ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 642
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И аз като една безотговорна майка приучих щерката да миправи компания с фрапе и  самърсби.Виж, любимото ми вино не иска  и да опита.На нова година с триста зора я накарахме да вдигне наздравица с едно  вълешбно  френско шампанско тип розе.Каза че  дори й е било приятно за момент.
Тия присъствени седмици наистина се очертават яко натоварени- то са проверки на тетрадки, работни листове, тестове...и какво ли още не.Всеки иска да свърши всичко по предмета си  в тези седмици и после като гледам,юни месец направо класни и оформяне финално ще е .Жал ми е за децата

# 151
  • Sofia
Моята от кафе се потриса, пробвала е по глътка, не харесва засега. Аз така и не пропих кафе😀
Бира и вино е опитвала по глътка, две - същата работа. Ама хич не се чудя, аз бира и вино пропих след 30та си година - по чаша трудно изпивам. За друг вид алкохол няма шанс при мен. Виж тя Somersby  харесва 😘

# 152
Е, толкова много сме безотговорните, че и аз мога да си призная вече ..🤣
хахахахахаха, отстрани изглежда, че част от нас сме доста безотговорни родители. Кафета, ракия.
Мрън от време на време пие 1/4 чаша бира или чаша шампанско на празник и после блажено се унася. Честно казано предпочитам да опита вкъщи, каквото ѝ е интересно, вместо да се втурва навън да експериментира, че не се знае до къде може да стигне.
На същата позиция сме с мъжа ми. Опитвала е шампанско, бира, даже твърд алкохол близна. Нека няма излишно любопитство и да и е познато. Само шампанското одобри, но извън поводи не е пожелала.
Кафе е опитвала също, в началото беше горда, че е като възрастните сутрин, но след третата закуска го заряза и повече не поиска.
Енергийни напитки ми сподели, че си е купувала - не и харесали. Не забранявам, а и знам, че като е самостоятелна и има пари, може да си купи всяко едно вредно нещо и да го консумира напук. Предпочитам да имаме диалог и да са и създадени устои с кое, колко и как да не прекали или да се въздържи.

Сега ходят с приятелки да пият Bubble tea, голяма мода е.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 16:53 от Анонимен

# 153
Моя, ако може, ще се налива с всичко, и кафе, и капучино, и бира, и вино...не се сещам за ракия дали е пил, друго няма у нас. Всичко му се услажда много, баш от тия неща. Може и на психологическа основа да е, просто мисълта за тях. Но сестра му не близва кафе и алкохол, просто не й харесва.
Не змам как може да гледам две деца, и да са различни като ден и нощ

# 154
  • София
Наборът се мръщи на кафето... Пробвал е вино и бира, но не е голям фен. Виж с кола, фанта и тем подобни би се наливал с кеф...

# 155
Здравейте и от мен,
Тъкмо реша, че вече съм ви изчела и се включвам ме затрупа работа и при следващото влизане вече има нова тема.
Сутринта се нагласих да слушам министъра с надеждата, че от май месец всички ще са присъствено, но уви. Едни и същи въпроси го питат и едно и също си повтаря вече колко месеца.
Моят синковец така добре вече се чувства с ДО, че въобще не иска да чуе за присъствено. До 19,30 са му часовете и откакто смениха часа бърза да излезе и се прибира към 22,00 ч. А като го слушам, как заведенията са пълни с тийнейджъри пак ми идва идеята часовете да се провеждат в някое заведение, така и ние и те ще са доволни. Идея си нямам какво се случва в училище, нали нямаме ел. дневник, всичко е мъгла. Предполагам тази седмица ще съберат бележниците да нанесат оценки.
С такова нетърпение чаках понеделника но, за мой ужас в неделя вечер започна да му се гади (без да повръща), втресе го, но нямаше температура, каза че го боли тялото. В понеделник направих бърз тест, беше отрицателен. Почна да кашля, но не го боли гърлото и другите симптоми почти отминаха. Личната не каза нищо. Аз си давам стандартните неща за грип. Та се чудех дали няма някакъв пролетен вирус или да го праща в лаборатория да му правят там още един тест.

