Избор на планетарен миксер

  • 31 862
  • 119
  •   2
Отговори
# 105
  • Мнения: 9 882
Привет, момичета Simple Smile
бързам да ви попитам за мнение, относно този планетарен миксер, който ще пускат в ЛИДЛ от идващата седмица:
https://www.lidl.bg/p/bergner-kuknenski-robot/p10032759?pageId=1 … e=Next_Sales_Week
...иначе се връщам да чета темата Simple Smile

# 106
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Нали това ти казвам - Не е. За палачинки и с миксер не слагам брашното накрая. Винаги половината мляко го доливам докато бъркам останалите продукти.

Колкото е по-особен уреда, толкова е по-важно да се следват указанията. 2 пъти скапвах най-обикновено кекс докато не намерих тази рецепта:

https://yummix.fr/gateau-au-yaourt-thermomix/

И е за точния уред, в който бъркалката е долу. 3 пъти се бърка по 15 сек. Един път да забравя и да пусна минута и край. Вадя от фурната нещо плоско, като флан, а не пухкав кекс.

Упътванията и готварските книжки към тези уреди не са за украса. Препоръчвам ти първите пъти да направиш нещо от тяхната готварска книга. Много добре са направени, показват точната бъркалка и приставки, грамове и всички необходими стъпки за успешно ястие. Като свикнеш, ще си приспособяваш твои рецепти.  

Off - за мене сладкарските роботи на Kenwood са върха на сладоледа в бранша. Лош не съм видяла. През 1990те съм виждала в действие техни роботи от 1950те и работеха като пушка. Та, не е в робота проблема според мене. 🤣😇🌞
Благодаря ти много! Пробвах да сложа първо брашното и НЕ стана на бучки Simple Smile

# 107
  • Мнения: 9 042
Привет, момичета Simple Smile
бързам да ви попитам за мнение, относно този планетарен миксер, който ще пускат в ЛИДЛ от идващата седмица:
https://www.lidl.bg/p/bergner-kuknenski-robot/p10032759?pageId=1 … e=Next_Sales_Week
...иначе се връщам да чета темата Simple Smile
И аз се интересувам-това планетарен миксер ли е или е обикновен?

# 108
  • Мнения: 12 918
Е как да е обикновен?
Имаме такъв зелен. Щерката е много Хепи с него.

# 109
  • Мнения: 9 882
Е как да е обикновен?
Имаме такъв зелен. Щерката е много Хепи с него.

Добре ли обира всичко от стените?

# 110
  • Мнения: 12 918
Обирането е според вид тесто... Ако е за целувки какво да обира? Тесто меси на топка...

# 111
  • Мнения: 9 042
Препоръчайте ми марка и до колко кe е най-добре да взема?

# 112
  • Paris, France
  • Мнения: 17 734
Kenwood chef ако искаш месене, Kenwood Cooking chef ако искаш и да топли, да готви кремове докато ги бърка, нуга, карамел. С две ръце препоръчвам. Тежък е, над 13 кила и му трябва място на плота. По-добър не съм виждала и тествала. Ако можеш да отваряш и четеш руски сайтове, влез в irecommend.ru и ще видиш, че рядко му дават оценка под 5*. Класи нас KitchenAid.

Ако само хляб ще месиш, машина за хляб е предостатъчна, но при нея трябва да се слага точното тегло продукти. Примерно машина за 1000, 1250 и 1500г тесто няма да измеси добре 500г тесто. В такава за 500, 750 и 1кг тесто пък не можеш да сложиш (много повече от указаното. Има програмируеми.

Кажи какво искаш да правиш с миксера, искаш ли да е еволюитивен и да може да си купуваш приставки като месомелачка, машина за макаронени, сокоизтисквачка, мелница за кафе итн.

Лидълските уреди са много шумни. ОК са като функции, но не са Уау.

ivka007, 👍🤣🌞. Чукча вече читател на упътване 😻. Браво! Радвам се. Да ви е сладко! 🥂

# 113
  • Мнения: 2 037
Имам кенууд, да споделя опит и да попитам едновременно. Като правя тесто за пита, пица, козунак, ако го направя на хубава топка с миксера, после става твърдо. Стигнах до извода, че трябва да е почти течно и безформено под куката, че да се получи после хубаво меко тесто. Въпросът ми е защо се получава так и при вас как е. Лидълският правел топка, китчън - и той, а моят - не.

# 114
  • Paris, France
  • Мнения: 17 734
Няма проблем да не става точно на топка. Тестото се стяга когато брашното поеме водата. Аз и в машина за хляб доливах вода, така че да маже под бъркалките за да се смеси всичко равномерно и да се разтворят по-добре твърдите продукти. Също, водата я смесвам със солта предварително, така че да се разтвори сама и след 12ч почвам да меся.

Аз бих доливала вода поне до петата или десета минута и после бих оставила да меси още 5-10 минути и обикновено след 15 или 20 минути имам топка тесто.

Ако някои роботи правят бързо топка, то е защото куката се върти по-бързо, но това не гарантира по-въздушно тесто. Мъъъъъничко повече вода, бавно и дълго бъркане ще ви дадат заветната топка накрая.

Зависи и колко е сухо или влажно брашното и на каква температура се меси и втасва. На Кенууд рецептите за хляб са на 60% хидрация обикновено. Стигала съм до 65-70°С понякога. Ако за 1кг брашно пише да се сложат 600г вода, слагам 500г и запазвам 200г за добиване и докато меси, доливам.

# 115
  • Мнения: 910
Здравейте, какво мислите за този уред?

# 116
  • Мнения: 9 042
Здравейте, какво мислите за този уред?

700 w ,не е много мощен

# 117
  • Мнения: 3 971


+1. И аз съм с малка кухня и отбягвам уредите, които са тежки и трудни за вадене и прибиране. Имам много хубав миксер с купа и хиляди приставки, който и нагрява купата до 180° и прави карамел, нуга, грис халва, бъркани яйца.

Може ли да споделите кой е миксера ви?

# 118
  • Paris, France
  • Мнения: 17 734
Kenwood Cooking Chef. Моят модел е стар, над 15г и няма интегрирана везна и някои други екстри на новите модели, но бърка като готви и ни отменя.



Новите модели на Thermomix (Bimby), Bosch CookIt, Monsieur cuisine също могат да правят доста от нещата. Само дето по-трудно се вадят после заради дълбоките и тесни купи.

Най-добрв отидете на демонстрации в представителствата на Kenwood и Thermomix и вижте на място какво и как правят уредите, защото са скъпички, а и Cooking Chef изисква да се знае коя приставка се слага точно ако искате добър резултат.

Само да предупредя, че идва с два кашона приставки (Kenwood) и изисква място. Сега има модели с различна вместимост. Нашият е малък, около 6л купа, но тогава само такива имаше. Предостатъчен ни е този размер. Ако можете да отваряте руски сайтове, ето мнения за различни модели:

https://irecommend.ru/srch?query=Kenwood%20cooking%20chef

# 119
  • Мнения: 609
Здравейте! Искам да взема планетарен миксер за подарък. Спряла съм се на този модел Тechwood TRO 1065, 1000W мощност. Изчетох темата назад, но не намерих да се споменава тази марка. Дали в темата има хора, които го ползват и могат да изкажат мнение? Заслужава ли си покупката, да не се изложа с подаръка?

Общи условия

Активация на акаунт