ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 592
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
  • софия
Аз се старая да бъда това, което бих искала някой да бъде към мен. Майка ми ме е гледала почти сама, развели са се с баща ми, когато съм била много малка и нямаше много време да ми обръща внимание, въпреки че никога нищо не ми е липсвало на битово ниво. Отделно, че времето, в което бях на всяка от нейните години беше различно - игри по цял ден пред блока или в двора между кооперациите, самостоятелно обикаляне на квартала и София от 2-3 клас, телефонен контрол в определено време от деня и после шапка на тояга. Това ме направи доста самостоятелна. С мрън винаги сме се държали като с равна, когато съм ядосана  викам, знаела е защо. На 14-15 г. тя е хем като мен, хем не съвсем. Добро дете е, отговорно, срамежливо, никога не се налага дори и с приятели, притеснява се да отстоява мнението си, не съм я хващала да ме лъже, вероятно понякога не ми казва всичко, което приемам за нормално. Много съжалявам, че нямаше нейното време да играе пред блока. Никога не го е правила, както ние го правехме. Приятелите й са от училище, а не от блока. Те са като нея, не са от бунтарите. Не мога да си представя, ако трябва да я наказвам за нещо, какво мога да направя. Пари харчи само са обяд, когато е в училище, много рядко иска нещо да й купим, обикновено е някой мърч. Като наказание може да усети, ако пътуваме някъде без нея. Това много обича и май е единственото, което би усетила. Когато съм сърдита мълча и подозирам, че имам типична физиономия, защото винаги знаят 😶

Добро утро ☕

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 08:07 от zvаnchе

# 436
Аз пък не искам децата ми да са много послушни Simple Smile Никога не съм харесвала такива момчета...а искам моите да са харесвани. Това изобщо не значи, че мога да ги променя. А и двамата са много различни, но и двамата носят доза бунтарски дух ( при малкия е повечко).
Големият учи много, казва че го прави само да не се изложи, точно както описва Аманда за себе си. Малкият не му пука, винаги има оправдание за всичко. И двамата знаят, че няма смисъл да се притесняват от мен, за оценки, поведение в училище, домашни задължения...но и двамата реагират различно когато се разсърдя. Набора веднага разбира и се опитва да направи всичко възможно да ми угоди, другия е инат и се прави на нищо не разбрал Simple Smile

# 437
  • Велико Търново
Моята дъщеря е коренно различна от мен 🙂колкото аз бях изпълнителна, прилежна и учаща, толкова тя е разхвърляна, бунтар, набляга над предметите, които са й интересни, върши си домашните задължения, когато тя реши, а не когато аз искам и съм казала. Явно е,, дошла,, при мен, за да ме научи да отпускам от време на време юздите, да не съм такъв перфекционист и чистофайница 😉от тази година, 8 клас, нито й вися на главата да учи, нито я държа толкова изкъсо. Тя си има собствен свят и осъзнавам, че не мога всичко да знам, всичко да е така, както аз го виждам, да имам власт сякаш я притежавам...сякаш под формата на добри намерения и тъй като не искаме нищо лошо да се случи на децата ни и сме решени да ги предпазим от всички беди, подхранваме тяхната зависимост и потребността от одобрение. В крайна сметка, децата не знаят как да разчитат на себе си в житейските битки - разрешаване на собствени противоречия, преодоляване на обиди, и не могат да имат независимо поведение занапред - или чакат съвет от някой друг, или правят нещо, за да заслужат одобрение.

# 438
  • София
Не наказвам и глезя, но пък смятам, че съм успяла да изградя честни и открити взаимоотношения с Митко. Аз съм тази, на която той споделя. Баща му се прави на строг, но само се прави. Глези го не по-малко от мен. Така са се отнасяли и с мен като дете и не мисля, че това нещо ми е повлияло негативно. На 14 г. аз бях супер дива и неконтролируема, така че не мога хич даже да се оплача от него. Дано не видя в Митко моето 14-15 годишно аз! Като се обърна назад се чудя как майка ми е оцеляла.
За математиката ферман мога да напиша. Не се спогаждат с тази наука и това е. Днес ще има контролно на окръжности и се моля да не е двойка, защото не ми остана време, а и той не пожела да му помогна за този раздел.  Намерих и учител, при който да ходи при нужда ама не ще диването. Аз обяснявах квадратните уравнения и там даже изкара и една петица, но сега ще е фиаско. Въобще тази година оценките никак не са добри. Досега винаги е бил с над 5,50, а сега се бори за 5,00 и то ще е с доста мъка. Или старото му училище е било с доста занижени критерии, или тук са много взискателни, но най-вероятно просто много го мързи и не учи освен по френски. Там гравитира около петицата, на което съм доволна като нов език, не че не ми се ще да е повече.

