Ринопластика, тема 2

• 117 161
  • 938
  •   1
Отговори
# 600
  • гр.Пловдив
Цитат
Мислих си, че като всяка друга операция - лягаш, оперират те, правят ти мечтаният нос, ставаш и си тръгваш. Да ама не. Много зле ме подреди този тогава. Запушени канали, костите раздробени, носа крив, грам не можех да дишам.

Шарки,написаното звучи ужасно,добре,че си попаднала после на проф.Джамбазов -сега той е шеф на Хирургиите на Пещерско...Но на мен не ми стана ясно ,затова те цитирах-ти си искала моделиране на нов нос с чупене на носна гърбица явно-щом е имало счупване от страна на док и след това вече не са могли да наместят и финализират ли?

# 601
Шарки,написаното звучи ужасно,добре,че си попаднала после на проф.Джамбазов -сега той е шеф на Хирургиите на Пещерско...Но на мен не ми стана ясно ,затова те цитирах-ти си искала моделиране на нов нос с чупене на носна гърбица явно-щом е имало счупване от страна на док и след това вече не са могли да наместят и финализират ли?
Да, аз имах лека гърбица, която трябваше да премахне този. Принципът за махане на гърбица е чупенето й и после събиране на страничните кости. При мен точно там беше най-големият проблем след операцията при първия.
Скрит текст:
Основата на носа беше раздробена и от едната страна прекалено изрязване на костта. От това "раздробяване" носните проходи ми бяха тотално запушени. По времето, когато впоследствие обикалях по УНГ лекари, преди да стигна до Джамбазов, ме изпратиха в София да ме тестват на някаква специална машина за процент носово дишане, която към онзи момент я имаше само там. Вероятно сега с напредване на технологиите вече я има на повече места, не съм се интересувала. Та резултатът беше : 5% дишане с лява ноздра, 20% с дясна. Тая с петте процента я чувствах сякаш имах постоянен тампон след рино в носа. Тези, които сте правили, знаете какво е - носа ти e "циментиран", както се изрази sis_ko. Тази с 20% се чувстваше като все едно си болен и хремав и носа ти е запушен и си на капки, за да прониква някакво количество въздух. Абе кошмар! Така бях около година, постоянно болнава, поради невъзможността да дишам нормално и с повтарящи се инфекции на горни дихателни пътища. Затова съм толкова благодарна на Джамбазов, че ме "оправи". Ревизионните ринопластики са много по-трудни от първоначалните, а и не знаеш какво още се "крие" отвътре като се отвори носът за ревизия. Те и неслучайно са двойно по-скъпи. Моята, благодарение на професора /първата при него и общо третата/мина по здравна каса, четвъртата вече /която доизкусуряваше/си я платих.
sis_ko, и ти бая си преживяла като те прочетох. За Сердев тогава бях чувала единствено думата "касапин" и също много пострадали момичета имаше. По онова време този форум го нямаше и четях в тялото.бг.
Възстановяването тогава наистина беше доста време и след операция вида беше като излязъл от битка с Майк Тайсън /аз поне бях така/. Към днешна дата вече се правят по доста по-различен начин, както и периода на възстановяване е по-къс. Мисля, че и гадните тампони вече са заменени само от пластини. Но! Риска винаги го има! И никой, дори и най-голямото светило не може да ти гарантира, че точно при теб всичко ще е наред. Така че наистина хубаво премисляйте преди да предприемете тази стъпка. Успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 602
  • гр.Пловдив
Ясно,благодаря ти и наистина дано повече момичета четат,мислят и премислят ,че последствията са доста страшни и не бива шега с този важен орган

# 603
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър лекар, който се занимава с ринопластика неоперативна и оперативна?

# 604
Здравейте,

Мъжко мнение тук.
Споделям опита си като вече опериран. Оперирах се преди повече от година при др. Серждан Гьоде. Лекар, който набра популярност тук в България. Доволен съм доста от резултата. Когато правех проучването три фейсбук групи ми помогнаха много - Ринопластика; Ринопластика в Турция и Rhinoplasty, UK , Europe and Word-wide.
Самият доктор има българска фейсбук страница - Ринопластика Др.Серджан Гьоде/ Dr. Sercan Göde.

# 605
Точно в тези групи и други може да прочетете какъв касапин е Gode. Аз съм за ринопластиката в Турция, но този доктор е осакатил много хора. Най-вероятно правите реклама, дано никой не се подвежда.

# 606
Здравейте! След близо 20г носене на очила, частта от костта на нослето, която допира очилата изглежда квадратна – сплескала се е предната част. Не знам дали успях да обясня. Някой да е имал такъв проблем и да го е поправил?

# 607
Не знаех за Комитски. За него, също, до момента, не съм чела лош отзив. Рак ще кажа, че снимките в сайта му, нещо не ми вдъхват доверие. Даже не мога да обясня защо.

# 608
Не знаех за Комитски. За него, също, до момента, не съм чела лош отзив. Рак ще кажа, че снимките в сайта му, нещо не ми вдъхват доверие. Даже не мога да обясня защо.

# 609

# 610
Стана 1 година от втората ми ринопластика. Дишам нормално, харесва ми формата. Е, върхът все още е камък, но вероятно така ще остане заради допълнителния хрущял.

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 14:05 от bubanka

# 611
На мен този нос ми изглежда малко в повече издължен (малко като на Пинокио), но пък завършъкът изглежда перфектен, недоловимо е, че има пластика, ако не беше толкова издължен. Може би и това, че имаш перфектна кожа на лицето е помогнало.

# 612
  • гр.Пловдив
Кожата на лицето е най-малкия проблем.
Ако е скъсяван само върха е едно,ако е изправяна гърбица нещата се усложняват доста..
Не става въпрос за конкретен случай.
Velma,на мен много ми харесва

# 613
  • София
Кожата на лицето е най-малкия проблем.
Ако е скъсяван само върха е едно,ако е изправяна гърбица нещата се усложняват доста..
Не става въпрос за конкретен случай.
Velma,на мен много ми харесва
Кожата на лицето е много голям проблем, казвам го от опит. Заради моята кожа (много дебела), около 10 хирурга са ми отказали операция -  2 ма от България, около 7 в Турция и 1 в Албания.

# 614
Аз пък мисля, че въпросното "издължаване" идва от ъгъла на снимка и по-точно от това, че е в полупрофил. В полупрофил винаги носът изглежда най-дълъг. Ако момичето качи снимка в пълен профил, ще има осезаема разлика.
Velma125, със здраве да си вириш новото носле, прекрасна си! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт