Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 565
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Нашата операция е на 29.03. От сега ли е нужно да запзя час при педиатър?

# 571
Седмица преди да заминете им пишете. Ако сте в квартира на Оля или имате връзка с нея, тя може да ви запази час. За целта трябва да и пишете 10-тина дни преди операцията.

# 572
Здравейте, документите от изследванията за операцията превеждахте ли на английски или няма нужда? И листа с кръвната група превеждахте ли също?

# 573
  • София
Нашата операция е на 29.03. От сега ли е нужно да запзя час при педиатър?
Ако искаш по-рано да запазиш пиши на 1 число на март. Синът така беше с дата по-към края на месеца ,а аз исках от рано да го отметна и писах буквално след като получих дата.Казаха ми да им пиша на първо число от месеца,защото още е рано за графиците.

# 574
Здравейте, получихме имейл за запазен час за прегледа при педиатър за 18:30 часа, струва ми се малко късен час. Има ли други семейства, които са ходили толкова късно на преглед?

Нашият преглед беше насрочен за 17:30ч., но се забавиха доста и влязохме към 18:20. Бяхме в клиниката, която се намира на 50 м. от Белмедик. Не се тревожете за по-късния час, не е нетипично, клиниката  работи до 22:00ч. Въпреки забавянето прегледът ни при педиатъра не беше в никакъв случей "претупан" за да се навакса. Педиатърката беше изключително внимателна и любезна, говореше много добър английски и сме нямали никакъв проблем с комуникацията. Подробно разгледа всички документи, консултът ни продължи 35 мин. и в края повикаха човек от лабораторията, който да ни направи тестовете за Ковид. Олга беше също с нас през цялото време. Наложи ми се по-късно същата вечер да се върна, защото се оказа, че на рецепця са объркали името на сина ми. Резултатите от тестовете за ковид получихме на мейл късно същата вечер. Тук пак имахме малка спънка- бяха сгрешили мейл адресът, на който ги бяха пуснали. С две думи- на рецепция е натоварено и стават грешки, внимавайте и четете внимателно какви документи ви дават. Желая Ви успех и бързо възстановяване!
Като цяло съм запозната с процедурата, беше ми странен късния час, но явно не е необичайно. Това ще ни е втора операция при д-р Джинович за фистула.
Успех и на вас!

# 575
Здравейте, документите от изследванията за операцията превеждахте ли на английски или няма нужда? И листа с кръвната група превеждахте ли също?

Не съм превеждала изследванията. Нямаше проблем да ги.разчетат. А документ за кръвна група не са ни искали. Не сме и вадили такъв.

# 576
Аз искам да попитам дали преди операция за фистула е нужно пак да се маже с А... крем?

# 577
Освен ако изрично не ви е казал нещо доктора, не се прави нищо преди операция за фистула. Но винаги може да му пишете, за да го попитате.

# 578
Мисля, че в по - горен пост публикувах отговор на Оля по повод доста от въпросите - педиатър, кръвна група, изследвания.
Пак ще го публимувам за да се вижда периодично:
Поради предходни постове и разнородна информация, качвам отговора на Оля по повод :
1. Заплащане на педиатричен преглед ;
2. Кръвен анализ;
3. Кръвна група.
4. Запазване за час при педиатър. Важно е сами ли ще го запазвате, или Оля ще помага!!!

Здравей Мария
при заявка за преглед от педиатър (в случаите в които го заявявате сами, без да искате помощ от Оля) по имейл на клиниката (sefbolnice@belmedic.com), получавате общи инструкции за подготовка за операцията от болницата, за всички пациенти и възрастни и деца и сръбски граждани и чужденци.

Но пациентите на д-р Джинович имат своя специфика и нашите инструкции са съставени въз основа на тази специфика и изискванията на анестезиолога, който работи с д-р Джинович.  Нашият анестезиолог се нуждае от извлечение от болницата, например, или мнения на лекари за други диагнози.  И анализите, които са посочени в инструкциите.
Прилагам отново инструкциите в приложението.
За някои видове операции е необходима кръвна група (не за всички!), но кръвна група от България или друга държава не се приема в Сърбия, такъв закон.  Ако е необходима кръвна група, този анализ така или иначе ще бъде направен в нашата клиника.  Безплатно е.

В цената на операцията е включен предоперативен преглед от педиатър за пациентите на д-р Джинович.  Не плащате за преглед при педиатър на касата.  Ако бъдете помолени да платите (може би нови сестри работят), обадете се на началника на смяната.

При предоперативния преглед на педиатъра се взема експресен тест за антиген COVID 19 от пациента и всички дошли с него (родители, баби, дядовци, сестри, братя).  Плащате за този тест е на касата на Белмедик.  Цената на един тест е  2500 динара, плащането е в брой с динари или с кредитна карта.

Тестът за COVID 19 е единственото нещо, което пациентите плащат на касата на Белмедик.  Всичко останало е включено в цената на операцията, за която Ви разказа д-р Джинович.

Когато заявявате преглед при педиатър по имейл на клиниката (sefbolnice@belmedic.com), аз не знам за него.

