Нашите цветя - обща тема 8

• 34 928
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Какво да я правя тази маранта? Sad
Гледам я като бебе - сутрин и вечер я пулверизирам, два пъти месечно я подхранвам с тор, не е местена. А листата ѝ стоят на фунийки или безжизнени. В момента няма едно листо с нормален рисунък.
От миналата година я имам и си беше ОК, напоследък какво ѝ стана, не знам.
Приемам съвети всякакви.

Не съм гледала никога маранта, но виж какво пише за тях https://lubopitko-bg.com/maranta.html
https://m.az-jenata.bg/a/59-tsvetya/34967-maranta--vinagi-nepovtorima/, това с листата се получава при недостатъчно поливане.
Ени, много е нежна и красива първата детелинка Simple Smile!

# 616
Идвам с още карамфили. Много са ми красиви! И миришат много приятно. 🥰 И малко мушката.

Вистерията ми е като сърце оформена в момента.

# 617
  • Мадрид / София
Сдобих се с кленови дръвчета:

Ликуидамбар

# 618
Здравейте, отдавна не съм се включвала в темата, защото през зимата изгубих повечето си цветя, уви, а от семенцата, засяти в началото на март, почти нищо не покълна.
Все пак и това лято ще имам хубав балкон - луковиците на лилиуми тръгнаха, ще имам невен и латинка от семена. Миналогодишният здравец вече цъфти. А от разсад посадих петунии, любимите ми цветя, и калдъръм.
Скрит текст:

# 619
Чудесни цветя имате . Истинска феерия .
Взех та поръчах и един жасмин индийски самбак .
Та както се е почнало ще изкупя де що видове има . Само дано не ги уморя . Аз съм ама пълен лаик - хич ме няма .
Лошото е , че и място нямам . А и лятото си ходя на село и трябва да ги взема с мен там явно и после да ги връщам .
Проблем ми е зимата и прибирането вътре . Място нямам въобще . Освен на един прозорец до парното

# 620
  • София
Идвам с още карамфили. Много са ми красиви! И миришат много приятно. 🥰 И малко мушката.

Вистерията ми е като сърце оформена в момента.

Вистерията на колко години е?Цъфти ли?И аз много искам да си взема,но четох някъде(може и тук да било),че цъфти слд седмата година?Бавно ли расте?Вашата от къде я взехте?

# 621
Магика,на 4 години е тази. Имам още една,но тя е мноого малка,към метър. Тази миналата година я рязах постоянно и за това е толкова малка,иначе щеше да е много по-голяма. Взех я от олх,един човек от Павликени,както и още 4-5 неща и всичко от него ми е ок и съм много доволна. Другата,която е един метър,я садих преди тази,от Хоуммакс ми я купиха,но е много зле. Даже не даваше признаци на живот и за това купих още една. После тръгна,но едва едва се развива.
Не са цъфтяли още. Не знам дали за това,че така я рязах миналата година или има друга причина. Тази година я пускам по дувара да си пълзи и ще видим на пролет дали ще ме зарадва.

# 622
Здравейте
Подариха ми тази красавица, но нещо не чувства добре у дома. Гледам я (мъча я по-скоро) на западна, остъклена със сини прозорци тераса. Поливам я често (през ден, както ми казаха в цветарницата), но имам чувството, че я преполивам 🤔. Слънце ли не и стига, изсушавам ли я, преполивам ли я, или защото е между два отворени прозореца на течение - не знам, но бавно и сигурно умира китката. Съвети за спасяването ѝ приемам всякакви.

# 623
Поли, такива маргаритки гледам и в саксии на открита тераса, и директно в градината. Не е стайно цвете. Иска много светло и слънчево място, иначе е абсолютно лесна за гледане и непретенциозна.

# 624
Нямам открита тераса, живеем на първи етаж и след няколко похождения върху прането ни, я остъклихме ..... няма да се радвам на цветовете значи 😏, жалко. Ще я дам на приятелка да си я бодне в градината.
Благодаря 🌸

# 625
  • Пловдив
Да се запиша с цветно сандъче на тераската Simple Smile

И да питам някой има ли Ранкулус/Лютиче?
Дали е ок сега ако засадя?

# 626
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някой показваше цъфнали. Simple Smile не пречи, засади го. Simple Smile

# 627
Днес минах покрай храста, от който крадох клончето , доста са го поорязали, но пак е красив и много ароматен.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 17:53 от Mateah

# 628
Ени, много са хубави карамфилчетата. Аз загубих моите от миналото лято, но пак ще си взема. Любими са ми.
Rayna, радвам се да те видя отново в темата. Помня миналото лято беше много красива твоята тераса.

Аз съм в очакване на цвят от едното алое. Не съм го виждала да цъфти до сега, изненада ме.

И бугенвилия номер 2 с огромни цветове. ❤

# 629
Магни,аз имам в саксия от няколко години. Тези ги сяхме направо в лехата с цветя миналата пролет и сега цъфнаха преди тези в саксията,но и другите се отварят вече. Наистина са много хубави!
Изнесох си и кактусите. Предполагам,че навън ще им е по-добре,от колкото вътре.

Накрая в оранжевите саксии са мандарина и лимони от семенца. 😃

Общи условия

Активация на акаунт