Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 76 070
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 975
  • Sofia
Милмич, коментарът ми изобщо не беше към твоя. Исках да кажа на Зори да не се притеснява, че и малко над нормата.
Иначе твоят пост даже два пъти го четох, полезен ми беше.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 13:21 от Child of June

# 976
Елма81, може да попиташ и в другата тема. https://www.bg-mamma.com/?topic=1275723.1545
Обезболяващи би трябвало да дадат и на близките, предполагам в онкологичния диспансер по местожителство на човека.

# 977
  • Варна
Пак съм аз. Моля да ме извините, ако досаждам, но се щурам като муха без глава. Пиша и тук, за да може драмата ми да достигне до повече хора! Grinning
Прилагам резултата от направен ПЕТ-скенер и пуснати днес кръвни изследвания. Всичко при тях изглежда в норма - алкалната би ли могла да се сметне за ниска или си е ОК? Как мислите, възможно ли е тези лезии да са отговор на възпалителен процес или, щом греят като звездно небе, са си мети и туй то?!
В понеделник ще покажа диска на хирурга, който ме оперира. Той е и онколог. Някой би ли могъл да ме насочи към друг специалист(във Варна), който да помогне също с разчитането?

Благодаря! Много! Yellow Heart

# 978
Второ, че и трето мнение задължително!  Тая стойност не ми се вижда чак пък толкова висока, дано да са някакви други промени. Опитай се да бъдеш спокойна, доколкото е възможно.По-горе Милмич беше писала за индикация за костни метастази при повишен ТМ и алкална фосфатаза - твоите са в норма. Дано да е показателно в случая.

# 979
  • Sofia
Тинтири, без да имам претенцията на разбираща особено, но съм чела, че SUV трябва да е от 5.00 нагоре, за да говорим за завърнал се рак.
Остеосклеротичен фокус имам на Т2 на гръбначния стълб, който проследяват всеки път при скенер и винаги коментираме, че той не е с данни за вторични метастази, тъй като не се натрупва контраст там.
Надявам се при теб всичко да е фалшива тревога и стискам палци!

# 980
  • Бургас
Варненско Тинтири, задължително прати диска за второ и трето мнение и някъде в София. Съвсем скоро четох за костни метастази … граничната стойност на SUVmax след която считат лезиите за метастази е над 4.3 за единична лезия и над 5  за множество лезии. Господи, толкова се надявам да излезе някаква тъпа инфекция или нещо също толкова тривиално. Стискам палци!!!

# 981
  • Варна
Толкова сте... абсолютно готини! Purple Heart
В София - къде?

# 982
  • Sofia
Толкова сте... абсолютно готини! Purple Heart
В София - къде?
Аз давах за второ разчитане в Онкологията - Дървеница при проф. Пиперкова. Не мога да кажа, че като организация беше ок - докато уж ме консултираше, проведе няколко продължителни лични разговора по телефона за басейни и сандали, което за мен е много непрофесионално, но се води една от най-добрите май. 100лв. консултацията беше, предварително се обаждах в отделението да ги питам кога да занеса диска. Иначе аз се следя в Сити Младост и там си правя образните.
Хич не ми се вярва да има нещо при теб и ти пожелавам да са ти напразни тревогите!

# 983
  • Варна

В понеделник ще покажа диска на хирурга, който ме оперира. Той е и онколог. Някой би ли могъл да ме насочи към друг специалист(във Варна), който да помогне също с разчитането?

проф. Балев? проф. Клисарова? ... И аз исках второ разчитане на ПЕТ скенера, ама и трето да поискам все ще е същия резултата ми. Прогресия. Sad

# 984
Ето контакти на Пиперкова

# 985
Чувала съм добри отзиви и за проф. Цоневска в Токуда.

# 986
Момичета, здравейте, на мама едната вена е потъмняла на ръката, където вливат (8 дни след последната бяла вливка) и четох, че това е нормално и че ще отшуми до 1-2 месеца, но знаете, че съм паника и си питам. При вас имало ли е такова нещо?
Също така има някакви петънца около тази вена. Не може да прецени дали са на кожата или на вените. Казва и че след бялата химия кожата и е станала доста чувствителна и получава доста лесно ранички. Това нормално ли е?

# 987
  • В царството на игрите:)
Момичета, здравейте, на мама едната вена е потъмняла на ръката, където вливат (8 дни след последната бяла вливка) и четох, че това е нормално и че ще отшуми до 1-2 месеца, но знаете, че съм паника и си питам. При вас имало ли е такова нещо?
При мен беше така. Нормално е. Ще мине.
Варненско Тинтири, мисля, че нямаш сериозно основание за тревога. Все пак и Цоневска и Пиперкова са много добри в тази област. Най - много и сцинтиграфия да те накарат да правиш.

# 988
Тинтири искрено се надявам да не е нищо лошо, а да е резултат от възрастови изменения.
Аз скоро правих сцинтиграфия и така ме изшашкаха още на излизане,че още треперя като се сетя.
Тита много съжалявам, дано лесно да може да се овладее положението.

# 989
  • Sofia
Имам две вени, които успешно издържаха бялата химия, но за съжаление потъмняха от червената и "изгоряха", така ми казаха сестрите и вече са неизползваеми.
Май ще ми вадят мъдрец няколко дни преди сцинтиграфията. Отделно съм на антибиотик, заради гранулом. Предполагам няма да повлияе всичко това на изследването.

Общи условия

Активация на акаунт