Ако имате нужда от моята помощ или превод по време на прегледа, трябва да пишете за това.  Винаги по-добре по имейл.   Напишете ми датата, часа, имена, кога е направена заявката,  и че имате нужда от помощ.  Не е проблем, ще помогна, но трябва да знам кога.

На Ваше разположение,
Оля
Ето и протокола изпратен от Оля:
ПРЕДОПЕРАТИВНА ПОДГОТОВКА

Детето трябва да е здраво преди операцията.
Непосредствено преди пътуването е необходимо да посетите вашия педиатър и да направите следните тестове:

Пълна кръвна картина с CRP.
Биохимия на кръвта (ALT, AST, урея, креатинин, гликемия, Na, K, Cl)
Кръвна коагулограма (PT, aPTT, INR)
Общ анализ на урината.
Анализ на урокултура с антибиограма.

Необходимо е да имате със себе си важни медицински документи и официалния им превод на английски език  (агенция за преводи, съдебен преводач) за операцията.
Важните медицински документи включват:

Изписване на болничен документ от родилния дом, ако детето е под 3 години.
Докторски доклад, ако детето има други медицински проблеми освен урологични (неврологични, кардиологични, белодробни, хематологични, ендокринологични и др.).
Изписване на болнични документи за всички хоспитализации, включително изписване на болничен документ от родилния дом ако е била необходима интензивна следродилна терапия.

Много е важно анестезиологът да има пълна картина на цялостното здраве на вашето дете.

В деня преди операцията е необходимо да посетите нашия педиатър в клиниката за предоперативен преглед. За преглед трябва да вземете със себе си всички важни медицински документи, преведени на английски език, тестовете, които сте направили у дома, както и паспорта на детето.
Можете да направите резервация за преглед с педиатър по имейл:
sefbolnice@belmedic.com
Препоръчваме на пациента и всички, които пътуват с него до Белград, да направят PCR тестове за COVID 19 преди пътуването, така че пътуването ви да не е напразно.(това е само препоръка, а не задължение)
Ако има промяна в условията за влизане Сърбия, и изисквания от задължителен PCR тест за COVID 19, това можете да проверите на уебсайта на Министерството на външните работи на Сърбия, тук:
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

В клиниката в навечерието на операцията пациентът и всички, дошли с него в Белград, ще бъдат подложени на бързи антигенни тестове за COVID 19, независимо дали имате PCR тестове, необходими за влизане в Сърбия или ваксинационни сертификати

ОПЕРАЦИЯ
Операцията се извършва в клиника "Белмедик" на адрес:
Белград, ул. Косте Йовановица 87.

Детето и майката ще бъдат приети в клиниката в деня на операцията в 6:00 сутринта.
Детето не трябва да яде нищо след 00.00 в навечерието на операцията (млякото и плътните сокове се считат за храна). Изключение правят кърменията, които са разрешени до 3 часа сутринта в деня на операцията.
Детето трябва да вземе чаша вода или чай до 5:00 сутринта.
В клиниката трябва да вземете със себе си паспорт на майка и дете, както и всички медицински документи.

Оля

Както виждате, всичко останало, което изискват от болницата не е правомерно, така че се обръщайте към Оля или доктора за сверка.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 15:06 от marychery

# 579
Аз искам да попитам дали преди операция за фистула е нужно пак да се маже с А... крем?
На нас ни каза да не мажем, но наистина е най-добре да питате доктора.

# 580
За пътуващите :
Считано от 1 февруари (вторник), в „червената“ зона вече ще влизат държави, в които 14-дневната заболеваемост е между 500 и 5 000 на 100 хил. население. Лицата, пристигащи от тези държави, се допускат у нас при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (с PCR или антигенен тест), или на равностойни/аналогични документи. Припомняме, че досега тези граждани, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, бяха задължени да представят и отрицателен резултат от PCR тест.
Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване и членовете на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи, се поставят под 10-дневна карантина. Тя може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането у нас. Възможността за отмяна на карантината след антигенен тест също е нова, което е улеснение за гражданите.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 13:21 от marychery

# 581
Здравейте искам да питам нормално ли е след операцията детето да вдигне температура? Д-р Джинович ни оперира в сряда и вчера като ни пуснаха от клиниката сестрата ми обясни за Бруфена да му го давам ако вдига до 38 градуса или ако го боли поне аз така разбрах. Днес след обяда детето започна да вдига температура около 37.5 му е. Леко съм притеснена. Утре сутринта сме на превръзка и ще кажа за температурата, но незнам дали да чакам до утре?

# 582
Ако се притеснявайте, отидете в клиниката. Там може да има педиатър за съвет. Ние сме ходили за смяна на изцапана с ако превръзка. Не са ни връщали.
Моето дете не вдигали температура, но съм давала бруфен за болка. Най-вече първата и втората вечер.

# 583
Принципно, всеки организъм реагира различно на стреса.
Винаги може да отидете до болницата. Ако трябва ще извикат педиатър.
Това, което аз бих направила е да следя детето. Ако се повтори или стане по - висока, търсите лекар. Ако не - утре го обсъждате с лекарите.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 07:40 от marychery

# 584
Здравейте, предстои ни операция за фистула на 21.02. Исках да попитам някой, който в момента или скоро е бил в Сърбия, там има ли изисквания за зелен сертификат и как влязохте в страната?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт