ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 782
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Леле,леле,  каква активност по нощите в темата..в 7ми ще сме за Раднево направо.🍹

Моите деца са ми обещали, че догодина след матурите ще ме пращат на Нареченски бани да си лекувам нервите Laughing

# 661
Мъж ми рече, че чул, че шести клас всички ще учат до края на юни, задължително. той ли не е разбрал, или...?
Ра2, не е за всички ✌️
Или той не е чул, или журналистите пак да на ниво 🥴
Леле,леле,  каква активност по нощите в темата..в 7ми ще сме за Раднево направо.🍹

Моите деца са ми обещали, че догодина след матурите ще ме пращат на Нареченски бани да си лекувам нервите Laughing
Мисля, че ще получим намаление за група 😂😂😂

# 662
  • София
Вита, взимай ме с теб.
Аз много помагам в ученето, без математиката. Изпитвам го и помагам с проектите. Моят е бавен и не може да си организира времето. Всеки ден се чудя как стига навреме за училище.

# 663
  • София
Абсолютно готова съм да се явя на изходни нива по всички предмети.
И по музика ли ? Wink
Това уж е 'разтоварващ' предмет, но като че ли доста се учи. Или поне на мен отстрани ми изглежда така.
Щерката все ме 'застрелва' с някой въпрос. Онзи ден пее по ноти и ме пита - вярно ли е?!? А де, като не разбирам нищо...
Та целят клас бил изпитан на ноти. Като трябвало да гледат нотите от учебника на учителката, не от техните. Щото там всички си били написали каквото трябва.

И при нас няма инфо за 25-ти. Очаквам днес да им кажат.

# 664
  • Пловдив
Разтоварващ предмет не значи свободен час. Нашата учителка изисква също в рамките на нормалното, но не смятам, че е излишна тази информация. За обща музикална култура трябва да знаят имената на български композитори и най-известните им произведения, фолклорните области, видове музикални инструменти и т.н. Винаги има начин да е обяснено приятно, със смисъл, а не да се шашкат децата, че ще ги изпитват на ноти.

# 665
Музиката е моята... Ахилесова пета...
След 2ка на диктовка на ноти започна да ходи на китара и всичко е Ок с нотите 😜
Но сега учат хора и тактове.... Ъъъъ да започне да ходи на народни танци ли? Че иначе си е зубрене, а на момата не й се отдава 🤓 Сега чакаме резултат от контролно с 10 или повече въпроса само за тактове на хора... Нямам големи очаквания 😂

# 666
Петица ми светна от контролното по география. Младежът ще е доволен, аз също. По музика прави някакъв проект. Писа за група Ахат. Преди доста си припяваше техни песни.
Снощи писа по история. Избра си Иван Асен II. Трябва обаче и да го представи пред класа. Който не го направи, ще има оценка с единица надолу. Срокът за проектите е до утре. Казах му да говори с учителката и да поиска да го представи днес, защото следващите две седмици няма да е на училище. Да видим дали въобще ще говори с нея или ще реши, че му е есе едно колко ще му пишат.

# 667
Аз от цялото препитване по изобразително и по музика (при нас са си почти разказвателни тези предмети) доста обогатих общата си култура. Това фризове, представители на изкуството на Ренесанса в Северните страни, български композитори класици и музикални форми... Направо съм готова за някакви по-официални и изискани събития:) И ако някой ще ме кани, дано да побърза, че мисля до 2-3 месеца ще съм ги забравила.

# 668
Абсолютно готова съм да се явя на изходни нива по всички предмети.
И по музика ли ? Wink
Скрит текст:
Това уж е 'разтоварващ' предмет, но като че ли доста се учи. Или поне на мен отстрани ми изглежда така.
Щерката все ме 'застрелва' с някой въпрос. Онзи ден пее по ноти и ме пита - вярно ли е?!? А де, като не разбирам нищо...
Та целят клас бил изпитан на ноти. Като трябвало да гледат нотите от учебника на учителката, не от техните. Щото там всички си били написали каквото трябва.

И при нас няма инфо за 25-ти. Очаквам днес да им кажат.

Е, музиката не е от най-силините ми страни, но все ще скълъпя нещо...
Нашите не пишат ноти. Само теория.

*PipiLota* Satisfied Sweat Smile Laughing

А по рисуване какво правят вашите деца?
Ние имаме един господин, който не може да се справи с тях. В часовете не правят нищо, слушат музика. За домашно им дава да нарисуват нещо, но със срок по три седмици. Те, разбира се, не са готови в уречения срок.  Доколкото разбирам и никаква теория не се предава или изисква. На практика е едно голямо нищо.

# 669
И при нас рисуването е проформа.
Класното по бел е минало днес,трудно било(не помни какви са били въпросите,около 25+преразказ)чакам с нетърпение да го върне г-жата!Смятам тези дни да релаксирам,след вчера нямам сили и желание да крещя.
Оценки гледам по история 5 и по чп 4(идея няма какво не  е разказал от урока или какво е объркал).Толкова отнесен е в последно време,хормони ли е,период ли е?Ходи буквално,като муха без глава.
А отишъл на фризьор и са му скъсили косата повече и има драма,оф жена да беше ,да го разбереш....

# 670
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Днес мина и класното по БЕЛ. За първи път младежа каза, че мисли, че се е справил много добре.
Ирка за контролното по музика чУх вчера. Тактовете не ме притесняват, защото често спорят със сестра си за тях и винаги той е прав. Напълно не съм наясно как ги разбира и помни тези неща.
Вчера е искал да предаде проекта по История - постара се много да го напише и научи, а и допълнителни факти да каже извън това, което пише. Не стига, че е бил първия и единствен, който е бил готов, но учителя го върнал да го направи наново. Имало само една снимка и текста е напечатан. Ами не е поставял такива условия. Той младежа пише като с краката си. Често след контролни се е случвало учители да уточняват какво точно е написал.

# 671
  • в очите на дъщеря ми
Мдаммм, така както си мислеше, девойката, че по БЕЛ се е справила блестящо, в Админа цъфна.....Добър 4...рева беше титаничен, а най- кофтито е , че няма обратна връзка, за да видя какви са пропуските. Сега ще търся връзка с госпожата, за да може да се отработят пропуските на частните уроци.....така беше и на предишния тест, мисля, че споделях тук с Вас.

# 672
Сега разбрах от класната,че на 25-ти няма да учат,нямало и да ги викат в у-ще.Аз се зарадвах,а младежът още повече.
Проектите при нас са или напечатани със снимка,две или под формата на презентация в word. Моят има 5ца на проект по история,цитирам" просто защото е от мен и тази жена не ме харесва".Smiley(има нещо вярно,но...)

# 673
  • София

Ирка за контролното по музика чУх вчера. Тактовете не ме притесняват, защото често спорят със сестра си за тях и винаги той е прав. Напълно не съм наясно как ги разбира и помни тези неща.
С тактовете си е жива математика 🙂. Прости дроби - в числителя е до колко броиш, в знаменателя - на каква нота броиш - в 7/8 има седем осминки, в 3/4 - три четвъртинки и т.н.
Тази година сме пожалени откъм музика и изобразително изкуство, но миналата си имаха много сериозни контролни по изобразително 🙄. Но се вписваше добре и в познанията им по история, например.

# 674
  • Пловдив
Нашият учител по рисуване е страхотен. Уникални обяснения и презентации.От всяко дете иска рисунка или каквото е дал като задание.И на компютър ги кара да работят. Но само 4-5 деца му се връзват.
В Школо е обявено, че от 15 до 30 не е задължително присъствие.

Общи условия

Активация на акаунт