Отговори
# 210
  • София
Хайде да се отчетем и вечерта Laughing
Успях да стигна до лекаря днес,макар,че толкова чаках,че закъснях за кърменето на бебка в 16ч.Е,чарковете са ми наред,сега се почват изследвания-микробиология и т.н.Аз имах само вътрешни шевове и гинеколога ми каза,че добре са ме закърпили Mr. GreenИ понеже се оплаках,че имам течение след раждането ме избъзика,че щял да ми монтира канелка,за да се оттича Joy
Марулка,гарантирам ти,че няма мама,която да не си е мислила същото Naughty.Но не е така!При мен например се получава нещо такова-чета форума и си викам,ето това и при мен го има и сега ще отговоря,ама после прочитам следващото и забравям и накрая не успявам да отговоря на всичко.На Ина й се събира малко бял секрет по срамните устни и го чистя с водичка,но за течение не съм забелязала.Чела съм,че е нормално да има кървене от влагалището първите месеци.
Ммария26, и мойта госпожица се опитва да направи нещо такова със сукането Rolling Eyes
Лека и спокойна нощ на всички  bouquet

# 211
Здравейте, мамчета! Не съм ви писала от доста време, но не съм ви забравила.

juliana, и ние сме вече на смесено хранене, аз давам Nutrilon 1 и съм доволна, Маги не се запича и си яде. Дори слава богу не се отби, от което ме беше страх най-много. Каквото и да и  дам яде-дали шише или цица няма значение.
За това течеиние - знам, че е нормално. Може да се почиства с отвара от лайка. Както е нормално и подуването на млечните жлези - на хормонална основа е. И е само при момиченцата.

Лека вечер, момичета!

# 212
Здравейте мили мамчета и сладки бебчовци! Аз най-накрая успях да се включа с писане, влизам прочитам един пост и нещо пак ме кара да стана, я малката се е размранкала smile3541, я някой звъни smile3552, а телефоните съм ги оставила в другата стая, я брат ми ме измества от компютъра........ абе, не упявам все по някаква причина. Сега се навечеряхме, нахраних Маги и бързам да седна да ви дочета и да пиша.
Ние утре сме на консултация. Днес мъжът ми взе Пентаксим. Дано няма странични ефекти като я сложат утре. Аз си мислех че всичко е 60 лв. - първа ваксина, реимунизации, а то се оказа друго. Голям съм шемет smile3506, все нещо не съм разбрала bash.
Отговорих на marulka_sна ЛС newsm10.
За петънцата - Маги като се роди имаше едно на челцето и едно в ъгълчето на горния клепач на дясното оченце. Това на челцето изчезна, а това на оченцето избледнява, но все още си го има. Педиатърката ми каза "Може пък в това да й е чара smile3503" - емиииии дано!
Въртележката newsm07 е хубава идея, само че наистина да е с по-дълга продължителност. Писна ми на всеки 2 мин. да търча през стаите да я навивам newsm61 smile3515. Защо не си взехме някоя на батерии? smile3511 dontknow
Аз още не съм успяла да отида на гинеколог и за сега сме още на сух режим smile3516, надявам се тази седмица да успея. Вече започна да ми липсва зверски секса. Но ще почакам колкото е необходимо.
Смятам да започна да пия повече неща за повишаване на лактацията, нека взема превантивни мерки. Дано утре ни кажат че растем добре newsm17.
Ох, май попрекалих с писането. Но ще ме извините, нали? smile3525
Сега отивам да простирам, по-късно като заспят всички ще вляза пак. 

# 213
Здравейте,
Честити месечинки на Токи, Явор, Александър и Виктор!
Питах ви за музикалната въртележка, защото имахме една, която не представляваше никакъв интерес за Ники и дори малко го плашеше. Но тези дни му взехме нова, по-хубава. До вчера и на нея не й обръщаше внимание и аз за това исках да разбера дали има и други бебоци, които си пренебрегват въпросната играчка. Но днес той ме изненада много приятно. Цял ден се заглежда по нея, проследява патетата дето се въртят и дори успя 2 пъти да заспи благодарение на нея. Браво, браво ... това исках Grinning
Коликите за сега намаляха, пу-пу-пу! ... дано съвсем да изчезнат.
miss_74, аз когато храних Ники с кърма от шише, затоплях в микровълновата въпреки, че в училище Ма-ма ме учиха да не го правя, защото течността се загрява неравномерно - повече около стените и по-студено в центъра. Но ако разклатиш добре шишето и пробваш с устни каква е температурата няма да имаш проблеми. Надявам се не те е гнус да опиташ собствената си кърма ...  Mr. Green
Vasia, за да размразиш кърмата трябва да я оставиш за 24 часа в хладилника първо и след това я затопляш или на водна баня или както вече писах, че го правя в MW.
И понеже се оплаках,че имам течение след раждането ме избъзика,че щял да ми монтира канелка,за да се оттича Joy
hahaha hahaha hahaha тези гинеколози с техния черен хумор Laughing Laughing

# 214
Здравейте,
Честити месечинки на Токи, Явор, Александър и Виктор
!

И Марти зад двете ушенца е подсечен от два дена.Мислих си ,че не го подсушавам добре ,но май е от изпотяването,че си имаме и доста косичка.Смятам освен с олиото да гп мажа и с крема Бочко,както сте посъветвали.Момичета на два месеца и няколко дни сме,а от 1-2 седмици ние изяждаме 150мл и веднага след това водичка,че мрънка все едно че не му стига... #CrazyАкаме на почти всяко хранене 4-5 пъти /храним се с Фризолак+Фризовом и сме много доволни/ .Не знам това добре ли е,утре ще ходим на консултация и ще питам.Ще ни бият и ДТК ваксината,дано мине добре. PraynigСтискайте палци.
Относно играчката над кошарата -да заглежда се ,даже се приспива от време на време с нея.Жалко само,че не е с батерии.
Кърмата я размразявах на стайна температура и я затоплях в гореща вода.
За петънцата и Марти се роди с такова на десния клепач,аз също съм имала на челото-сега само като се напрегна или като се ядосам се появява съвсем бледо.Казаха ми ,че ще изчезне до годинката.
За ваксината пентаксим,реших да сложим на 6-я месец и то само за минингита.Тогава приемите са 2 и не натоварват имунната система на детенце.А ДТК -по ЗДК.
За помпичката за носле ползвам тази на Камера и долу-горе успявам ,но преди това пръскам физ.р-р или стеримар.

Ох май ще приключвам сега,че ми се спинка,а и незнам кога ще се събуди малкото ми съкровище.Решила съм да не го будя сега за храненето в 24 часа.Кой знае към 3-4 часа с каква бързина ще се изтрелям към кухнята да му правя храната,че не трае на глад и ме побърква от рев.. #Crazy.
Лека вечер и спокойни дечица ви желая мами и бебета.

# 215
Честити месечинки на Токи, Явор, Александър и Виктор!Марулка не се сарди мила ,как така не исакме да те приемем нен приказваи глупости,и аз сам задавала вапроси ,но  не сам полу4авала отговор.Просто гледам да вляза набарзо,про4итм и си ивкам 6те пи6а и след малко малкия реве и вси4ко подяволите.Днеска бяхме при педи малкия си има разстроиство каза ми да му правя млякоот сас оризова вода,и пие едни прах4ета мили яизма4и се много Cry.ами това е мами лека но6т аз отивам сега да преварявам 6и6етата и да правя мляко и 6те си лягам то 6те стане 3.Целувки на сладките бебоци  bouquet

# 216
  • София
Добро утро мами! Ние пак изкарахме нощта самички. На тати отпуската свърши newsm45 и снощи тръгна пак на работа, а ние с Калоян си бяхме самички. Ама то детенце слушка и си спа. Само с едно ставане се разминах в 3 часа.
Определено май се борим вече със зъби. И двата му венеца са побелели и дъвче настървено каквото докопа - най- вече ръцете си. smile3521 А и през деня става непоносимо кисел. Не иска да спи, нито да лежи в креватчето...вчера даже пищя и докато го носихме на ръце smile3515 Дано, ако е зъбче да излиза по-бързо...Ами това е засега, че той пак запищя. Лек ден!

# 217
Здравейте,къде се губите всички?
Честити месечинки на Виктор,Георги,и специално на сладкия Самуил и принцеската Елеонора!!!Растете здрави и послушни деца за радост на мама и тати!!!
 newsm51 smile3525 newsm51

Само да се похваля,както казах снощи не събудих Марти за храненето в 24 часа и така както последно се храни в 21 часа се събуди чак в 5 сутринта. newsm44 newsm44 newsm44Много съм щастлива,дано не е само за снощи,а вече да е така и занапред.Стискайте палци -днес сме на ваксинация. Praynig
nana77 дано зъбките не ви мъчат много.[/color]
Приятен ден на всички до по-късно.

# 218
да се оплача и аз и моята бебка се лигави от три дена насам уж да яде през 3часа-3.30ч, а тя неиска да яде- изяжда по 70гр и почва да се хили да си гука и млякото остава.
днес съм решила да я оставя да яде през 4часа да видим до къде ще я докараме.
ние се къпем в 9:30 ядем в 10ч и след това се будим в 3ч или 3.30чпрез ноща,изяжда по 60-70гр заспива и после се събужда да яде в 6ч и от там нататък сме през 4часа и яде по 130гр.
е оплаках се отивам да я видя дали не се е събудила.
лек ден 

# 219
ЧЕСТИТА ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА Георги на мама AndyB!
ЧЕСТИТО И НА Виктор на мама MimSss, Самуил на мама GYBKA111 и Елеонора на мама Мадона!
Мами аз снощи пак вдигнах температура. Незнам на какво се дължи. Иначе се чувствам добре, не ме боли нищо. Дали е опасно за бебето?  newsm78

# 220
Честито на всички празнуващи,да са здрави и много щастливи.
Ние сме добре .коликите май си отиват вече да чукна дърво.Дани тези дни е много спокоен,храни се спинка.Като е буден се смее и гука.Много се радва на играчката над леглото,нашата е на батерии и свири докато нея спреш.Имаме и дрънкалки над леглото и си играе и с тях.
Толкова от нас ,че ще се храним и ще ходим на консултация да видим колко сме пораснали.
Поздрави на всички от нас с Дани  Simple Smile

# 221
  • у нас
Здравейте мамчета
Ние пак сме трио Българка.Алиса кашля яко и си е вкъщи.Градинката ще почака до понеделник.В стремежа си да ги отделя двете една от друга,за да не се зарази Кари,в неделя през деня я оставях да си спинка в кошарата в спалнята,а не както обикновено в шезлонга в хола.Спеше си детето спокойно и по едно време се размрънква,отивам да я видя,тя се събудила и си мрънка.Отивам в кухнята да си измия ръцете,за да я взема.Мрънкането откъм спалнята спря и аз реших,че отново е заспала.Минавайки покрай вратата,реших да надникна за да я видя спинка ли.Поглеждам и какаво да видя--детето се задушава.Маха безпомощно с ръчички и опулило ей такива очи Shocked,отворило устата и се мъчи да продиша.Втурвам се грабвам я и започвам да я тупам по гръбчето,по дупето,обръщам я с главата надолу.Най-накрая пое въздух.Докато съм се миела,тя е повърнала и е започнала да се задушава.Благодаря на Бог,че ме върна в спалнята,защото можех и да си подмина,както реших че е заспала повторно.Пет минути след инцидента бебата пак спеше,а аз треперех като лист.Божееее,не ми се мисли какво можеше да стане,точно в деня в който навършихме 3 месеца,можеше това да е най-черния ден в живота ми Cry.Сега не смея да я оставя за 5 минути сама.
Ето я палавницата на мама вече на 3 месеца---

# 222
  • София
Здравейте мами!  Hug
Lorexa, много неприятна случка! Радвам се, че всичко сега е наред.И мен много ме е страх да го оставям самичък, защото често повръща, и постоянно съм нащрек.
Относно петънцата и Марти има едно на челото и едно на десния клепач, мислех си, че не е често срещано, пък тук доста дечица си имат едни и същи петна.Дано да избледнеят.Има и едно по-голямо на главичката, но то си стои ярко червено, още от деня на раждането и май няма да се махне.
Хайде чао и дано бебчетата да са по- спокойни!

# 223
Здравейте!
Lorexa , мила, много си се изплашила нали? Радвам се, че си я погледнала и сега всичко е наред. Можеш друг път като я оставяш самичка да я оставяш легнала по коремче. Дано повече не ви се случва. А каката ще оздравее скоро, деца са и си боледуват. Няма начин. Напоследък, като се включваш рядко и се усеща липсата ти. Надявам се да се включваш по често като Алиса тръгне на градинка.
Сега да се отчета - днес бяхме на консултация. Маргаритка е наддала 850 гр. и вече е 4 850 гр., а е порастнала с 1,5 см. и вече е 55,5 см. Всичко е наред, преслушаха гърдичките, гръбчето, погледнаха ни езичето и гърленцето и казаха че малката сладуранка е здрава. Толкова се радвам. Майка ми ме уплаши, бях и пратила няколко снимки на e-mail-а и тя като ми звъни рано тази сутрин и ми ги говори едни - детето можело да има стафилококова инфекция, как на едни познати детенцето без малко да го изтърват заради такава инфекция. В резултат аз се втресох тотално. Тези пъпчици по личицето верно не са се изчистили още. Уплаших се здраво. Но педиатърката каза, че тези пъпчици са си нормални, защото малката още се чистела. Не били стафилококи. Отдъхнах си.
Сложиха ни ваксината, Маги я понесе геройски. Разплака се само когато й боцнаха крачето. Притиснах й главичката към себе си и тя спря. На мама малката героиня е тя.
На нас ни поискаха 2 лв., защото тази ваксина била по наше желание, а не от ЗК. Чудят се как да измъкнат още някой лев.
Да не забравя да ви се похваля - снощи Маги заспа към 12 часа, сутринта се събуди в 9. Вече е като голям човек, спи си здраво нощтно време. Дано все така продължава.
Ами май това е за сега. По-късно пак. Целувки за бебоците.

# 224
  • София
   Lorexa радвам се че всичко е минало без последсвия  Praynig
   didika как така са ви взели 2 лв! Не стига че си ги купуваме еми и още пари искат. На мен изобщо не е  споменавала педиатърката допълнително някакви пари.

Общи условия

Активация на акаунт