Нашите цветя - обща тема 8

• 35 036
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • In transit
Момичета,влизам с малко необичаен въпрос. Има ли накоя от вас сандъчета със сакъзчета,които да са закачени навътре към тераста,а не навън? Терасата ми е с парапет,но надолу е зидана ,не е стъкло или решетка. Та се чудя ще виреят ли така и накъде ще влекат?
Моите са навътре. Мм го страх да не паднат на нечия глава и затова висящите саксии всички са ми навътре. Всичко си цъфти и се развива чудесно.

Звънче, сложи дипладенията някъде на закътано слънчево място на балкона. Ще се оправи според мен. На парапета е доста открито и може да и е дошло като шок или температурно или от вятъра послените дни.
Започни да я ториш на 1-2 седмици.

Ян, много интересно са се оформили фрезиите ти. Heart Eyes

Натуся, прекрасна градинка имаш. Heart Eyes

# 316
Следя ви, но не пиша, но сега имам въпрос. Днес съвсем спонтанно, докато разглеждах цветята  в цветарския на обедната почивка, се сдобих с тези красоти.

Кралското мушкато, туртите и петунията (която е тъмно червена, но на снимката е по-светла) са ми ясни. Но левизията е съвсем ново и непознато цвете за мен. Някой гледал ли е да ми даде насоки. Прочетох, че не трябва да е на много слънчево, а там, където планирах да го посадя ще го грее по цял ден. И сега съм в чуденка къде да го сложа.

# 317
  • Стара Загора
Mомичета,благодаря ви. На нивото на парапета са,т.е достатъчно високо.Изложението е изток.
Миналата година си бяха навън,но имам проблем със съседката под нас. Терасите на долния етаж са издадени напред и падат прецъфтели листенца в тях. Сърди се,че се налага да ги мете,въпреки че обирам редовно до колкото мога,прецъфтелите цетове Pensive .
Сега се чудя ,ако ги обърна навътре дали ще е по-добре.

# 318
  • София
Вероятно рехава почва? Тук пише доста за дипладенията. Успех, явно е красиво растение, изисква прибиране зимата....
https://www.bgfermer.bg/Article/6263169

Благодаря за линка. Ще я пресадя тия дни, то така или иначе цветенца не й останаха, всички пъпки почти опадаха, така че надали ще й смутя цъфтежа на този етап Simple Smile днес си взех една почва за мушката и други цъфтящи растения от Бриколаж по препоръка на консултантките там. Дано да я хареса..

Както виждам от пост на друга съфорумка не само аз имам проблем с опадане на пъпки на новозакупена дипладения. Надявам се да се съвземат след аклиматизирането.

# 319
  • софия
Както виждам от пост на друга съфорумка не само аз имам проблем с опадане на пъпки на новозакупена дипладения. Надявам се да се съвземат след аклиматизирането.
И аз се надявам за моята. И няколко листа от основата паднаха. Пресадих я преди да я изнеса. Не мисля, че съм я преполяла, сложих камъчета на дъното на саксията. Остава проблемът да е аклиматизиране.

# 320
  • забравих си мисълта...
Много са са ви красиви цветенцата, Дами! В темата е настанал истински цветен рай! Heart Eyes

Ооо, Венета,това мушкатце съм го виждала. Много е хубаво! Но, го нямам.

Ще ги пуснат и по цветарските магазини, Karzz. То и фуксиите ги нямаше, пък сега има какви ли не.

Когато през декември посадих луковичките при джоджена, мислех че като се покажат цветята, ще успея да ги пресадя на другаде, но пак не ми остана време. Не знам вие как успявате. Thinking На мен времето все не ми стига.
Цветята, които изкарах онзи дeн навън, малко трудно се приспособяват. Да се надяваме че ще успеят, но колкото успеят, ще си купя нови ако се наложи, че ми омръзна вече.
А сега да ви покажа тези, които най-после цъфнаха. Някои са по-светли, други горе долу като с цвят на картинката на пакета, но нито едно не е така, както беше показано. Казват, че почвата и торовете се отразявали на цвета. Но както и да е, пак ме радват.

Най-после да се покаже и лилав минзухар.

На един ден пресадени мини петунии.

А тези лалета още се размотават. Изгубих търпение да ги чакам.

Карамфилите бяха цяла зима на терасата под стрехата. Въпреки това пораснаха, избуяха нови и започнаха да цъфтят.

А това е едно от соларните ми цветя. Много е красиво през нощта. Съседката го видя вчера след обяд и го помисли за истинско.  Simple Smile

# 321
  • Бургас
Оххх, каква цветна феерия е последните страници! ❤️
Разкошни цветя!
Моята дипладения е бебе. До есента я чаках да пусне коренчета и да я засея. Още не е цъфтяла. Утре ще ви я снимам. Знам, че е червена.

Съни, жълтата роза е страхотна!

# 322
Може ли да попитам дали е възможно това цвете да е анемоне? За първа година градинарствам, посадих много цветя, като повечето вече ги разпознавам какви са, но специално за това не съм съвсем сигурна?

Vanilla,
Не съм спец, листТа на моето са леееко подобни?

# 323
Рано е за дипладении навън според мен (ветровито и студено). Аз също не издържах и купих поредната - все още е вътре, падат й листата, но упорито не я поливам. Оцеляват засушаване, но от преполиване загиват бързо.
Миналогодишните са на тъмно и относително хладно. Поливани са не повече от 3-4 пъти от октомври и то доста пестеливо. "Мустаците" им са по 2 метра вече, но ще ги подрязвам чак при изнасяне на открито. Хич не са лесни за презимуване. Не бих ги пресаждала сега.

# 324
Ванила, садила ли си анемоне пулсатила? Ако листата са леко мъхести, може да е тя, но останалите анемонета не изглеждат така. И на мен ми прилича повече на калифорннийски мак, те много се разсяват, може да е подаръче от съседите Grinning

# 325
  • софия
Рано е за дипладении навън според мен (ветровито и студено). Аз също не издържах и купих поредната - все още е вътре, падат й листата, но упорито не я поливам. Оцеляват засушаване, но от преполиване загиват бързо.
Миналогодишните са на тъмно и относително хладно. Поливани са не повече от 3-4 пъти от октомври и то доста пестеливо. "Мустаците" им са по 2 метра вече, но ще ги подрязвам чак при изнасяне на открито. Хич не са лесни за презимуване. Не бих ги пресаждала сега.
Свърши то, свърши. И вчера валя и я поля. Ще видя какво да я правя.

# 326
Анемоне Сулфиде садих, имам някаква надежда, че може да е то, след като попаднах в нета на тези снимки. Скоро ще разбера Simple Smile

# 327
  • Варна
Здравейте, моля за някакъв съвет. На нолината всяка зима ужасно много и изсъхват крайчетата на листата. Къпя я веднъж на 10 дни, но това не спасява положението. Лятото навън новите листа са наред, но след като я прибера за зимуване и настъпва този проблем. Сега е все още вътре, но скоро трябва да я изкарам навън. Чудя се как да предотвратя това изсъхване докато е вътре в апартамента, Thinking

И за да не съм спам, малко дрозери, Simple Smile

А до този мъник все не мога да стигна. Трябва да му купя подходяща саксия и най- накрая да го пресадя, че вече 2 месеца си е в купешката такава. Blush

# 328
Момичета, да "повдигна" пак моя въпрос. Някой гледал ли е левизия?

# 329
Здравейте,от няколко седмици си търся винки и никъде няма, ако някой знае къде мога да си намеря в София да свирка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт