Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 75 150
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 1 020
Чукче, как си днес?

# 1 021
Нищо не мога да задържа вече трети ден, повръщам всяка една глътка вода да не говорим за храна, свалих 3 кг ( вода)
Започнах Зофран на инжекции  и вярвам, че утре ще е по- добре.
Гуш

# 1 022
Стискам палци Hug

# 1 023
Чукче дано бързо подействат. Ако се опасяваш от обезводняване вземи нещо като хидратин алфа, детето като повръща му го давам.
Dz мина ли биопсията на майка ти?

# 1 024
  • София
Чукче,сигурно ли е,че е от химията,да не си пипнала някой летен вирус?Дано се оправиш скоро.Вземи си задължително соли ,за да не се обезводниш.

# 1 025
Чукче,  не спирай да опитваш с газирана вода поне или студен билкови чай без нищо.
И това ще мине 🤗

И на мен почти нищо не ми действаше от тия хапчета за лошо...
Така се радвам, че ми спряха последните две химии!
Напоследък много ядове в къщи имам и не ми беше добре. Много ме боли от страната на рака ама сякаш костта под гърдата. И гърбът..
Левият крак продължава да се надува повече от десния, но с ходене и движение и малко лимфен масаж се оправя.
Не знам защо се надува.. това ми е отдавна, не е отсега. Може би две години. Долу горе откакто си мисля, че имам тоя рак.

Понякога искам да си купя две керемидки в някое селце и да се забия там и да забравя за целия свят 🥰

# 1 026
Мацки, имам въпрос аз- ходите ли на масаж? LPG ?
Някой ми беше казал, че и след лечението не е ок.

# 1 027
  • в сърцето на държавата
Чукче, направи си мин.вода със сода бикарбонат и лимон 🍋
Това помага против повръщане

Кате, радвам се, че няма нищо гадно и да се успокоиш!

# 1 028
  • Русе
Мацки, имам въпрос аз- ходите ли на масаж? LPG ?
Някой ми беше казал, че и след лечението не е ок.

Аз изкарах един курс. Болната страна не  е правена. Питах лекуващият, каза да.

Чукче, стискам палци бързо да ти мине.

# 1 029
REN, мина във вторник.
Сега чакаме хистологията.
Предполагам после пак ще я пратят на комисия и на химия. Още вчера я прибрах от болницата. Няма да коментирам в какво се е превърнало онкото. Правят всякакви операции, частни приеми... обръща се повече внимание на тези дето не са по каса....
Даже реши, че няма да ги пита за болничен, а ще си пусне отпуска до края на седмицата.

# 1 030
В София и преди си беше така. Лекаря гледа собствените си пациенти,само при тях ходи на визитация,само тях превързва. Даже на стаите пише на кой лекар е.

Аз чакам за контролен преглед при проф. Гаврилов.

# 1 031
  • Варна
Да споделя докъде я докарах с моите лезии в таза - консултирах се с всевъзможни професори и доценти и в крайна сметка започна да се очертава интересна картина. Почти сигурно е, че още преди две години, когато ми откриват тумора на гърдата, успоредно с това съм имала и костни метастази: в лявата част на таза, в дясната част на таза и в някой от прешлените. Тогава не са се виждали на ПЕТ скенер. Към днешна дата, след проведената химиотерапия(адювантна, проведена по повод на гърдата, без никакви подозрения за метастази), голяма част от лезиите са "убити", а това нещо в дясно щеше да мине за дълбоко приспано, ако не се беше появила болка.
Следва да направя ЯМР, тъй като той щял да покаже какво се случва с прилежащите меки тъкани. Възможно е просто да ме боли някакъв нерв, тъй като лезията, която е и поводът да се втурна по лекари, изглежда капсулована - започнала е да се запълва с костен мозък, който е направил нещо като обвивка/тапа и в момента не може да се каже, че текат активни процеси. Че има прогресия някаква.

И тъй като знам, че много жени само четат - моля, обърнете внимание на написаното от мен. Благодарение на химиотерапията тези невидими(преди две години) костни метастази не са успели да плъзнат като паяжина из цялото тяло.

# 1 032
  • София
Уау! Шашна ме! Ще правя скоро сцинтиграфия на кости, че май отдавна не съм. Но на пет-скенер би трябвало да се види, нали?

# 1 033
  • Русе
Уау, Тинти! Радвам се, че не са активни. Какво предлагат като лечение, терапия или каквото и да е?

Аз знам, че Пет хваща само активни клетки и то над определен размер, затова е препоръчително и скенер с контраст или ЯМР да се минава.

# 1 034
  • Sofia
Тинтири, значи все пак излязоха метастази. Съжалявам, но съм сигурна, че всичко е навреме сега и ще се погрижат лекарите да приспят всичко. Помня, че навреме ти беше открит рака, нямаше метастази във възлите... Как е възможно да няма мети там, а да има в костите?
Моята сцинтиграфия е на 22.07, много съм се спекла. Постоянно си откривам разни подутини, по лицето, по шията, отпред към гръдния кош и ребрата. Аз съм хормонозависим и 16 заразени лимфни възела и васкуларна инвазия, след края на лечението и ПЕТ-скенер, който беше чист, проф. Приперкова ми каза, че е цяло чудо, че няма нищо. Обаче то веднага след химия... Сега, година и половина по-късно хич не съм оптимист.

Общи условия

Активация на акаунт