ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 594
  • 771
  •   1
Отговори
# 405
Шмърци, ти си страшен авторитет. Браво! Това вкъщи не може да се случи. Баща им ги строява, но има възможност да го прави само през уикенда. През останалото време са едни уговорки с часове и спорове нужно ли е това.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 19:47 от Amanda.D

# 406
Аманда, аз нямам избор. При нас е обратното. Баща им е толкова добър и внимателен, никога няма да им наложи каквото и да било. Просто защото си е свободолюбива личност той самият.
Съответно на мен се пада по съдба ролята на Цербер, но пък аз съм си такъв човек и по рождение, така че всичко е точно. Намерили сме се. Joy
Цял живот упражнявам управленски функции и за мен си е в реда на нещата тази ми роля. Радвам се, че я прилагам предимно с чувство за хумор и не се налага да си мерим кажгодетата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 407
  • София
Ама давайте ги тия деца да ги строявам.Нямам абсолютно никакъв проблем да викам и по чужди.И определено хващам ред.На галено ми казват Ади(от Адолф Хитлер...)

# 408
  • София
Аз на тема математика няма да се обаждам, защото моят там е вечно между 5 и 6 като 5ците му винаги са заради някакви тъпи недогледани неща в условието.
Правили пробно слушане по формата за японския изпит - имал само 3 грешки от 10 въпроса...
Знам, че е умен, обаче, така да го мързи...

Това мнение го изтипосах в темата за правителството. Дано някой модератор го изтрие, защото аз не мога.

Междувременно, съвсем скоро ще пуснат бързи антигенни тестове със слюнка. Цената на едро е между 6-7 лева. Предполагам, че ще се върви към тестване за ПО...

# 409
Грийн, аз също бях направила такава грешка Simple Smile. Ти поне си видяла, а на мене ми писаха на лично съобщение, че съм объркала темата.
Учителката нанесе оценките:smile:. Детето каза, че не съм го разбрала правилно, защото е бил в метрото, когато съм се обадила и сигурно не съм чувала добре...:Обяснил ми, че малко са надценени и сигурно нямало да им пише оценките:sweat_smile: Иначе половината трябвало да имат двойки. Та - няма за какво да съдим учителката.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 20:02 от Amanda.D

# 410
  • Между гори и планини
Явно сме доста гестаповките 🤣
У дома сме Северна Корея и Гестапо. Всичката свобода която отпускам, мога да я отнема на момента в който кажа нещо да се свърши и ми се отговори  - ей сега, и така 5 минути. Къс ми е фитила, мразя да повтарям. Има много малко задължения , много по- либерална съм от майка ми, и както слушам мъжа ми, и от свекъра ми . Така, че всяко скатаване носи рестрикции. Вчера купих и нова косачка, да му е удобно и леко на младежа да коси тая поляна наречена заден двор. Той си знае,  всяка неделя до края на лятото,  че ще е негова работа.

# 411
Аз имам същото поведение като родител, което следва мама. Никога не ни е натискала. Когато бях на възрастта на детето, а и доста по -голяма, все казваше "насила хубост не става, троши си главата".

# 412
Хаха шмърци, доброто и лошото ченге. Аз обаче съвместявам и двете, като ролята на цербер ми отнема много повече време от тази на преподавател по мат. Повече време отнема в уговорки и пазарлъци, отколкото да се разцъкат няколко типа задачи. Баща им е поел само обясненията по информатика  отвпеме навреме в неделя, а аз изчезвам тогава, за да съм напълно некомпетентна по темата. 😀

# 413
Аааа, Cygnus, и аз съм добра. Joy Винаги им давам свобода на избора, просто спрямо него всеки си носи последствията. А там не прощавам.
На принципа съм, че всеки си има отговорности, които трябва да изпълнява. Една от техните отговорности е да учат. Ако не я изпълняват, съответно и аз се чувствам свободна да не изпълня някоя от моите. Примерно може да не сготвя, може да не купя нещо, защото не са ми се изкарвали пари....
И когато всеки се грижи да изпълнява задълженията си, няма причина да има недоволни. Grinning
Стремим се да не нарушим баланса във Вселената. Joy

# 414
Абе то и аз съм мека Мара ☺ щяха ли тогава да ме разиграват толкова. При нас балансът е нарушен отдавна, а се налага да го възстановяваме. Явно е трябвало с по-строга ръка са действам.

# 415
Mоите не мога да ги накажа с неготвене, защото те могат и да не ядат. И най-редовно чувам вечер "аз не съм гладен, няма да вечерям". Или сядат да вечерят, но количеството, което поглъщат е такова, че все едно не са го правили. Отделно, наборът може и да си наготви нещо, ако все пак прегладнее, а няма нищо. Сега редовно си пържи яйца преди училище, защото е решил, че трябва да яде по 3 яйца след тренировка.
Не мога да накажа набора с ограничение в джобните, защото той такива и без това получава малко, но и не харчи. Плаща си фитнеса със стипендията, ако му трябва нещо да си купи ползва и парите, които получава от родата за празници, т.е. абсолютно му е безразлично дали ще му дам нещо допълнително. Ако му дам, добре дошло, ако не му дам, не е голяма загуба.
С него са ми малко полезните ходове и за награди, и за наказания. Просто този подход на морков и тояга е абсолютно неприложим при него. При малкия работи добре, но за набора никога не е ставал. Той трябва сам да стигне до вътрешна убеденост, че трябва да свърши нещо.

# 416
  • Между гори и планини
Аз отнемам правото на компютър и телевизия в свободното време. Последното наказание приключи началото на пролетната ваканция. Добре му дойде да не се разсейва с глупости. Имам усещането,  че скоро ще направя и ревизия на лаптопа - картинки,  игри, някакви сайтове в които играят заедно, всичко  ще измета. Знае, че съм безкомпромисна, и като кажа - изпълнявам.

# 417
Аз този подход не възприемам като морков и тояга, а като изграждане на отговорни взаимоотношения както на семейно равнище, така и на обществено. Основният мотив е, че не можеш да очакваш и изискваш от някого да прави нещо за теб, без и ти да имаш същата нагласа към него.
Поради тази причина и в обществото ни има такъв огромен дисбаланс. Всеки очаква другите да са му длъжни, но той на никого с нищо да не е длъжен.

# 418
И моите могат да готвят. Гладни няма да останат. Големият почти не харчи пари.
Аз отчитам като грешка, че прекалено много им се доверявам. Мисля си, че всички хора са откровени . А те послъгват. Подозирам, че и за болките в корема са се наговорили и са излъгали. Даже и тестове изтърпяха. Да им се чудиш защо, като сега са весели след училище.

# 419
С пари и храна няма да подейства в къщи. Мога да спра интернета, тоест да накарам баща им да го ограничи само до тиймс. Но ми се струва прекалено жестоко точно в настоящата ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт