Избор на планетарен миксер

  • 30 307
  • 118
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 9 833
Привет, момичета Simple Smile
бързам да ви попитам за мнение, относно този планетарен миксер, който ще пускат в ЛИДЛ от идващата седмица:
https://www.lidl.bg/p/bergner-kuknenski-robot/p10032759?pageId=1 … e=Next_Sales_Week
...иначе се връщам да чета темата Simple Smile

# 106
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Нали това ти казвам - Не е. За палачинки и с миксер не слагам брашното накрая. Винаги половината мляко го доливам докато бъркам останалите продукти.

Колкото е по-особен уреда, толкова е по-важно да се следват указанията. 2 пъти скапвах най-обикновено кекс докато не намерих тази рецепта:

https://yummix.fr/gateau-au-yaourt-thermomix/

И е за точния уред, в който бъркалката е долу. 3 пъти се бърка по 15 сек. Един път да забравя и да пусна минута и край. Вадя от фурната нещо плоско, като флан, а не пухкав кекс.

Упътванията и готварските книжки към тези уреди не са за украса. Препоръчвам ти първите пъти да направиш нещо от тяхната готварска книга. Много добре са направени, показват точната бъркалка и приставки, грамове и всички необходими стъпки за успешно ястие. Като свикнеш, ще си приспособяваш твои рецепти.  

Off - за мене сладкарските роботи на Kenwood са върха на сладоледа в бранша. Лош не съм видяла. През 1990те съм виждала в действие техни роботи от 1950те и работеха като пушка. Та, не е в робота проблема според мене. 🤣😇🌞
Благодаря ти много! Пробвах да сложа първо брашното и НЕ стана на бучки Simple Smile

# 107
  • Мнения: 9 042
Привет, момичета Simple Smile
бързам да ви попитам за мнение, относно този планетарен миксер, който ще пускат в ЛИДЛ от идващата седмица:
https://www.lidl.bg/p/bergner-kuknenski-robot/p10032759?pageId=1 … e=Next_Sales_Week
...иначе се връщам да чета темата Simple Smile
И аз се интересувам-това планетарен миксер ли е или е обикновен?

# 108
  • Мнения: 12 911
Е как да е обикновен?
Имаме такъв зелен. Щерката е много Хепи с него.

# 109
  • Мнения: 9 833
Е как да е обикновен?
Имаме такъв зелен. Щерката е много Хепи с него.

Добре ли обира всичко от стените?

# 110
  • Мнения: 12 911
Обирането е според вид тесто... Ако е за целувки какво да обира? Тесто меси на топка...

# 111
  • Мнения: 9 042
Препоръчайте ми марка и до колко кe е най-добре да взема?

# 112
  • Paris, France
  • Мнения: 17 536
Kenwood chef ако искаш месене, Kenwood Cooking chef ако искаш и да топли, да готви кремове докато ги бърка, нуга, карамел. С две ръце препоръчвам. Тежък е, над 13 кила и му трябва място на плота. По-добър не съм виждала и тествала. Ако можеш да отваряш и четеш руски сайтове, влез в irecommend.ru и ще видиш, че рядко му дават оценка под 5*. Класи нас KitchenAid.

Ако само хляб ще месиш, машина за хляб е предостатъчна, но при нея трябва да се слага точното тегло продукти. Примерно машина за 1000, 1250 и 1500г тесто няма да измеси добре 500г тесто. В такава за 500, 750 и 1кг тесто пък не можеш да сложиш (много повече от указаното. Има програмируеми.

Кажи какво искаш да правиш с миксера, искаш ли да е еволюитивен и да може да си купуваш приставки като месомелачка, машина за макаронени, сокоизтисквачка, мелница за кафе итн.

Лидълските уреди са много шумни. ОК са като функции, но не са Уау.

ivka007, 👍🤣🌞. Чукча вече читател на упътване 😻. Браво! Радвам се. Да ви е сладко! 🥂

# 113
  • Мнения: 2 017
Имам кенууд, да споделя опит и да попитам едновременно. Като правя тесто за пита, пица, козунак, ако го направя на хубава топка с миксера, после става твърдо. Стигнах до извода, че трябва да е почти течно и безформено под куката, че да се получи после хубаво меко тесто. Въпросът ми е защо се получава так и при вас как е. Лидълският правел топка, китчън - и той, а моят - не.

# 114
  • Paris, France
  • Мнения: 17 536
Няма проблем да не става точно на топка. Тестото се стяга когато брашното поеме водата. Аз и в машина за хляб доливах вода, така че да маже под бъркалките за да се смеси всичко равномерно и да се разтворят по-добре твърдите продукти. Също, водата я смесвам със солта предварително, така че да се разтвори сама и след 12ч почвам да меся.

Аз бих доливала вода поне до петата или десета минута и после бих оставила да меси още 5-10 минути и обикновено след 15 или 20 минути имам топка тесто.

Ако някои роботи правят бързо топка, то е защото куката се върти по-бързо, но това не гарантира по-въздушно тесто. Мъъъъъничко повече вода, бавно и дълго бъркане ще ви дадат заветната топка накрая.

Зависи и колко е сухо или влажно брашното и на каква температура се меси и втасва. На Кенууд рецептите за хляб са на 60% хидрация обикновено. Стигала съм до 65-70°С понякога. Ако за 1кг брашно пише да се сложат 600г вода, слагам 500г и запазвам 200г за добиване и докато меси, доливам.

# 115
  • Мнения: 845
Здравейте, какво мислите за този уред?

# 116
  • Мнения: 9 042
Здравейте, какво мислите за този уред?

700 w ,не е много мощен

# 117
  • Мнения: 3 939


+1. И аз съм с малка кухня и отбягвам уредите, които са тежки и трудни за вадене и прибиране. Имам много хубав миксер с купа и хиляди приставки, който и нагрява купата до 180° и прави карамел, нуга, грис халва, бъркани яйца.

Може ли да споделите кой е миксера ви?

# 118
  • Paris, France
  • Мнения: 17 536
Kenwood Cooking Chef. Моят модел е стар, над 15г и няма интегрирана везна и някои други екстри на новите модели, но бърка като готви и ни отменя.



Новите модели на Thermomix (Bimby), Bosch CookIt, Monsieur cuisine също могат да правят доста от нещата. Само дето по-трудно се вадят после заради дълбоките и тесни купи.

Най-добрв отидете на демонстрации в представителствата на Kenwood и Thermomix и вижте на място какво и как правят уредите, защото са скъпички, а и Cooking Chef изисква да се знае коя приставка се слага точно ако искате добър резултат.

Само да предупредя, че идва с два кашона приставки (Kenwood) и изисква място. Сега има модели с различна вместимост. Нашият е малък, около 6л купа, но тогава само такива имаше. Предостатъчен ни е този размер. Ако можете да отваряте руски сайтове, ето мнения за различни модели:

https://irecommend.ru/srch?query=Kenwood%20cooking%20chef

Общи условия

Активация на акаунт