Отговори
# 270
  • София
    Добро утро и от мен  Simple Smile
    Eliona съвсем нормално поведение на бебчо явно в тази възраст. Преди време с една друга мама обсъждахме същото поведение на нашите бебчета, аз дори пусках тема в кърмаческия по въпроса. Просто е или от намалялата манджа или  от колики или.. Трябва да изчакаш и общо взето периода отминава. Аз тъкмо тази сутрин казах на таткото че Ники е спряла вече почти да ми прави този номер Simple Smile
     Благодаря момичета за комплиментите  Simple Smile Кабив аз вчера също излизах на разходка, но не се обадих. Напоследък вие с Бубчето сте заети и не исках отново да ви притеснявам. Ако ще излизате обадете се.
     Вчера моите мадами бяха много послушни, за пръв път спаха от момента в който излязохме докато се прибрахме към 2-3 часа. Тази разходка ми беше и малко като тренировка всъщност. Предния ден тъкмо ги стегнах за навън и констатирах че асансъора не работи. Прибрахме се и стояхме на терасата. Вчера същото, обаче аз бях твърдо решена да ги изведа и на ръце в портбебетата ги смъкнах от 8 -мия етаж. Обадих се до асансъорната служба и като се прибрахме проверих дали работи асансъора. Работеше! Отидох да взема бебетата и вече отново беше заседнал на първия етаж!! Та отново пеша до 8-мия. Добре поне че количката стои в колата Simple Smile
     За нощното спане и моите днес се събудиха чак в 4:00 през ноща  Simple Smile, но пък предната нощ почнаха от 1  Sad. Чудя се дали това в крайна сметка не се дължи на това че онази вечер в която се събудиха още в един не ги къпахме?!

# 271
Здравейте,момичета! HugАз съм на работа- след малко си тръгва м и отивам да си гушна бебка Heart EyesВ4ера излязохме на разходка и дори до парка стигнахме.АБе- около 4ас бяхме навън  и съм много доволна.Дари- също,макар 4е  мрънкаше от време на време.Абе- не оби4а шапки това дете.Не е единствената- знам,но...няма на4ин TiredА и като идват студените месец как ще я караме....... ooooh!не знам.Купих й 2  по-плътни шапки и се надявам да склони да ги задържа на главата си Praynig
Виждам 4е на някои от вас запо4ват да ви се въртя в главите  теми за връщането на работа Rolling EyesАМИ - аз ,както ве4е знаете от 2 седмици съм на "бойното поле".НЕ мога да кажа 4е ми е лесно- особено с умората.ДОбре 4е излизам по4ти през нощта,та това нощно ставане за мен е единствено- храня я и излизам на работа.ПОсле  остава да я хранят само веднъж докато си дойда и то с изцедената от мен кърма.НОщното кърмене на мен не ми тежи и никига не ми е тежало,тъй като се нау4ихме да се кърмим легнали PeaceДори предпо4итаме и двете.Но- сега това изглежда като грешка,тъй като Дари в съня си като е легнала и наближи време да папка,се обръща инстинктивно настрани към възглавницата Laughing,търсейки мен и цицата Rolling Eyes
Сега да ви се опла4а набързо.ДАрия не иска да яде от шише особено SadЗабелязах 4е уж по-малко се мръщи на кау4укови биберони и сега  свеки й дава с такива,но..пак е голям зор.Все върти бибата из устата си, плюе я ,дърпа се....Аз й оставям по поне 120 гр,но тя най-4есто изяжда 80,което за мен е малко.Днес е изяла само  40 гр Shocked.Запо4вам да се притеснявам.Какво да правя Rolling EyesИ въобще дали нещо мога да направя по въпроса.ТО е ясно 4е от мен й е много по-добре да папка,но като няма на4ин..... Confused

# 272
Добър ден и от нас!  Hug
Eliona разбира се че ще ти звънна. Къде без вас.  Peace
За освежителя за въздух - ние си купихме тази седмица и съм ного доволна. Въздуха е съвсем различен.  Peace
Аз съм с гадни болки в гърлото. Явно затова съм била с температура. Сега пия чай и пръскам Биопарокс, че с тези дребосъци около нас, трябва да оздравяваме бързо.  Praynig
Изкарахме една спокойна нощ след ваксината.  Peace Дано поне днес успеем да излезем на разходка, че нашия юнак не обича да се облича изобщо.
хайде че реванхме - до после! Heart Eyes

# 273
  • София
    velmar мисля че няма защо да се притесняваш че яде малко от шише. Съвсем нормално е скоро и аз пробвах моите мадами и резултата беше същия. Чела съм че е нормално това поведение и още повече при теб е само едно хранене. Повярвай ми ще си навакса когато мама е вкъщи  Simple Smile Бебетата винаги изсукват различно количество и явно твоята мадама предпочита да си залъжа глада с шишето и да чака мама, не я обвинявам  Simple Smile
     Момичета къде изчезна Обърквация!? Вече сме и на 14 страничка, трябва да измислим име на новата тема. Давайте предложение мен изобщо ме няма в римите Embarassed

# 274
Здравейте момичета,
от няколко дни не съм писала и се радвам , че не съм ви липсвала.

ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ. ПОЖЕЛАВАМ САМО НАЙ- ХУБАВИ НЕЩА!

Ние с Дари сме добре. Тя все повече бодърства през деня и се чудя какво да я правя. Уж се заиграва с играчките над леглото й, но само за малко, после иска някой да седи до нея и да й говори, пък ако я разнася най - добре. А аз се улавям, че й говоря , но на ум. Някак си още не мога да свикна , че тя е човече  което, макар да не ми отговаря ме разбира. Общо взето нон стоп й гукам, защото тя още не гука, издава звуци, пее, ръмжи но прослувутото "гу" още го чакам. Всеки ден излизаме, дори за по час, но е важно да диша чист въздух. Пък и на вън винаги е спокойна и сладко спи в количката. Вчера си проспа даже едно хранене... странна работа.
Аз още не съм си взела 200лв, защото изведнъж се оказа , че с дъщеря ми нямаме роднинска връзка. Смях в залата.  Още не съм си сменила личната карта и не мога да докажа на госпожата в общината, че съм с моминското си име. Общо взето изхода е един- да си оправя документите, но не ми се виси по опашки Sad

Аз още се мъча със свалянето на килцата. Остават ми около 10 и не знам как ще се справям. Не съм свалила нищо в скоро време Sad Ми така е като живея само на кола и шокилад, а и от време на време и на капучино Simple Smile

Елиона, овлажнителя е хубаво нещо, ние също се замисляме за него, но сега действам по бабиния метод - сложих една метална купичка (от миксера) с вода върху радиатора, точно под климатика. Тя бавно се изпарява и овлажнява. По нанатък обаче и ние ще се сдобием с тази придобивка. Също така се замислям и за йонизатор. Някой да има? Казват, че пречиствал много хубаво въздуха. Пък и ние с климатик...

Не се сещам какво друго исках да пиша, така че лек ден

# 275
  • Sofia
Нахраних Димана, поизчистих, пуснах две перални, миялната и сядам да си джиткам из нета., общо взето сутрин се организирам доста по-добре и каквото направя, направя. След обяда е за разходки и готвене - много обичам да готвя и се разтоварвам по този начин.
 cookДнес бяхме при д-р Драганов-ортопеда и се оказа, че Димана има прекрасно дупе, така че момчетата ще се редят на опашка за нея-мислете му мъжки майки. Другото, което ни каза е, че едва след 6-тия месец да я слагаме да сяда и когато вече започне да седи, да сложим едно одеяло на пода и да я оставим да пролази и тя ще проходи сама. Прохождането е хубаво да стане, когато навърши една година, година и два месеца. В никакъв случай да не я слагаме в коланите за прохождане, защото по този начин детето като пада напред, колана дърпа ръце му и те остават назад и по този начин не може да се предпазва при падания. (не знам дали обясних разбираемо) Трябва да правим упражнения на краката - да ги разтварям настрани (като жабче), а също и на ръцете. Общо взето доктора е доста словоохотлив и не спря да говори или по-точно той ги "реди"  едни и ние с мъжа ми не спряхме да се хилим.  Grinning Grinning Много добро чувство за хумор. Най-много се смях на частта, в която обясняваше, да не насилваме детето да сяда преди 6-я месец и че можем само да му навредим, особено страшно ставало положението  "ако  дойдат и онези чуми - бабите " Laughing
Димана се държа отлично и даже и тя се посмя на приказките на доктора, въпреки, че към 9 и беше часа за хранене (нещо, което тя не пропуска Laughing). Иначе Драганов е много добър специалист.
Aila, изобщо не си за завиждане с този асансьор. Виж това с количката в кола и хитро Wink
Kabiv, браво за големите разходки. То и аз вчера 2 часа разхождах Димана. Това с ккакви дрехи да я облека, за да и е добре все ме терзае. Обикновено е с боди с къс ръкав, памучен гащеризон, поларено чувалче без ръкав, шапка и завита с одеяло. Май ще трябва да й слагам ръкавички и обувки или терлички newsm78. Как си обличате бебоците в това време??
Cvetence, браво на вас. Как пнапрви този номер с Боби и да се храните само 4 пъти на ден,
Добър ден и от нас!  Hug
Eliona разбира се че ще ти звънна. Къде без вас.  Peace
За освежителя за въздух - ние си купихме тази седмица и съм ного доволна. Въздуха е съвсем различен.  Peace
Аз съм с гадни болки в гърлото. Явно затова съм била с температура. Сега пия чай и пръскам Биопарокс, че с тези дребосъци около нас, трябва да оздравяваме бързо.  Praynig

Знам,че ще звъннете, но за всеки случай да си дам заявка Wink От биопарокса ще ти мине гърлото, доста е добър, но много гаден на вкус.
Каква марка ви е овлажнителя?
Хайде лек ден на всички и целувки на бебоците.

# 276
Абе Валка,това бебе мое или твое е,дето си го сложила в подписа ти newsm78

Хехехе  Joy  Ще станат вече три месеца и аз все това се чудя smile3534

# 277
Момичета,
Трябва ни именце на новата тема Simple Smile

# 278
  • София
Здравейте и от нас момичета! Тази сутрин тати си е вкъщи, та се организирахме и успяхме да  newsm79 hang 1dishes  food002 Друго си е като има помощник newsm44 Сега чакаме Калоян да се събуди и да излизаме на разходка.
Голямо благодаря  newsm51 на всички за подкрепата и милите думи.
Калоян тази нощ за първи път откакто се е родил спа 7 часа без да става за папане - от 22 до 5 сутринта! newsm44 newsm44 В 5 ч. татито стана и ме отмени, нахрани го и детенце пак заспа и спа до 8 ч. Та успях да се наспя.
Продължаваме обаче да се лигавим и да хапем като кученце всичко, което ни се изпречи пред погледа. Най-вече ръчичките. Започна и да командва играчката над леглото като издава заповеди или пък крещи! smile3521

Предложенията ми за нова тема са: Баба Зима на вратата чука, с АВГУСТинчетата няма скука  или Първи сняг очаква вече августовското човече

# 279
  • В ЛЮтеницата
Расте и хубавее АВГУСТовското човече, а даже и с глас се смее вече!

Tedi79 , и аз съм от Люлин 2. Много често посещавахме една бирария, когато беше топло. Сигурно си ни виждала катуна - аз, таткото, бебето и една черна доберманка. И вчера пак те видях - сигурно като си се връщала от консултацията! Навън беше много студено, а ти така смело ходеше с количката, че се засрамих как съм се сгушила в колата. А аз бях тръгнала на зъболекар. От известно време ме боли зъб и снощи като отидох зъбарката ме пита: Ама имаш гангрена, и си започнала да се подуваш!! Как си търпяла такава болка?? А аз засрамено отговарям: Ами болеше ме като за кариес Embarassed
И за първи път се зарадвах, че не кърмя, защото ми сложи яка упойка и се разделих с нервите почти безболезнено...
Лора расте - добре, че имаме кантар да се мерим, че иначе каквато съм паника щях да досаждам на педито всяка седмица.
И аз си имам кантар, ама силно се надявам да е развален Praynig - не мръдвам и с грамче надолу, а имам още 7 кг да свалям!
Целувки на всички бебоци - непрекъснато разглеждам албумчето и им се радвам!

# 280
  • София
Мен не ме бива много по-римите,ама дано провокирам някого да измисли нещо по-добро EmbarassedКак ви звучи нещо от сорта на
Все по-студено става,но АВГУСТовското мъниче без разходка не остава
При нас няма нищо интересно,освен,че Ина май е в кофти период и не иска да заспива сама,ако изобщо поиска да спи.Не мога да й оправя режима през деня.Яде си на 3 часа,обаче нещо не успявам да го доизмисля със спането.Или се преуморява и се изнервя,или се събужда много преди ядене и пак се изнервя,или заспива малко преди ядене и не яде като хората.Помагайте Heart Eyes Hug

# 281
освен,че Ина май е в кофти период и не иска да заспива сама,ако изобщо поиска да спи.Не мога да й оправя режима през деня.Яде си на 3 часа,обаче нещо не успявам да го доизмисля със спането.Или се преуморява и се изнервя,или се събужда много преди ядене и пак се изнервя,или заспива малко преди ядене и не яде като хората.Помагайте Heart Eyes Hug

Същта работа и при нас. Но като се събуди доста преди папане в началото се занимава с играчката над леглото, после почва да се изнервя и аз и давам чай от лайка (помага за по лесно акане) ,но го давам с биберон с най- малката дупка, та тя повече го лигави от колкото да пие. И така до времето за папане.

# 282
Здравейте мамчета от нас с Ивчо!!! Laughing
Много съм притеснена Sad, от вчера Ивчо получи подуване на левия тестис, обадихме се снощи на педиатърката тя каза да слагаме компреси с реванол. Тази сутрин като се събуди миличкия мястото беше подуто още повече, а той миличкия не спира да ми се смее. Аз разбира се страшно се притесних, облякохме го и веднага при докторката. Оказа се, че имаме "хидроцеле" /задържане на течност в торбичката на тестиса/ и така утре сме на детски хирург Sad. Четох, че при някой момченца минавало от само себе си до към 1-2 годинки, ако обаче отока е твърде голям се налагало оперативна намеса Sad. Ще видим утре какво ще каже хирургът.
Колкото до новата темичка аз съм за:

# 283
 newsm10

Предложенията на nana77 да останат за по нататък,че още не ми се мисли за сняг. Laughing Иначе са много хубави.

И ние не пропускаме разходката, но наистина става студено да се кърми навън. Вчера макар че напичаше си беше студено и трябваше да обикалям а не да си поседна на пейка в парка. Аз обличам Тони с потник,камизолка с дълъг ръкав, гащеризонче, космонафта и шапка, завивам го с одеяло и после слагам и чувалчето на количката да не му духа.Може и да е много ,но се притеснявам да не настине.
Ставам че плачем.
Лек ден на всички. Hug

# 284
Netty, спокойно, мила! Ние имаме същия проблем. Един ден докато преобувах Виктор /може би преди 2-3 седмици/ забелязах огромна подутина в единия тестис. Същото като при вас- хидроцеле. Всъщност аз диагнозата си я поставих след дълго ровене в нета и после детската и хирургът я потвърдиха.  Хирургът не се впечатли особено, а и кой знае какво не ми каза. Повече научих с търсачката тук. В огромна част от случаите проблемът отминава без каквото и да било лечение, а иначе- след година- година и нещо- единствено оперативно ooooh!
Нищо особено не сме правили. В началото повдигах "топчетата" нагоре при поставяне на памперса /какъв ли ефект... с тези широки пампи/  newsm78, упорито слагах компреси с риванол. И един ден топчето беше с размера на другото  Hug Дано, дано да не се повтаря... че ако стане директно се изстрелваме за консултация с детски хирург /по настояване на педиатърката/. Порови из нета, сигурна съм, че ще откриеш много  неща. Ако нещо мога да ти помогна ми пиши на лични. А сега се успокой! Така- трудно израстват момченцата /казвам го като мама на още едно седемгодишно магаре/  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт