Нашите орхидеи – тема 34

• 33 165
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
_re_ge, таман за това дървено стъбло ми е чуденето - да го махам ли или не пречи... Моето не е дълго-предълго, но го виждам, че е вдървено. Ще пусна снимка малко по-късно.

# 406
  • Мадрид / София
Ето ги двете новички попълнения туинкита (без цвят)

Червеното

И бялото

# 407
  • Бургас
Честити, да се похвалиш скоро с цъфтеж. Hug

Моя жълтия нещо се опитва да жълтеят две булби и са се спаружили иначе две нови излязоха от както е при мен, но още нямам домашен цъфтеж.

# 408
  • Мадрид / София
Цъфтеж евентуално догодина. maya_76, сложи я на светло, дори на пряко слънце, макар да казват, че бялата е най-издръжлива. Освен това съветват да не се оставя съвсем да изсъхнат корите. Когато са леко влажни тогава да се полее. Индикатор са булбите, когато почнат да се спаружват леко. Също този вид ориха им понася добре да са в глинена саксия, като предварително ѝ се пробият повечко дупки.   Това казват момичета, дето са го направили и резултата бил супер. Е, може и да е решило друго (орхито) и да си иде, ама дано не е така.
При мен ще видим дали ще оцелеят лятото. Сложила съм вода и камъчета под саксията уж за повече влага ама да видим.

# 409
Тъмно розовата ми орхидея е с мутация - третият цвят, който отвори е с по-малко листенца от нормалното. Мислех, че такива неща се случват само с детелините...

# 410
  • София
pppqqq, случва се и на най-нормалните фалчета. Имам обикновени, които вадят последно цветче с общо 4 листенца разположени на кръст, имам и специално купувани с изменения - по-малко листа, двойна устна, сиамски цветове, които после цъфтят нормално.
Наскоро си купих едно мини Pink Girl с мутации на всички цветчета, като цялата партида беше такава - нямаше едно с правилния брой листенца. Много му се радвам.

Препоръчвам на всеки, който попадне на Pink Girl, да си купи. Чудесно цъфтеливо съкровище с много приятен аромат.

# 411
  • Пловдив
pppqqq, случва се и на най-нормалните фалчета. Имам обикновени, които вадят последно цветче с общо 4 листенца разположени на кръст, имам и специално купувани с изменения - по-малко листа, двойна устна, сиамски цветове, които после цъфтят нормално.
Наскоро си купих едно мини Pink Girl с мутации на всички цветчета, като цялата партида беше такава - нямаше едно с правилния брой листенца. Много му се радвам.

Препоръчвам на всеки, който попадне на Pink Girl, да си купи. Чудесно цъфтеливо съкровище с много приятен аромат.

Много е красиво, от къде е купено?

# 412
Рени, благодаря за поста за вандите! И снимките са много интересни, някак като видя на снимка, и по-добре се ориентирам какво трябва да правя. Точно този пост не го бях намерила, намерих тук постове от времето, когато сте започвали с вандите, беше интересно за четене Blush
Бих я сложила в саксия, имам едни супер едри кори за тази цел. Само че тя е с една голяма брада корени, към 70см са, сигурно ще ги изпочупя Disappointed И саксията трябва да е огромна. Мисля да си взема младо растение, и директно да го инсталирам в саксия. А на тази някак ще се опитам да омотая корените с въженца, както ти си описала.
Ето я прекрасницата ми Purple Heart

# 413
  • София
jujasol, Кауфланд за 7 или 9 лева беше с керамиката. Не помня точно цената. Трети път засичам там зареждане с минита и то само Pink Girl /минавам през няколко магазина от веригата, та не е някакво изключение/.

# 414
  • Бургас
Днес минах през Хоуммакс търсех друго, но се отбих да видя орхите. Масово бяха с петна по пъпките и сякаш наядени от нещо. Всички бяха леш. Имаше и три вандички една като на Флоксчето, бяла и оранжева но и те не бяха в добро състояние.

# 415
Едната ми орхидея от Лидл е изкарала нещо - това цветонос ли е?

Обаче листата й не са добре - 2-3 са пожълтели и изсъхнали, може би съм я преполяла... Но пък другата се полива по същия начин и й няма нищо. И двете още цъфтят.

# 416
Здравейте, харесала съм си една орхидея - Maxillaria tenuifolia. Имам само фалчета до сега и не знам дали тази ще мога да я гледам. Някой ако има, може ли да ме посъветва как се гледа и ако мога да и угодя ще я взема.

# 417
  • Мадрид / София
Да, цветонос е. Това, че съхнат листата - постепенно ще опадат всичките и ще остане смо голо стъбло, но то е резерв за младите растения, затова не ги режи. Щом прецъфти ще почне да вади нови растения. Старите стъбла не цъфтят отново.
Li_monka, в интернет има доста инфо, потърси специално за този вид какви условия изисква и сравни с това, което е при теб.

# 418
  • Русе
Да, цветонос е, pppqqq! Старите псевдобулби на дендробиумите понякога цъфтят отново, поне при мен се е случвало.

# 419
Да, цветонос е. Това, че съхнат листата - постепенно ще опадат всичките и ще остане смо голо стъбло, но то е резерв за младите растения, затова не ги режи. Щом прецъфти ще почне да вади нови растения. Старите стъбла не цъфтят отново.
Li_monka, в интернет има доста инфо, потърси специално за този вид какви условия изисква и сравни с това, което е при теб.
О да четох. От прочетеното си мисля, че ще мога. Навсякъде пише, че мирише на кокос, дали е вярно Grinning  Ще я поръчвам май.

Общи условия

Активация на акаунт