Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Родител тормози учители

 • 3 252
 • 92
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 1 422
според мен обединете се родителите и групово подавайте жалби
включително до отдела за закрила на детето, МОН,
ако трябва медицински извадете
така и директорът ще има на какво да стъпи, като почнат проверките
при сигнали в отдела за закрила на детето, задължително ще назначат проверки, щом децата са ви малтретирани от въпросното дете ....само писмени жалби, входирани му е оправията
при нас беше същото, в 4 та група, детето беше преместено от поредна градина, едната ни госпожа напусна, страхотен педагог и прекрасен човек, децата я обожаваха..
на бащата казах, че ако синът му посегне още веднъж към към очилата на дъщеря ми/тъкмо ги беше сложила/или я удари още веднъж в корема, ще му пратя не само социални работници, ми и ДАЗД, АСП и представители на МОН. Като не може да си овладее детето, и не иска психолог, да го запише в училище, там не ги карат да спят и режима е друг. След този разговор на дъщеря ми не е посягал повече...
Синът ми пък го преместих в другата група, тъй като побойникът беше закрилян от едната госпожа и директорката, та ми беше по-лесно моето дете да преместя, отколкото да чакам да се намеси психолога. Пак беше със жалба и заплаха за намесване на службите за закрила на детето.
Повярвайте ми...в системата съм и никой директор няма да иска да му дишат социалните във врата, така че ще намерят начин да овладеят ситуацията...За съжаление с подобни индивиди става само със заплахи и крути мерки. Ако има нещо съм насреща...

# 31
 • Мнения: 1 468
Какво значи неконтролируемо? И какво е поведението на персонала на ДГ - какво правят работещите в ДГ - възможно ли е те вместо да помогнат на детето по-бързо да се адаптира след смяната на средата, да не искат да се занимават и да се чудят как да прехвърлят тази задача на някой друг ( изявеното желание да принудят родителите отново да преместят детето). Има си процедури за превенция на насилието, процедури за приобщаване на децата, както и процедури за превенция на ранно напускане на образователните институции. Идентифицирахте ли причините за неприемливото поведение? Работят ли специалисти с детето? Дотук оставам с впечатлението, че институцията не желае да се занимава, т.к. им идва в повече. Да, ама ще цитирам кварталния обущар: "И аз искам само токчета да сменям, ама ми носят и скъсани, и кални обувки".

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 08:00 от poems

# 32
 • София
 • Мнения: 50 989
Мои близки в такава ситуация подадоха сигнал за агресивното дете в "Закрила на детето". Описаха всичко - поведение на бащата при срещи с него, проблемите с детето. В момента тече проверка на семейството и бащата изглежда се е кротнал малко, въпреки че те се бяха подготвили напрежението да ескалира.

Правилно са постъпили. Следващата стъпка е координационният механизъм.  РУО няма да свърши работа. Ако има оплаквания на родителите за случки с техните деца, те или директорът може да сигнализира ОЗД и те са длъжни да реагират.

# 33
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 780
Какво значи неконтролируемо? И какво е поведението на персонала на ДГ - какво правят работещите в ДГ - възможно ли е те вместо да помогнат на детето по-бързо да се адаптира след смяната на средата, да не искат да се занимават и да се чудят как да прехвърлят тази задача на някой друг ( изявеното желание да принудят родителите отново да преместят детето). Има си процедури за превенция на насилието, процедури за приобщавне на децата, както и процедури за превенция на ранно напускане на образователните институции. Идентифицирахте ли причините за неприемливото поведение? Работят ли специалисти с детето? Дотук оставам с впечатлението, че институцията не желае да се занимава, т.к. им идва в повече. Да, ама ще цитирам кварталния обущар: "И аз искам само токчета да сменям, ама ми носят и скъсани, и кални обувки".
Че какво им е работа на родителите на другите деца да идентифицират причината за поведението? А до кога ще се смята задължение на учителите и персонала да усмиряват невъзпитани деца и да им се хвърля вината с довода "нямат подход"? Те да не са някои звероукротители? Останалите деца през товаа време получават ли нужното внимание и грижи? Неконтролируемо аз го тълкувам като не спазва правилата, не подлежи на контрол. Как контролираш плюещо дете?? 😳 Айде моля ви се..

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 03:15 от Pupitka

# 34
 • Мнения: 1 468
Защо на другите родители да е работа? На служителите е работа, а и авторът на темата разказва казуса като служител. Ако е родител, няма как да знае всички описани подробности за преместването, изказванията на директора и т. н. Освен това за родителя си е точно така, много е възможно детето у дома и на други места да си е кротко и разбрано, ама най-лесно е да се сложи етикета невъзпитано, агресивно, неконтролируемо. Интересно е все пак какъв е подхода на служителите на ДГ и защо се обобщава ситуацията. Възможно е служителите да излизат и със заплахи спрямо родителите и да предвиждат мрачни прогнози как детето ще сменя градина след градина и ще има бъдещи проблеми в училище (защото то училището не е като ДГ, там имат много по-строги механизми), да си го държат родителите у дома и други подобни, както и да настройват останалите родители от групата срещу детето и родителите му. Дотук точно това виждам - нежелание да се работи от страна на институцията и търсене на хитринки проблемът да им се разкара от главата - дали със сезиране на институции, дали с настройване на другите родители, дали със заплахи спрямо родителите на детето и всичко това с коварното обяснение за обществения интерес. Жалкото в случая е, че детето страда и не му се помага по този начин.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 08:26 от poems

# 35
 • София
 • Мнения: 50 989
За да се задейства някаква процедура трябва първо да има подадени сигнали. Иначе ръководството нищо не може да направи. Първо трябва писмено родители на другите деца да подадат сигнал и да опишат случката - към директора. Не съм много сигурна дали могат да подадат сигнал директно към ОЗД, но май могат. Най-сигурно е директорът да подаде сигнал къз ОЗД, но пак трябва да има основания за това, при това писмени. Иначе дума дупка не прави като е устно.

Няма такова нещо като очакването да се работи и всичко ще се оправи. Има случаи, при които не може само всичко да се фокусира върху работа с едно дете и всичо да се върти около него. В тази група има още 20 деца, които също трябва да пребивават там по цял ден и имат право на нормално обучение и спокойствие. Ако детето има проблем си има ОЗД за тази работа, назначава се допълнителна работа И с родителите много често, не само с детето. Деца и родители са свързани и в повечето случаи не са само проблеми при детето, а има и връзка с проблеми при родителите.

# 36
 • София
 • Мнения: 18 545
Защо на родителите да е работа? На служителите е работа, а и авторът на темата разказва казуса като служител.

Понеже учителите са звероукротители и са длъжни да се занимават цял ден с нечие невъзпитано отроче. Повечето подобни изцепки са точно от деца без домашно възпитание, оставени "да се развиват спокойно", а обикновено родителите намират подобно поведение за нормално...."ама той/тя е дете, какво толкова...."
Точно родителите трябва да видят проблема и да вземат отношение.

Поведението на децата бива извинявано по всевъзможни начини - ама те са деца, ама какво толкова е станало, ама някой друг го е провокирал, ама другото дете защо не му даде каквото иска, какво толкова и т.н., и т.н.

# 37
 • Мнения: 1 468
Защо на родителите да е работа? На служителите е работа, а и авторът на темата разказва казуса като служител.

Понеже учителите са звероукротители и са длъжни да се занимават цял ден с нечие невъзпитано отроче. Повечето подобни изцепки са точно от деца без домашно възпитание, оставени "да се развиват спокойно", а обикновено родителите намират подобно поведение за нормално...."ама той/тя е дете, какво толкова...."
Точно родителите трябва да видят проблема и да вземат отношение.

Поведението на децата бива извинявано по всевъзможни начини - ама те са деца, ама какво толкова е станало, ама някой друг го е провокирал, ама другото дете защо не му даде каквото иска, какво толкова и т.н., и т.н.
Зададох въпроси, на които не получих отговори. Нека авторът да си отговори на тях. С прехвърляне на топката няма да стане.

# 38
 • София
 • Мнения: 50 989
Много често се задейства процедурата и като по чудо родителите се кротват, също и детето се кротва. Родителите често подклаждат лошото поведение и агресията при децата си, защото те самите се държат агресивно спрямо персонала в детското заведение или в училище. Затова често се препоръчва консултиране на родителите, а не само на детето. Системата работи, стига да се спазват процедурите. Не знам защо директорът си трае. Родителите на другите деца трябва да подадат писмен сигнал, ако искат проблемите да се разрешат. Също и персоналът трябва да го поиска, но директорът е този, който решава.

# 39
 • Варна
 • Мнения: 28 861
Наблюдавах случай с подобни изцепки в градината на дъщеря ми. Майката отначало отказваше категорично да приеме, че нейното дете има проблем, докато на една родителска среща не започнаха другите родители да цитират конкретни случки. Беше грозна сцена и след това нещата сякаш потръгнаха, започнаха работа с детето логопед и психолог, но защо трябваше да се стига дотам почти да я разплачат жената публично...

После в училището, в първи клас имаше такова дете, преместиха го, не знам по чия инициатива. Моята дъщеря е висока и силна, така че не смееше директно с нея да се закача, но чух доста истории.

После в частната занималня имаше една много невъзпитана девойка, но там собственичката изобщо не си поплюваше и след като отказа да влезе в час, родителите й също и се оказа, че пречи много на останалите, набързо й показаха вратата.

Без участие на родителите не става. Учителите не са пъдари.

# 40
 • Мнения: 4 553
От пресния ни опит с градина в чужбина: родителите бяха извикани от директора и им разясниха какви мерки могат и е препоръчително да вземат (т.е. ангажимент на родителите, защото се счита, че възпитанието е работа на семейството). След месец нямаше промяна в поведението му и го изключиха, защото притеснява децата и персонала и нарушава нормалния режим на работа. Без събрания, подписки, жалби, разправии и заплахи.

# 41
 • София
 • Мнения: 50 989
В чужбина много внимават в картинката, защото не им се занимава с техните социални. Тук не им  дреме особено, докато не им задреме. Вярват, че нещата ще са на принципа на комшийско-семейни скандали и никой няма да посмее да направи нищо повече. Системата работи, стига хората да подадат сигнал и тогава много бързо някои родители се усещат, че не могат да правят каквото си искат и че ще трябва да се срещат със социални работници.

# 42
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 780
Зададох въпроси, на които не получих отговори. Нека авторът да си отговори на тях. С прехвърляне на топката няма да стане.
Тези въпроси трябва да бъдат към родителите на детето, а не към персонала на заведението или другите родители. Никой не е длъжен да решава проблемите с буйстващия освен семейството му.
Тук в САЩ също не се толерира подобно поведение и светкавично щеше да бъде изгонен от детското заведение или училището без никой да го интересува ама защо и как. Дори и на социалните щяха да докладват, та да видят аджеба къде са родителите в случая. Училището има за цел да обучава, не да възпитава, това е работа на семейството.Жалко, че останалите са длъжни да го търпят ежедневно, че и поле ня изява на родителите се дава...

# 43
 • София
 • Мнения: 2 037
Зададох въпроси, на които не получих отговори. Нека авторът да си отговори на тях. С прехвърляне на топката няма да стане.
Тези въпроси трябва да бъдат към родителите на детето, а не към персонала на заведението или другите родители. Никой не е длъжен да решава проблемите с буйстващия освен семейството му.
Тук в САЩ също не се толерира подобно поведение и светкавично щеше да бъде изгонен от детското заведение или училището без никой да го интересува ама защо и как. Дори и на социалните щяха да докладват, та да видят аджеба къде са родителите в случая. Училището има за цел да обучава, не да възпитава, това е работа на семейството.Жалко, че останалите са длъжни да го търпят ежедневно, че и поле ня изява на родителите се дава...
САЩ винаги са ми били странни по отношение на тормоз и насилие. Има мерки, но се стрелят по училища и улици...

# 44
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 780
Това е отделна тема за оръжия, която няма общо. Насилие няма в нормалните градове и квартали.

Общи условия

Активация на акаунт