Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 268
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте
Някой дали е наясно как се влиза сега в БГ, защото аз от заповедта разбирам, че може след влизане да се направят PSR или антигенен до 24 часа, а сега една от майките ми каза,че на излизане днес митничаря и казал,че без тест не пускали има ли нещо такова или пак всеки си говори каквото си иска?
Благодаря предварително Simple Smile

# 151
Здравейте
Някой дали е наясно как се влиза сега в БГ, защото аз от заповедта разбирам, че може след влизане да се направят PSR или антигенен до 24 часа, а сега една от майките ми каза,че на излизане днес митничаря и казал,че без тест не пускали има ли нещо такова или пак всеки си говори каквото си иска?
Благодаря предварително Simple Smile
според последната заповед на Министъра в страната се влиза със:
Документ за преболедуване - до 6 м., документ за завършена ваксинация
(изминали 14 дена от втория прием или ако ваксината е с един прием, след първия) , отрицателен PCR направен до 72 часа, или бърз антигенен тест направен до 48 часа преди влизането в България. Или след влизането, до 24 часа правите PCR или антигенен тест в България.
https://coronavirus.bg/bg/1014

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 14:59 от marychery

# 152
  • София
Миналата събота, колеги на мъжът ми са се прибрали от Сърбия. Правят тук антигенни и им се отменя карантината.

# 153
Здравейте, от кой сайт поръчвате крема Адрактим и има ли случайно аптека в България, в която се продава?

# 154
  • София
Здравейте, от кой сайт поръчвате крема Адрактим и има ли случайно аптека в България, в която се продава?
Няма го в БГ.
Последно мамите казваха, че от Франция е купуван, изисква се рецепта, става и с бълкарска.

# 155
Някой да е използвал и двата крема?

Много съм притеснена, че след 3 седмично мазана ефекта е 0. Писахме на Джинович, за съжаление може би ще се наложи да минем на инжекции.

# 156

Ние успяхме само във Франция да го намерим, чрез познати. Искат рецепта (сканирана или на снимка), която може и някой български лекар да напише.

Понеже не съм започнала да мажа крема, какъв е ефектът от него, който се очаква?

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 14:32 от Mila Zaharieva 695045

# 157
И ние сега от 22-ри започваме да мажем, намерихме крема тук от групата. Страшно сме благодарни на мамите, които ни го изпратиха. Ние ще сме трети и аз сега се притесних дали ще има ефект и при нас. Държа крема в хладилника по принцип, но имаше един период в началото, където седеше в шкафа с лекарствата, дано да не му е станало нещо, надявам се да има резултат, когато започнем да мажем.
Също исках да попитам, знам че е различно за всеки град, но чакаме вече трети месец да ни извикат за подновяване на ТЕЛК-а, както нашия изтече сега на 02.06. Подадох ги още март и до ден днешен писмо няма, първия път чакахме 6 месеца и сега май пак се очертава да чакаме доста. Нещо може ли да се направи или не, защото операцията ни е на 03.08 и най-много да сме в Сърбия, когато ни викнат...не знам какво да правя, да ходя ли да се разправям с комисията или да си чакам

# 158
Ефекта от крема е нарастване на пениса. Като ще започне по-често да е в еректирало състояние, което не е притеснително.
Аз не съм държала крема в хладилник. Дори и лекаря не ми беше писал, че трябва да мажа 2 пъти на ден. Мазах по веднъж и имаше голям ефект.

# 159
И ние сега от 22-ри започваме да мажем, намерихме крема тук от групата. Страшно сме благодарни на мамите, които ни го изпратиха. Ние ще сме трети и аз сега се притесних дали ще има ефект и при нас. Държа крема в хладилника по принцип, но имаше един период в началото, където седеше в шкафа с лекарствата, дано да не му е станало нещо, надявам се да има резултат, когато започнем да мажем.
Също исках да попитам, знам че е различно за всеки град, но чакаме вече трети месец да ни извикат за подновяване на ТЕЛК-а, както нашия изтече сега на 02.06. Подадох ги още март и до ден днешен писмо няма, първия път чакахме 6 месеца и сега май пак се очертава да чакаме доста. Нещо може ли да се направи или не, защото операцията ни е на 03.08 и най-много да сме в Сърбия, когато ни викнат...не знам какво да правя, да ходя ли да се разправям с комисията или да си чакам
Няма защо да се притесняваш, дали от крема ще има ефект. Няма да има проблем, независимо дали вие сте трети по ред. Олга ми беше казала, че с един крем могат да се мажат поне 4-5 деца.
Що се отнася до ТЕЛКа, потърси писмото си. Би трябвало да получиш до един месец дата за явяване.

# 160
Ние ще почваме да мажем в края на Юли, но като четох в интернет пише да не се слага в хладилник крема.

https://www.gosh.nhs.uk/conditions-and-treatments/medicines-info … ical-application/

# 161
  • Пловдив
Ако имате издаден ПИК на НОИ или електронен подпис може да опитате да получите информация за датата на ТЕЛКа през Системата за сигурно електронно връчване.  Това е страницата https://edelivery.egov.bg/
Аз имам ПИК на НОИ и често ползавам услугите с различни администрации. Лесно е, винаги получавам отговор и то доста бързо. Повечето от държавните администрациите вече са добавени там. Може да се пращат само съобщения или документи (или и двете), ако е нужно. Видях, че и РЗИ ги има - в търсачката когато пращате запитването се пише "Регионална здравна инспекция" и избирате тази, до която ще пишете. Описвате запитването, прикачвате документ, ако е нужно и това е.

# 162
И аз да се включа тогава - по въпросът с явяване на ТЕЛК - имаме дата за другата седмица, но не и час. На посочените телефони не мога да се свържа от седмици. На място ли да ида да разбера в колко часа да се явя или всички комисии заседават сутрин и по подразбиране да ида в 8 ч? Само документи ли ще гледат и детето ли да водя?

# 163
Z
И аз да се включа тогава - по въпросът с явяване на ТЕЛК - имаме дата за другата седмица, но не и час. На посочените телефони не мога да се свържа от седмици. На място ли да ида да разбера в колко часа да се явя или всички комисии заседават сутрин и по подразбиране да ида в 8 ч? Само документи ли ще гледат и детето ли да водя?
Здравей,
Иди на място и провери. Комисиите заседават понякога и цял ден, има часове сутрин, на обяд, след обяд. Няма как да отидеш в 8 , защото комисията може и да я няма въобще.

# 164
Работното време на комисиите е много странно. Нашата започва от 11.00. Но не всеки ден, а и правят домашни посещения, така че както са те посъветвали, отиди по-рано и попитай. Задължително има час, просто не са го написали. Мисля, че вече трябва да се води и детето. Не е само по документи както миналата година. Нашата дата е на 28.06. Ако някой е минавал на комисия след операция, да попитам само преведени документи от болницата ли е достатъчно или трябва да се легализират?

Общи условия

Активация на акаунт