# 439
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. Ема има 5.20 на контролното по мат на окръжности, тази седмица ще правят още едно, но на ....някакви уравнения ли бяха..слушах я с половин ухо честно казано. Като председател на випуска, вчера е трябвало да мине през всички осми и десети класове да събира пари за изпращането на 12-класниците. Преодоляла е срама и казва, че през тези класове, през които е минала, има пълна успеваемост 😂

# 440
  • sofia
Аз пак да похваля нашият учител по МАТ - освен, че децата получават материала синтезиран на файлове, с 5-6 примерно решени задачи по всяка тема, когато са се представили добре, заедно с оценката, има и "Поздравления!". Моето полита направо!🥰  Искрено се надявам учителят да остане още няколко години и да не се отказва.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 09:53 от googlish

# 441
Вчера учителката по математика след часа е отишла при Ния и й се е извинила за объркването! Много се впечатлих, Ния - също. После й е казала, че вижда, че тя се готви допълнително и затова й дава по-трудни задачи и към нея е по-взискателна, за да й бъде полезна.

# 442
За добро утро ви поздравявам с нещо любимо 🤩
Скрит текст:

И ви желая усмихнат ден. 🌞

# 443
Мария, нещата тръгват в правилната посока:-)
Малко му трябва на едно дете, за да  му дадеш криле.
Всъщност, винаги силно съм се впечатлявала от учители, които умеят да поднесат извинения си.

Шмърц, лелеее! Joy
Задъхах се!

# 444
  • Sofia
Мария, нещата тръгват в правилната посока:-)
Малко му трябва на едно дете, за да  му дадеш криле.
Всъщност, винаги силно съм се впечатлявала от учители, които умеят да поднесат извинения си.
Аз се впечатлявам от учители, но основно от хора, които имат това умение - 90% трудно се извиняват изобщо.

# 445
Моят днес ще прави контролно върху рационални изрази, въпреки че не са приключили докрай раздела. Днес обаче им е последния час присъствено и явно учителката иска да си направи контролното.
Единственото ми оплакване от набора е, че много спори и така и не се научи кога е по-добре да си замълчи. Както Моли описва нейните, вкъщи е нещо подобно, но ролите са разменени. Малкият много добре чете настроенията ми и знае кога е в негов интерес да в по-далеч от очите ми или да ме омилостиви с усмивка. Той играе по тънката струна. Ако му се скараш за нещо, си признава, че е виновен и всичко приключва за 2 минути и пак сме в превъзходни отношения.
Наборът е друго нещо. Когато обстановката се нажежи, той започва допълнително да налива масло в огъня, да се мръщи, да спори, да обвинява целия свят, само не и себе си. И така караницата ни и неговото сърдене могат да продължат дни. Така и не се научи, че често е по-добре да замълчи за малко.

# 446
Здравейте мами,
за първи път пиша тук, но мисля че е важно да споделя какъв сигнал от е-мейла си подадох:

до: delovodstvo@mh.government.bg; presscenter@mh.government.bg; k.valchev@mon.bg; priemna@mon.bg;akunchev@mh.government.bg; ms_priemna@government.bg;press_mon@mon.bg
subject: присъствено обучение за учениците от всички класове
Здравейте.
Предвид трайното падане на случаите на коронавирус и поетапното отпадане на всички мерки, моля да се направи организация всички ученици да
бъдат върнати за присъствено обучение.
За застрашените групи ученици съществува организация за online обучение.
Поздрави,
....
Ако се подаде от повече хора, мисля че ефекта ще е по-голям.

# 447
Mоите не мога да ги накажа с неготвене, защото те могат и да не ядат.
И аз така. А могат и да си сготвят, поне тийнката. Предполагам, че в кризисна ситуация ще сготви и за брат си, колкото и да не го търпи на моменти..Joy
Аз не виждам от какво мога да лиша и как мога да накажа един, вече почти 15 годишен, човек. От джобни и екранни устройства няма смисъл да лишавам. Има си спестени пари, вече и стипендия, обикаля целия град с приятели, може да си купи всичко, което реши. Телефон и компютър не отнемам. Едното е нужно за комуникация, с другото не злоупотребява, даже го избягва след дългото ДО. Игри играе рядко, телевизия също рядко гледа.
Разчитам на личните устои и отговорност, които досега съм градила. И виждам, че тази година има резултат, много рядко се налага някакъв контрол за учене, задачи у дома и т.н.

# 448
Vesana, аз стигнах до извода, че само силните хора умеят са се извиняват.
За мен винаги е било нещо нормално да се извиня, но забелязвам,че много хора го смятат за слабост и затова не го правят.
За мен е точно обратното, но светът е шарен🙂

# 449
  • софия
И за мен да се извиня, когато не съм права или съм се държала обидно, е най-нормалното нещо, но не съм убедена, че съм силна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт