Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Родител тормози учители

 • 3 252
 • 92
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 2 036
Това е отделна тема за оръжия, която няма общо. Насилие няма в нормалните градове и квартали.
Какво значи нормални градове и квартали? Другите не са ли?

# 46
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 780
Ами отидете да поживеете в Харлем, например, и ще разберете. Повече няма да спамя по темата.

# 47
 • София
 • Мнения: 50 989
През 90 процента от времето полицията се занимава с 10 процента от населението, и то с определени характеристики. Повечето хора не се стрелят по улиците, но някои се стрелят през повечето време и те пълнят затворите после.
но предполагам, че ти имаш предвид случаи като в гимназията Колумбайн или когато някой превърти и тръгне да стреля.

# 48
 • Мнения: 550
Е детето е с проблем - я в аутистичния спектър, я с АДНД, и подобни. Родителите са също в задънена улица, с гонене не става, трябват си специални училища, като в чужбина и това е. На всеки може да се случи и не е до възпитание. Родителите или стават агресивни или се затварят в себе си, защото няма кой и на тях да помогне.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 10:15 от beo

# 49
 • София
 • Мнения: 50 989
Всичко добре, но родителите са възрастни хора и като такива могат да се обърнат за помощ за самите себе си, когато се почувстват в задънена улица, за да обърнат внимание на себе си и на реакциите си. Ако са в конфликт с родителите на останалите деца от групата няма да решат проблема. Чуждите хора не могат да бъдат котерапевти на  родителските травми и да търпят всички негативи. Иска се малко рационалност възрастният да се усети, че той трябва да направи нещо за себе си, а после да очаква от другите.

# 50
 • Мнения: 217
Нека и аз да споделя моя опит:
1. В детската градина на дъщеря ми имаше едно агресивно момиче /добре, че се появи в последната година, явно изгонено от друго място/. Родителите му обаче не бяха нагли, а търпяха ежедневните оплаквания на останалите родители. Моята дъщеря, дали заради габаритите си, не беше сред засегнатите деца и аз лично нищо не съм предприемала. Все пак обаче учителите не бяха хулени от родителите на “хиперактивното” дете, мускя даже, че им оказваха съдействие.
2. В училището на дъщеря ми имаше агресивно дете, от което тя ми се оплака, че й е скачало по корема. Още на следващия ден сутринта бях с жалба при социалните /като заведох дъщеря си на училище опитах да обясня на класната, но видях, че няма желание да се намесва/. Те пък точно това и чакаха и на обяд същия ден бяха в училището. От тогава, нямаме проблем с това дете - доколкото знам не само дъщеря ми, но и другите от класа.
3. Имам познато семейство с момиче агресор и то до такава степен, че като бяха по-малки, моето дете отказваше да се виждаме с тях, защото другото дете го тормози. Наблюдавах моите познати и според мен именно тяхното поведение и “възпитание” е в основата на неадекватните реакции на дъщеря им. Само пример - като се съберат няколко деца, майката на въпроснито момиче забранява на другите да ядат напр. шоколад, защото тя не давала на нейното, т.е. останалите напр. 5 деца са длъжни да се съобразяват с Марийка /произволно име/, да не я дразнят, за да е на кеф. Или пък всички трябва да дават играчките си на Марийка, или да търпят тя да ги скубе, защото всъщност така показвала колко ги обича и т.н. Ааа, и никой да не се оплаква от Марийка, защото майката му лепва етикета “порта”, а ако пък е момче му обяснява как щял да стане мухльо като порадтне. Е, при това положение, каква да стане Марийка, освен една агресивно и невъзпитано дете, което очаква като тропне с крак, всички да му козируват.
На авторката бих дала съвет да не се бави с жалбите. Всяко дете има право на спокойно пребиваване в ДГ, улилище и където и да е другаде.

# 51
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 780
Много добър пример, който и аз имам с моя приятелка - детето й е агресивно и всеки път тормози и удря другите деца около него. Забележка му се прави само в много краен случай, а ако някое дете дойде и се оплаче от него - не било хубаво да се докладва така, и тя така го учела да не издава. Е, да, ама нейното никой не го закача. Чудна картинка.