# 156
Моника изпитва силна непоносимост към алкохол, кафе и цигари. Баща й е давал да пробва бира, шампанско, бяло вино, но само докато й лъхне на алкохол и я втриса. Кафе е опитвала, не й харесва.
В Италия отпи от моето еспресо и само, че не се гътна. Аз също😀 А не е като да не пия кафе от години.
И аз ще си призная- в четвърти клас й дадох да дръпне от моята цигара.
После не спря да повтаря, че това е голяма гадост, а аз не съм добре с главата щом пуша.
И е права донякъде🙂

# 157
Моят много обича да ми изпива фрапенцето на плажа. Алкохол каза, че само заради нас не опитва, а цигарите били за възрастните, сега младежта се отдава на наргилетата и ел. цигари.

# 158
  • Между гори и планини
О, моя също ми води лекции срещу пушенето. В 4 клас едно момче от класа пила енергийна напитка,  толкова зле се е почувствало в час, че са викали бърза помощ . Моя беше много стрестнат тогава, още го помни. От приятеля му разбрах , че в Елена има наргиле бар, и някои от съучениците им ходят там. Не съм фен, пробвала съм преди години,  много лошо на мен ме стана, два ми гърлото. Нищо ме беше някакво плодово. Надявам се да не го изкуши в редките случаи когато слиза сам до града.
Пил е малко вино на вечеря, 2 пръста бира.  И ние с баща му сме на принципа,  по добре контролирано у дома, отколкото като не видял в компания навън някой ден.
По тоя повод имам приятел лекар - психиатър,  който е пробвалвсички наркотици под наблюдение и контрол на негови колеги.

# 159
  • Пловдив
Сега На кафета ли ще се надцакваме, няма кой да бие малката щерка, влюбена е в кафето, от бебе ми облизваше чашата, после взе да дебне кога не ми е пред очите кафето и го гаврътва. 2 клас. Ще я правя кафе-сомелиер. Набора хич не обича, предлагам му. Вчера пак поиска, не знам защо, изпи 1 глътка, каза, че е ужасно и това беше. Хем захар слагам. Момичетата повече пият кафе племенницата, и тя е 8 клас, пие кафе от 6 клас, всеки ден. И на кафене ходи. Сина сигурно до сега не е сядал, освен с мен, де. Аз започнах да пия капучино на 23,после на 30 и кафе и капучино, и Лвд 35 вече не мога да пия кафе с мляко, разваля ми вкуса на кафето. Обожавам кафе. Друг алкохол не. Набора обича бира(0%), но не си позволява. Веднъж изпи 3 бири (0%), и после се притесни, че може да имат алкохол скрит и от тогава го е страх. Пише адски грозно, ама няма оправия. Учителката му в 1-4 клас опита всичко, за да може да пише по-четливо, но не стана. Та се опита да го учи ръкописно, после печатно, после бавно, после бързо, и не и не. И тя се отказа в 4 клас. УжасТ. Днес 2 контролни по френски имали, и двете учителки били кисели и дали трудни контролни, таа очаква тройки.

# 160
  • София
Малкият ми син пишеше супер грозно и нечетливо, освен това и много задраскваше. За моя изненада напоследък пише все по-четливо, остава и задраскването да оправи и има шанс в 7 клас...

# 161
Обожавам кафе. Друг алкохол не.
Любче, кафето към алкохола ли го броим:sweat_smile:?
За писането - не пише грозно, разчита се. Но в рамките на няколко страници все едно трима -четирима души са писали. Различни наклони, различна големина на буквите. Всяка половин страница си изглежда като самостоятелен почерк на един човек, останалата на друг.

# 162
Малкият ми син пишеше супер грозно и нечетливо, освен това и много задраскваше. За моя изненада напоследък пише все по-четливо, остава и задраскването да оправи и има шанс в 7 клас...

Наборът беше така. Такова задраскване падаше. И аз не знам как се отучи.
Сега малкият драца. Изобщо не мисли как да поправи така че да не личи. Написал примерно х3, вместо 3х и вместо да си го остави така, защото е вярно, макар и не особено пригледно, той прави със замах едно "хръц" отгоре и пише наново. На следващия ред е нещо друго и пак "хръц". И такава драсканица настава и нищо сам не може да си разбере. Ама нали и не ходи на училище вече цяла година, какво го бърка. Само майка му му вижда драсканиците и му бучи без резултат на главата.

# 163
  • Някъде в Европа...
Като ви чета, моичкият е напред с материала - още от 6 кл си знаеха и една групичка си ходеха на пицария сами всеки петък, късния следобед - момичета и момчета..Като отвориха заведенията я бяха подкарали четири дена подред през деня и сменяли различни заведения. На 5 ден ми вика - "решихме да се поспрем, че джобните много бързо заминават" 🤣 Доколкото знам, комбинират се за поръчката и поръчват разнообразно и всеки взема от всичко по малко 😉...Кафе не пие, бира, ракия - не, енергийни напитки - да, и лятото - слабоалкохолни коктейли му се услаждат (с джин или водка; на тези с уискито се мръщи). Давам му по малко, момче е,  големи са вече, мисля, че може да опитват особено пред родители.
Пушенето - знам, че в обкръжението му има връстници, които са пушили наргиле. Казва, че не бил пробвал. Не му вярвам - нали се стараят да са интересни...Говори категорично против цигарите...Говорила съм и говоря, но не и в категоричен тон на забрана (мисля, че това води до обратен ефект), а по-скоро "ако толкова ти се иска да опитваш, поне да е вкъщи, да не се излагаш навън" Аз съм непушач и никога не съм пробвала...
За писането - пише грозно. Теорията му е "кой ти пише сега на ръка"..Положих всякакви усилия и в 3 кл му бях купила тетрадки за техн. писане (аз пиша така, когато се старая) Еми на първата стигна до средата и толкова...Не можах да се преборя...
За ПО - коментарът му бе: "странно е да ходиш на училище ПО". Същата работа - контролни, проверки на тетрадки...не се е стреснал кой знае колко 😀...Оценките му са много добри или отлични. Не го следя кога, как и какво учи. Достатъчно голям е и постоянно му повтарям, че си е за него. Смея да твърдя, че е доста самостоятелен във всичко и във вземането на решения, но и е разумен - затова ми е спокойно. За мен е голяма глупост това циклично въртене на ПО - въобще не трябваше да ги връщат при това положение, годината си замина, не се попълват пропуски и незнания с 2 седмици и то през 6 седмици, и то последните - средата на юни. Май никое дете вече не иска ПО при тези обстоятелства...
Иначе колелото е все така на първо място и заема по-голяма част от времето и мислите му. Във ВТ отворили нов хубав сервиз, момчетата били бивши състезатели с колела и се канели да правят отбор (няма в града за този вид каране). Познайте къде си прекарва следобедите и за какво ми говори само. Със същите тези батковци ходят да карат уикендите на Света гора и Ксилифор по пътеките, те обяснявали техниките на скоковете, кога спирачки, как да излетиш и т.н. Кой ти мисли са училище и уроци 🤣, при все, че ми носи само много добри или отлични оценки. Отказва се май от състезанието в Петрич на 15.05 (слава богу, че къде е Петрич), но се гласим за някакво в Златица на 9-10.05 - щели да откриват нещо си и щяло да има и състезание. Още не съм запозната подробно, говори ми за такса 70 лв участие..
П.С. Открих за какво става въпрос. Може да е полезно за останалите колоездачи в групата: https://mtb-bg.com/2021/03/31/zlatitsa-downhill-race-2021-preview
Ай, спусканията щели да бъдат "епични" 😈

Пръстът е добре, зараства, вече поне не е открита рана, вчера последния компрес с йодасепт. Рамото още му е поддуто от тетануса.

ТА ми върнаха парите от несъстоялата се почивка в Египет миналия април - точно на датата, на която ставаше 1 година...Не се "минаха" за по-рано...

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 19:50 от AIR

# 164
  • София
Моята щерка пък е в другата крайност.В стремежа да накъдри красиви букви и заврънкулки,се престарава.Понякога започва едно удивление за прекрасния почерк,вместо да гледат какво е написала.

Общи условия

Активация на акаунт