ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 586
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Моята дъщеря е коренно различна от мен 🙂колкото аз бях изпълнителна, прилежна и учаща, толкова тя е разхвърляна, бунтар, набляга над предметите, които са й интересни, върши си домашните задължения, когато тя реши, а не когато аз искам и съм казала. Явно е,, дошла,, при мен, за да ме научи да отпускам от време на време юздите, да не съм такъв перфекционист и чистофайница 😉от тази година, 8 клас, нито й вися на главата да учи, нито я държа толкова изкъсо. Тя си има собствен свят и осъзнавам, че не мога всичко да знам, всичко да е така, както аз го виждам, да имам власт сякаш я притежавам...сякаш под формата на добри намерения и тъй като не искаме нищо лошо да се случи на децата ни и сме решени да ги предпазим от всички беди, подхранваме тяхната зависимост и потребността от одобрение. В крайна сметка, децата не знаят как да разчитат на себе си в житейските битки - разрешаване на собствени противоречия, преодоляване на обиди, и не могат да имат независимо поведение занапред - или чакат съвет от някой друг, или правят нещо, за да заслужат одобрение.

Бисквитка, това все едно аз съм го писала.Wink
Хем се ядосвам, че днешните деца не са като нас, хем се радвам че всъщност те много добре знаят какво искат и си го отстояват.
А силен характер определено ще им трябва във времето, в което живеем.
Сблъсъци често имаме, даже се ядосвам на себе си че искам да я предпазя от грешки. А така не бива. Нека всеки сам си трупа опита.Smirk

# 451
Звънче, пък аз съм убедена, че си силна:-)

# 452
Аз май скоро не съм наказвала с лишаване от нещо. Само преди десетина дни отмених позволението да спи у приятелка на наборката. Но ми каза нещо обидно. Тя разбра, че е нейна грешката и не се сърди.
Момичета, младежът отива след малко на изпит пред КАТ на кормуване. Стиснете едни палци, моля! Беше му притеснено, съответно и на мен.

# 453
Бети, стискам палци!
Ще го вземе изпита, спокойно!🧙‍♂️👍

# 454
  • софия
Бети, ще го вземе изпита. Дори и да не е от първия път Simple Smile
Половинът се явява пъти на кормуване Grinning, а беше дъртичък.

# 455
  • о`майна лунна нощ е
Мамин златен получи двойка на писмено изпитване по немски. Мисля да си подаря клавиатура, мишка и кабели. Изведнъж усетих силна нужда да притежавам такива поне за известно време. В момента са физически в училище, така че вероятно не са му жизнено необходими за обучението. Като гледам резултата от изпитването - не ги е ползвал по предназначение в домашната самоподготовка.

# 456
  • софия
Охххх, Туиг Hug

# 457
  • о`майна лунна нощ е
Звънче, обещавам поне храна да му давам. Сега като му остане много свободно време от сървърите, ще огладнява детето.

# 458
  • софия
Знам те, че носиш душа на гълъбица.

# 459
ТуиГ, не взимай нищо на детето, че като се върнат другата седмица на ДО и ще е забравил как се работи с мишка и клавиатура.
Вярвам, че не искаш да осуетяваш учебния процес на детето❤

# 460
  • о`майна лунна нощ е
Бисе, с нищо няма да му саботирам ученето. Има неизчерпаеми мегабайти на телефона и заредени акаунти на всички платформи. Вкъщи уи-фи-то е добро. Телефонът му работи. На 99% може и го е правил да учи през телефона. Неудобство се създава при прикачане на файлове, писане на тестове и домашни или за ИТ /за това бих му разрешила да работи, да направи домашната и пак да му прибера нещата/. А историята познава и други периоди, в които иначе добрата ми и свободозачитаща душа, е прибирала периферия и помощни средства, и то по време на ОЕРС. Резултатите винаги са били впечатляващи - за няколко дни Школо се е пълнило с петици, четворки, че даже и 6 е имало. Та ние си караме на принципа - на каквото си постелеш, на това ще легнеш.

ПП - бях писала в предходни постове, че проблемът при набора е слабостта му да не ползва компютъра и времето си да наваксва и надгражда, а да играе. След като сам не се спира, аз ще го направя, дори да е за няколко дена. Всеки петък правят тестове по немски. Докато не видя оценка от 4 нагоре, няма той да си види компютъра и всичките му профили по геймърските сървъри.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 12:48 от `ТуиГ

# 461
  • Между гори и планини
Ох, почувствах,  че не съм самотен войн, сред всички добрички, ненаказващи и отнемащи устройства майки, се намери една сродна душа!

# 462
Бети, стиснати палци и от мен! Ще се справи младежът!

Това с отнемането, заплахите за отнемане и други подобни ограничения на тази възраст вече няма как да стане. То просто, дори и в яда си за нещо да изпитам такова желание, не мога да го направя защото виждам, че пред мен вече стои млад мъж.
Контрол упражнявам върху това да знам къде е, кога горе долу ще се прибере и други детайли от подобен характер.
Не мога да се оплача от него, стана самостоятелен, отговорен и някак свободен. Щастлив. Харесва ми Grinning

Напоследък нямам много време да пиша, поне се старая да ви чета.
В процес на купуване на жилище сме, стига толкова наем. 8 месеца бяха достатъчни да се ориентираме в обстановката Simple Smile Нямам търпение вече това да се доведе до край, надявам се към края на месец май вече да сме новодомци и да отпусна душата.

# 463
Майките на девойки трудно могат да разберат пристрастяването на момчетата към видеоигрите.
Бети, успех на шофьора!

# 464
  • о`майна лунна нощ е
То аз съм и от другата страна със сестра му - непрестанен чат с приятелките й, тик-тоци, кифлеене ... Какво му различното - само електронната среда, в която се прави.

Толерантна съм доста над средното положение. Оставила съм сам да си разпределя времето и нито го гоня кога да пише, нито в колко часа да си ляга. Но като отиде коняТ у ряката - в случая с двойка една седмица след като са се върнали физически в училище, обучение в клас в нормална среда, известен седмици преди всеки тест, знае  материала, на който ще е, и накрая да ми издава нечленоразделни звуци в 23 часа вечерта, докато трепе поредното нещо на екрана, а да не си е научил за изпитването на следващия ден - е, това не го пускам да мине по допирателната. Настъпало я е.
В случая има друго, което за пореден път съм дала в аванс, а вместо като дойде време да ми се оплати с добри резултати /искам си "нещотото, различно от 2"/, получавам насреща сочна двойка, която си е равна на нула или недостатъчни знания дори да прескочиш в положителната оценка. За пореден път аз настъпах мотиката давайки предварително нещо. За последен ще се постарая да е. За това и съм една идея повече ядосана в момента.

Общи условия

Активация на акаунт