# 52
 • София
 • Мнения: 18 543
Моят беше на около три години, когато едно такова "мамино злато" го удари нарочно силно по главата с играчка, като и аз, и другата майка бяхме там, при което реакцията на другата беше - Е, кво толкова, нали не го е убил....
На това изказване просто загубих ума и дума.... После как растат бъдещите агресори и проблемни деца. Е, те, така...с майка, която не им прави забележка, даже негласно одобрява това поведение.

# 53
 • Мнения: 217
Тук въпросът е може би кое е първото - яйцето или кокошката. Дали тези деца са с по-буен характер или дори и най-кроткото дете може да стане агресор ако родителите му създават подходящата среда.
В случая с моите познати, те вместо да осмирят зверчето си, опитват да манипулират другите деца, като по този начин създават комфорт на своето да продължава да безчинства. А иначе са интелигентни  хора с уважавани професии.

# 54
 • София
 • Мнения: 18 543
В класа на детето има едно момче, уж кротко, възпитано, обаче много лъже. И то, за да злепостави други деца, да направи интрига и подобни.
Майката на друго дете ги привиква заедно с майка му и разнищва историята. Разбира се лъжата. Обаче майка му вместо да се разправя с нейното си дете, казала на другото - ти си порта и не си добър приятел, щом издаваш моето.....
Нямам думи за такива родители, които явно не осъзнават своите проблеми и тези на децата си. "Плодовете" ще ги берат след време.

# 55
 • София
 • Мнения: 50 989
Няма значение кое е първо, защото има проблем - едно дете тормози другите деца.  Проблемът не е нито на другите деца, нито на техните родители. Проблемът е на родителите на тормозещото дете и на учителите. Когато аз си изпращам детето на градина или на училище искам да е в относително спокойна обстановка. Не го изпращам да е котерапевт на дете с поведенчески проблеми, нито да е жертва на същото това дете. Сърбала съм я попарата навремето, когато детето се прибираше с главоболие от училище, защото трима другари тормозеха цял клас по време на часовете, а родителите им си питаха ушите.

# 56
 • София
 • Мнения: 18 543
.......тормозеха цял клас по време на часовете, а родителите им си питаха ушите.

За съжаление нещата все още са подобни.
Нашите убавци в класа са точно с такива родители - уж се изслушва проблема и до там. Нито се говори нещо на детето, нито се вземат някакви мерки, понеже "не може да ограничаваме детето.... То трябва да се развива...ама, детето има права, как така ще го наказваме....О, ние си гледаме детето по други методи - без забележки."...и 
т.н., и т.н.
Кой ли ден ще ми избият чивиите и ще свикам родители, учители и директор и ще спретна едно чудно скандалче. Все още набирам.....

# 57
 • Мнения: 217
Няма значение кое е първо, защото има проблем - едно дете тормози другите деца.  Проблемът не е нито на другите деца, нито на техните родители. Проблемът е на родителите на тормозещото дете и на учителите. Когато аз си изпращам детето на градина или на училище искам да е в относително спокойна обстановка. Не го изпращам да е котерапевт на дете с поведенчески проблеми, нито да е жертва на същото това дете.
Напълно съм съгласна. Опитвала съм да обясня това свое виждане на майката на Марийка /да ми прощават Мариите/, но според нея учителката била длъжна да намери подход към детето й. Аз й зададох въпроса защо от цял клас от 25 деца, само с Марийка има проблем, но тя ми отговори, че това не е нейна работа. Класната била отговорна. Евала обаче на класната на Марийка, която така извъртя нещата, че моите познати сега търсят друго училище за Марийка. Действително, може би по този начин други деца ще страдат от нейното поведение, но ако всяка година на родителите й им се налага да й търсят ново училище, дали накрая няма да се замислят. Защото може да стигнат и до някое не толкова престижно училище с по-нахакани ромчета, които да покажат на Марийка, че палачинката има и друга страна. Да видим тогава родителите й дали ще са все така толерантни към агресорите.

# 58
 • София
 • Мнения: 50 989
Ако не се организирате родителите, тогава подаваш сама сигнал до ОЗД и до директора. Нататък те да се оправят. Навремето не стигнах до ОЗД, защото не знаех, че може да подам сигнал самостоятелно, а се опитах да повлияя през педагогическия съветник и директора. В един момент ми писна и преместих децата в друго училище, което се оказа доста по-добро.

# 59
 • София
 • Мнения: 18 543
Да, още обмислям какво и как да направя. Има и други родители, които искат да се направи нещо по въпроса, та ще видим.....

Общи условия

Активация на акаунт