Изчакахме още една менструация. Преди следващата менструация пих една седмица примолут нор. Кистата си е там. Пих една седмица Зафрила. Бях пак на преглед стои си 3,5-4 см. Сега се разбрахме с лекаря да го пия плътно поне месец и да отида на втората седмица (което е края на тази седмица) на преглед и после на четвъртата. Hands Pray
Последните ми две ментруации бяха кошмар. За ежедневните болки обикновено не пия нищо или в краен случай нурофен.

# 351
В бъдеще може би и аз ще го посетя. Не съм ходила при него досега.

За мен в момента видеото е много актуално и затова писах.

Два месеца след като приключих лечението си след лапаро и се завърна менструацията имах нова киста. И почти постоянни болки.
Първите два месеца беше основно зацапване отколкото нормална менструация.
Изчакахме още една менструация. Преди следващата менструация пих една седмица примолут нор. Кистата си е там. Пих една седмица Зафрила. Бях пак на преглед стои си 3,5-4 см. Сега се разбрахме с лекаря да го пия плътно поне месец и да отида на втората седмица (което е края на тази седмица) на преглед и после на четвъртата. Hands Pray
Последните ми две ментруации бяха кошмар. За ежедневните болки обикновено не пия нищо или в краен случай нурофен.

Няма да съжалявате ако посетите д-р Атанас Александров . Невероятен лекар е .

# 352
Здравейте,
присъединявам се към темата и групата. Информацията, която изчетох тук, ми беше много полезна.
От миналата седмица съм с диагноза ендометриоза на тазовия перитонеум. Диагнозата ми поставиха след лапароскопия. Никога не съм имала менструални болки или пък кисти, подобно на това, което повечето жени в групата споделят. На 35 години съм и имам проблеми със забременяването, като повече от година търсих причината. Смених много доктори и понеже нямах конкретна диагноза, реших да се подложа на лапароскопия, което за мен, беше най-доброто диагностично решение.
Ще започна лечение с Золадекс, но искам да попитам дали някой може да сподели алтернативно методи на лечение, защото, доколкото разбирам, ендометриозата е диагноза за цял живот (до менопаузата).

# 353
Здравейте момичета.Бях на лечение със Зафрила след лапарото и от скоро имам цикъл.Реших да си направя изследване на хормоните в понеделник ще отида докторката да ги види.Може ли да видите има ли нещо притиснително,защото искам да имам бебче

# 354
На пръв поглед изглеждат добре. Навсякъде репродуктивните прокламират под 2 за забременяване, но по-добре се консултирай какво ще ти кажат за твоя случай Simple Smile

# 355
Здравейте, бях на три прегледа при гинеколог в рамките на месец и стигна до извода, че имам ендометриоза. Първо беше ми казала, че може да е ендометриоза и кистозни яйчници, но последно каза, че е ендометриоза, 3см, след преглед с ехограф. Искам да попитам при вас по този начин ли ви откриха ендометриозата? Правих и изследвания, CA125 беше 34 при горна граница 35.
Искаме с моя мъж да правим опити за бебе, но сега с този проблем се притеснявам. Гинеколожката ми каза, че не е невъзможно, но ще е по-трудно... Изписа ми Оргаметрил за 3 месеца, но това доколкото прочетох е противозачатъчно. След това каза да отида пак на преглед. Надявам се всичко да е наред... Благодаря предварително!

# 356
При мен се откри на ехограф.Ако са големи кистите се виждат,ако са огнища,само с лапароскопия може да се потвърди.3см не е много,може да забременеете,не е задължително да стане трудно.Аз бих си спестила Ограметрила,щом работите по въпроса за дете.Това е хормонално лекарство,което стопира растежа на кистите,но после ще е нужно време да влязат хормоните в ред.Евентуална бременност е най-добрия лек.Желая ви успех.

# 357
Здравейте, бях на три прегледа при гинеколог в рамките на месец и стигна до извода, че имам ендометриоза. Първо беше ми казала, че може да е ендометриоза и кистозни яйчници, но последно каза, че е ендометриоза, 3см, след преглед с ехограф. Искам да попитам при вас по този начин ли ви откриха ендометриозата? Правих и изследвания, CA125 беше 34 при горна граница 35.
Искаме с моя мъж да правим опити за бебе, но сега с този проблем се притеснявам. Гинеколожката ми каза, че не е невъзможно, но ще е по-трудно... Изписа ми Оргаметрил за 3 месеца, но това доколкото прочетох е противозачатъчно. След това каза да отида пак на преглед. Надявам се всичко да е наред... Благодаря предварително!
Според мен е по-добре да се консултураш с някой лекар, който се заниммава конкретно с ендометриоза. Малко по-нагоре в постовете са споменати 3 имена.
С ехограф най-често се открива ако има киста. СА125 и да е в норма не е показателно. Моя близка имаше СА125 в норма и ендометриоза.
Относно противозачатъчното някак не ми звучи логично щом искате да правите опити. Според това, което знам противозачатъчните само спират нарастването, но само до там. Евентуално тук логика мога да намеря ако идеята на лекарката е че след противозачатъчни по-бързо се забременява.. ма пък може и сега да пробвате и ако не стане тогава противозачатъчни.. затова консултация и с друг специалист може да е добра идея
Успех!

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 08:18 от Ivona01

# 358
Само за информация - са125 може да се излъже от цикъл и да покаже грешно.

Преди да ме оперират изчетох всичко за маркерите и повечето са пълен булшит Simple Smile Погледни тук https://www.synevo.bg/markeri-za-ovarialen-kartsinom (аз четох на англисйки, и тук е ок)
СА125 показва, че има нещо, не е почва за диагноза, ROMA, което показва шанс да се намери карцином ми беше ок, тъй че не се притеснявах. Буквлано изследването значи "Абе май има нещо там, ама не изглежда като да е много страшно. Все пак му направете биопсия"

CA 19-9 е малко по-скапана работа, ей тук пише https://medlineplus.gov/lab-tests/ca-19-9-blood-test-pancreatic-cancer/ и дори не разбах защо ми го бяха пуснали...
Това бяха моите изследвания преди операция с извадена 4см киста, но  доста стара. При теб е на горна граница, но това според мен нищо не значи и нямаш причина за тревога Blush

# 359
Здравейте отново, благодаря ви за съветите. Мъжът ми е извън страната за следващите месец и половина два и няма как сега да пробваме. Трябва да го започна в понеделник и да го пия 3 месеца след 14 ден на МЦ за 10 дена. Четох, че може да ми изчезне цикълът от него. Понеже не съм доста запозната с ендометриозата ще ми е добре дошла информация и от вас, аз по принцип нямам проблеми с болки, открихме я на профилактичен преглед и как точно определи, че е ендометриоза, каква е разликата с другите кисти, пропуснах да я попитам, защото се притесних.

Общи условия

Активация на акаунт