ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 577
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Честит рожден ден на момчето на Туиг! Страхотен младеж, да е жив и здрав! Heart
Няма как държавата да е по-важна и да те обича повече от семейството си.
Люба, истината е, че.. има как Cry. За съжаление. Надяваме се и вярваме, че такива случаи са малко, но ги има.
При екстремно семейно насилие за детето е по-добре да бъде изведено от семейството, поне временно, ако и като нещата при родителите се нормализират. Ако не е възможно това, тогава за постоянно.
Иначе съм съгласна с поста ти, както винаги. Heart
Реалностите са такива, че всяка крайност е вредна. Ние в Бг сме в единия край на махалото, социалните грижи по отношение на деца са много оскъдни. Толерантността към насилието е голяма.
Но и западните общества отидоха в крайности: децата на пиедестал, невъзможност да се прояви строгост, та даже и проверки за недохранване или правилно хранене. Прекалено е. И плашещо.

Аз лично се радвам, че с ММ не довършихме преди години стъпките към емиграция, а останахме в БГ. От известно време виждам недобри неща в западната развита и толерантна цивилизация и не бих искала децата ми да растат там. От началото на Ковид кризата пък - съвсем. В Бг имам повече избор и свобода, ако и да звучи парадоксално. Балансът тук (поне социално) като че ли не е така силно нарушен. Всички знаем за какво говоря, казали сте го по-нагоре.
А и наистина, стремежът към идеално, уредено, безконфликтно, здраво общество е хубав, но е добре да не става екстремен. Този филм е игран в миналото, надявам се, че няма пак да го играем.

# 586
  • о`майна лунна нощ е
В момента сме в ремонт на кухнята. Вкъщи сме като на скаутски лагер - кофи, машини, плочки, паркети, уреди .... Имам достъп до жизнено важните микровълнова и кафемашината.  Добрите ни комшии ни изхранват буквално. Довечера пак ще е същата история, ама една торта ще забърша от някъде, че не може да има ден-ден без тортичка за душата. Той отново е на тренировка до късно. Състезанието в неделя става някаква пародия на участие, защото и партньорката му, и част от останалите състезатели не могат да дойдат, та се налага прекрояване на формации, хореографии. Но, всичко е точно. Не се плашим от такива дребни неудобства, а го приемаме от веселата страна.

# 587
Туиг, да ти е жив и здрав рожденика! Красавец! Но и като малък е бил много готин. Я, как ококорено гледа 🤣

# 588
  • у дома...
ТуиГ, много здраве, много щастие и много късмет винаги да съпътстват младежа! И вие много да сегордеете с него.

# 589
ТуиГ, да ти е жив и здрав. Изглежда страхотно и като сладко бебе, и като строен и красив младеж! Да е щастлив и уверен. Късмет и хубави преживявания Blue Heart
п.п естествено е, че не трябва да се залита в крайности. Ясно е и че имаме неработещи институции, както и нечувствително по темата общество. Иначе нямаше да се стига до случаи на родители, пребили до смърт децата си. Или до жени, убити от партньорите.

# 590
  • sofia
Прекрасно момче, ТуиГ! Да сбъдне всичките си мечти!
   Незнам...според мен като малък не си го ресала, а като голям показваш компрометиращи снимки гол до кръста и с тениска на главата. За обаждане си 😄😉

# 591
Туиг, да ти е жив и здрав! Прекрасен младеж! Кога пораснаха толкова!
Ние купихме костюм и обувки за абитуриента. Как само изглежда! Подкосиха ми се краката! Освен това съм започнала да организирам тържеството с роднини и приятели, т.е. малка сватба. Ако не наложат забрана за баловете...
Родителска среща не сме имали досега. Само една преди началото на учебната година.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 10:04 от Betty L.

# 592
Честит рожден ден! Здраве, щастие и успех. 💗 Колко големи и прекрасни станаха тези бебета 😀

# 593
  • София
ТуиГ, здрав и успешен да ти е порасналият младеж! И аз се радвам на деца, които са по-непокорни и свободомислещи, но така и не завъдих такива вкъщи Stuck Out Tongue Winking Eye Дано да е за добро.
Ние родителска имахме само на 15.09.
Betty L, доста различно изглеждат в костюм. Миналата година голямо чудене беше ще има ли бал, няма ли, та до юни, но накрая си имахме и ние и детето празник. Пожелавам ви го в по-нормални условия. И лека и безаварийна. Моят има от 2 год. книжка, има и кола на разположение,  но е карал няколко пъти сам без нас и то в града. Няма особен мерак.

# 594
  • софия
Ние днес имаме РС, но съм пас. Трета е за тази година.

# 595
  • Между гори и планини
Не сме имали нито една родителска среща тази година. Но понякога се чувам с класният и учителката по математика.
Дойде 6 по информатика  в школо. Нямам идея как става,  вярно, пише си кодовете и задачите, внимава в час , защото му е интересно. Но учебника е отворил няколко пъти в началото на учебната година. И по ИТ също.

# 596
Туиг, да ти е живо и здраво момчето! Късмет, добри приятели и сбъднати мечти!
Шмърциплянку, три контролни , казваш Simple Smile
Животът е прекрасен, ни родителска среща, ни електронен дневник Simple Smile Ситуацията е
"Иванчо, дай си бележника!"
"Тате, важното е, да сме живи и здрави!" Simple Smile

# 597
Туиг, здрав и щастлив да е хубавецът!
Бети, уау! Какъв голям и прекрасен мъж си отгледала!

# 598
Честит празник! Да е жив и здрав!

# 599
  • Отвъд алеята зад шкафа
Туиг, Честит ти малък Туиг! Да е жив и здрав!

Общи условия

Активация на акаунт