Избор на планетарен миксер

  • 30 325
  • 118
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 21
Благодаря, Весела. Ще му се пробвам. Когато месих на ръка хляб с квас, само първото месене ми втасваше около 8 часа. Ще отиде един ден за един хляб Simple Smile
Благодаря за отговора.
А някаква инфо за сладоледената купа? Тя се слага охладена на миксера и той не спира да бърка, поне такива са ми степените. Няма програми. Трудно ми е да си го представя.

# 91
  • Мнения: 5 170
Нямам купа за сладолед и не мога да помогна Sad

Дали е в миксер или на ръка, времето за втасване е еднакво. Тесто с квас втасва много бавно,  независимо къде и как се меси. С мая втасва до един час.

# 92
  • Мнения: 1
Здравейте, обмислям покупка на планетарен миксер, но от прочетеното до момента нещо се обърках какво точно да взема. Моля за съвет тези които имат опит с такъв уред -
- първо искам частите да са качествени от неръждаема стомана а не от пластмаса и затова съм се насочила към кенууд и китченаид, но може да ми предложите и други марки,  
- да може да меси тесто за хляб и козунаци с брашно до 1 кг и 1/2 брашно. Това като тесто колко е, и колко литра трябва да е голяма купата Ако е 6-7 литра ще може ли да меси  по-малко количество и да разбива например 1 белтък, защото някъде назад четох че неможе. 5-литровата купа за колко тесто е подходяща, за 1 кг тесто например   500 гр брашно ли са необходими
- и относно мощността - освен да меси естествено да става и за кекс и други неща - рендосване, паста и др., за което трябва да може да се окомплектова допълнително. Основно си мисля че месенето натоварва най-много затова за тези цели каква трябва да е мощността

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 11:58 от KaSy3023

# 93
  • Paris, France
  • Мнения: 17 539
Някои приставки на кухненските машини Kenwood имат силикон и/или пластмаса по тях. Примерно приставката Flexy е от нещо такова и няма как да е иноксова. Повечето приставки и дискове за Kenwood Cooking chef за от неръждаема стомана. Има, обаче и алуминиеви, пластмасови и силикон. К- бъркалката е инокс.

Тук се коментират само кухненски машини Kitchenaid и Kenwood:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1246882

Тук са указани максималните количества брашно за различни теста в моделите на Kenwood:

https://www.kenwoodworld.com/en-au/faqs/What-are-the-maximum-cap … n-machine/a/45606

Kenwood предлагат демонстрации в някои градове и столици. Свържете се с тях и отидете на демонстрация! Така най-добре ще се ориентирате кой модел е подходящ за вас, имате ли нужда от допълнителни приставки и какви точно. Не купувайте веднага!

Тези уреди са тежки и обемисти и имат нужда от постоянно място на плота. Някои приставки, като тази за рязане и стъргане, се закрепват отгоре и отзад и за да ги ползвате, трябва да се качвате на стол ако роботът е на висок плот, та моята съм я ползвала точно 5 пъти. Същото с блендера.

Имаме Kenwood oт 15 години и ако сега купувах, щях да избера Kenwood.

Успех.

# 94
  • Мнения: 2 130
Здравейте, първоначално се бях насочила към планетарен миксер, но четейки темата осъзнах че май такъв точно няма да ми е удобен и съответно няма да го ползвам особено.
Да започнем,че съм с малка кухня,където няма никакво място, камо ли да стои миксер ежедневно извън шкаф. Трябва ми нещо за разбиване на яйца и захар, за кексова смес и от време на време за замесване на тесто( най-често около половин кг). Сега видях,че някои уреди имат и приставки за смилане на месо и ренде,които ми се струват полезни,но не държа със сигурност на тях. Също ако може да е мобилен и да не ми тежи(пряко и преносно) ваденето от шкаф и прибирането. Има ли такова животно изобщо? Гледах този робот на Бош Мум2, който коментирахте по-горе и се чудя дали би бил подходящ,за това което търся.

# 95
  • Мнения: 12 911
Купи си обикновен миксер.

# 96
  • Paris, France
  • Мнения: 17 539
Купи си обикновен миксер.

+1. И аз съм с малка кухня и отбягвам уредите, които са тежки и трудни за вадене и прибиране. Имам много хубав миксер с купа и хиляди приставки, който и нагрява купата до 180° и прави карамел, нуга, грис халва, бъркани яйца. Имам и два готвещи блендера. Имам машина за хляб. Нямам място и каквото мога, правя с миксера и ръчния пасатор, към който има балон и чопър. Леки, лесно се сглобяват, лесно се разглобяват. Нищо не остава за чистене по приставките. Мятат се в миялна и не заемат място там.

Докато извадя уреда и го монтирам съм направила тестото с миксера.

Месомелачките се мият трудно и не съм видяла някоя, която да става за миялна.

Рендето, което ползвам е ръчно. За нула време стърже моркови, картофи, цвекло, шоколад, орехи, сирена, реже тънко зеле, джинджифил, картофи, карфиол, целина. Не мога да насмогнат да сменям купите. За 5 минути стърже 2 кила моркови. Само въртя ръчката, освен да натискам и всичко пада директно в съда. Нещо такова е:



Ако сега се оборудвах, миксер с купа не бих купила.

Ако искате тих миксер, Kitchenaid са много хубави, но не стават за голямо количество тесто, че са малко къси бъркалките. Braun и Bosch имат хубави. Имам от Lidl с дълги бъркалки 100% инокс, но е шумен като самолет.

# 97
  • Мнения: 3 441
Здравейте
Решила съм да си взема планетарен миксер. Този дали е добър
https://www.emag.bg/kuhnenski-robot-bosch-900-w-7-skorosti-rulse … earch-Action=view
Мисля да го ползвам за кексове, печенива - солен кекс, бисквити, по рядко за тесто за козунак или кифлички.
Имаме робот с рендета и купа за пасиране и се чудя дали да взема с повече приставки. Пролетта предстои да се местим и ще имам място в кухнята където да седи постоянно.

# 98
  • Мнения: 285
Здравейте! Има ли някой с такъв миксер https://www.emag.bg/mikser-girmi-im30-s-kupa-ot-neryzhdaema-stom … ?ref=fav_pd-title или с друг уред от тази марка? Моля за мнение!

# 99
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Здравейте! Подариха ни планетарен миксер Kenwood multi one, но като правя смес за кекс, палачинки и подобни и тестото остава на бучки.Брашното го слагам накрая и пускам на най-ниската степен и пак става на бучки Sad . И с двете бъркалки съм пробвала. Защо се получава така? С обикновения ръчен миксер го нямам този проблем.

# 100
  • Paris, France
  • Мнения: 17 539
Пробвай да сложиш първо брашното и солта, след това яйца и малко мляко и доливай мляко докато прави смес за палачинки. Така е по книжката. Моят е друг модел, но със същите бъркалки.

https://www.kenwoodworld.com/en-gb/recipes/perfect-pancakes

Ако не е гладко тестото, увеличи времето!

С кои две бъркалки пробва? Палачинковото се прави с балона от тел, а кекс със К бъркалката. С куката се меси тесто и тежки кексове.

Височината на бъркалката може да се регулира на някои модели, така че да измества добре малки количества тесто. Виж в книжката за твоя как става!

Брашното трябва да се пресее. Винаги пресявам.

Ох, и на мене ми е по-лесно с миксера и робот вече не ползвам, освен за дълго бъркане като нуга халва, муфатака, ей такива.

# 101
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Винаги слагам брашното накрая и да пресявам го винаги. Ами и с двете съм пробвала, слагам-махам, ужас. Ще пробвам първо да сложа брашното. Дано стане, защото бъркам в планетарния и накрая завършвам с ръчния .

# 102
  • Paris, France
  • Мнения: 17 539
Еми сложи го в началото, де! Показах ти рецептата на Kenwood. В началото се слага. Всеки уред и робот си има особености и тестата и кремовете не се приготвят както на ръка. Примерно за нуга халеа на ръка белтъците се разбиват и после се сипва горещия сироп, а в Kenwood Cooking chef се слага всичко заедно - вода, захар, белтъци, бие се с балона на 140°, намалява се на 100° и се слага K бъркалката, изключва се топлене, слагат се печените ядки, бърка се докато изстине до 60° и се излива във формата.

https://www.kenwoodclub.ch/fr/recettes/nougat

В книжката не може да нямаш някоя рецепта за палачинки. Следвай я нея!

Пишеш за 2 бъркалки, но те са 3. Кои 2 имаш предвид?

Провери ли дали се сваля и вдига бъркалката?

# 103
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Мерси много! Да, три са, но тази за тесто не я броя, защото ползвам само балона и К бъркалките. Аз изобщо не съм гледала книжката, защото реших, че е като с ръчния миксер, а то явно не е така.

# 104
  • Paris, France
  • Мнения: 17 539
Нали това ти казвам - Не е. За палачинки и с миксер не слагам брашното накрая. Винаги половината мляко го доливам докато бъркам останалите продукти.

Колкото е по-особен уреда, толкова е по-важно да се следват указанията. 2 пъти скапвах най-обикновено кекс докато не намерих тази рецепта:

https://yummix.fr/gateau-au-yaourt-thermomix/

И е за точния уред, в който бъркалката е долу. 3 пъти се бърка по 15 сек. Един път да забравя и да пусна минута и край. Вадя от фурната нещо плоско, като флан, а не пухкав кекс.

Упътванията и готварските книжки към тези уреди не са за украса. Препоръчвам ти първите пъти да направиш нещо от тяхната готварска книга. Много добре са направени, показват точната бъркалка и приставки, грамове и всички необходими стъпки за успешно ястие. Като свикнеш, ще си приспособяваш твои рецепти.  

Off - за мене сладкарските роботи на Kenwood са върха на сладоледа в бранша. Лош не съм видяла. През 1990те съм виждала в действие техни роботи от 1950те и работеха като пушка. Та, не е в робота проблема според мене. 🤣😇🌞

Общи условия

Активация на акаунт