ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 785
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Моите няма да учат на 25-ти. А утре имат спортен празник. И двамата казаха, че имат нужда от почивка, не че са се преуморили 😆

# 646
Ако сте чули крясъци,от мен са!!!!Прибирам се и синковецът ме посреща с думите:"Знам,какво следва,ама сега се сетих,че утре имам класно по бел".Цяла седмица твърди,че нищо не е споменала г-жата,а сега изведнъж го отложила за утре,о и да не се тревожа,всичко си знае и може.Е,питам аз кой е автор на Серафим и какво означава името му и тишинаааа,е каква х-ка ще напише?Подпалих яко,повиках и сега чете и попълва тестове.Ще стискам палци да не си развали оценките,ако ли не имаме уговорки,че ще пише по преразказ всяка седмица до края на юни,ей така за разкош(той го предложи,за да не спра комп.)

# 647
  • София
Боже, колко е хубаво да виждаш, че не си сам!
bobsi81, знам, че не ти е до смях, душо, но ми стана едно ведро, че не е само у нас подобно положението. Превърнала съм се в истеричка, която на себе си е досадна, вечно да подканя тоя и оня да пише домашни, да подсеща за презентации, да учи и изпитва или да води график на класни, тестове, изходни и тем подобни. А на всичкото отгоре да го саботират собствените му отрочерта Joy
Не знам дали знаете, но има родители, които нямат представа какво учат децата им. Не пишат тук, щото няма какво да кажат - отдавна са забравили кой е Серафим или как се намира обем на конус. И си живеят спокойно, а децата даже завършват, а някои дори отлично "най-високобаловите" училища.
Но както е казал ...

# 648
  • Сф
Ако сте чули крясъци,от мен са!!!!Прибирам се и синковецът ме посреща с думите:"Знам,какво следва,ама сега се сетих,че утре имам класно по бел".Цяла седмица твърди,че нищо не е споменала г-жата,а сега изведнъж го отложила за утре,о и да не се тревожа,всичко си знае и може.Е,питам аз кой е автор на Серафим и какво означава името му и тишинаааа,е каква х-ка ще напише?Подпалих яко,повиках и сега чете и попълва тестове.Ще стискам палци да не си развали оценките,ако ли не имаме уговорки,че ще пише по преразказ всяка седмица до края на юни,ей така за разкош(той го предложи,за да не спра комп.)
Ха, а моята като знае че има класно утре, седна за един час да си подчертае описанието на героите в учебника.За разсъждения не е чувала нищо. А баща и, за награда я заведе на мач. С такова главоболие съм..че моята и не чете..на братчетата на Гаврош- тишина.Едно стихотворение! 5 реда! Нямам думи! Случайно викам да  си чувала, че за езиковата паралелка, в която с е целиш е 3 пъти оценката от бел? - ами вика, то е догодина.. Оф, и там уроци ще трябват, писна ми, не знам с 2 деца и уроци как се оправят хората. Хич не им пука на тия деца, как се изкарват пари, как ги мислим и им даваме шанс.

# 649
  • София
Не знам дали знаете, но има родители, които нямат представа какво учат децата им.
Да си призная,аз съм от тези родители.Мен никой не ме е проверявал и аз така правя.Казах,че домашните ще проверявам рядко,но ако не са написани ще стане мазало.Но тя наборката отговорна и дори сама посяга към допълнителни задачи.Набивам в главите и на двамата ,че учат за себеси и от това зависи къде ще влезнат и какво ще работят.Има и друг момент,че аз от математика грам не разбирам.А като гледам госпожата по български(от уроците) какви неща и дава,абсурд да и помогна.

# 650
  • Пловдив
Натуся,знам какво е да имаш такова дете. Каката никога не съм я напънала за нищо. Дори и не знам какво е учила след 5 клас, а беше в математическата гимназия. Е, да ,ама децата са различни. С малката е мъка.... Едно ,че не попадна на читав учител до 3 клас.Второ си е бавна ,над нещата. Ако не подсетя,значи няма да се случи. Ще си напише домашните ,но да реши задача допълнително,ако не й кажа-няма да стане.Пък да прочете нещо по литература без натиск-абсурд. За сметка на това пък се четат книгите ня някакви певци,ютубъри и други глупости. С една дума,завиждам ти благородно.

# 651
Мъж ми рече, че чул, че шести клас всички ще учат до края на юни, задължително. той ли не е разбрал, или...?

# 652
  • в очите на дъщеря ми
мандаринка, аз не знам, как се намира "обем на конус", за Серафим,  иди дойди...като цяло, почти не знам какво учи прекрасната, тя като цяло, с малки изключения, е отговорна и си следи задачите...е днес врясках като ненормална, защото решила, че днес е ваканция и няма да ходи на урок, щото е поканена на РД...бе изобщо цял ден виках..ама в Админа сега видях 6 по история и 6 по английски език. Тръпна в очакване от оценката по математика...тренирам по- малко скубане на коса...така де подготвям се...

# 653
renydent , все едно описваш дъщеря ми - спокойна, бавна и разсеяна. Най-голямото ми притеснение за НВО в 7 клас е дали ще се вмести във времето. Какво ли не пробвах, но не мога да я забързам. Ако не я проверявам и напомням ще си ходи с ненаписани домашни и забравени за учене уроци, и въобще няма да се стресне или почувства неудобно, пълен непукиз.

# 654
  • Пловдив
vita ,боря се като свиня с тиква.Единствено пише домашни. Не мога да я хвана в издънка там. Но всичко останало е мъка.Нищо извън минимума. Изпълнителна-може да й дадеш 50 задачи-няма да оспори ще ги реши-само не й давай зор.Пробвала съм какво ли не - с добро и поощрения,с лошо и заплахи,  с наказания и лишаване. Нищо не работи,докато тя не реши ,че ще го направи.Спомням си в трети клас една събота я оставих да учи 12 часа. Не мръдна от стола.Някъде следобед на мен не ми издържаха нервите и я попитах не иска ли да излезе да играе,а тя погледна през прозореца и каза-ами то духа вятър. Е оставих я-от 9 до 9-ината работа е при нас.

# 655
  • София
Дивачката още шета из нас. Не е бутнала да учи днес. Намери си една адашка, която даже й е набор, през един вход (преместихме се в края на миналата година) и двете мацки цял ден метат улиците.
Направо...

А има класно другата седмица по бел. Обещала ми е, че ще учи/преговаря. Но явно трябва аз да се развикам, иначе няма да стане.
Съседите да му мислят.

# 656
И моята дъщеря не попадна на добри начални учители. От 1-ви до 4-ти клас беше мъка. Събота като седнеше да пише домашни от 10 сутринта до 17 часа следобед се пишеха, а в часовете се вместваше във времето за контролна. Беше ужасно неуверена, смяташе на пръсти до 3-4 клас, беше си измислила система дори за таблицата за умножение. Имах съмнения, че детето ми е с обучителни трудности. В 5-ти клас съмненията ми се разсеяха с различните учители по различните предмети. Установих че с малко усилия от нейна страна може спокойно да изкара 5-ца. Ако учителя по предмета е добър, голяма част от урока се научава и запомня още в час. НО пустата мотивация я няма все още - нито вътрешна, нито външна.

# 657
  • Сф
Леле,леле,  каква активност по нощите в темата..в 7ми ще сме за Раднево направо.🍹

# 658
Добро утро. Караме го лежерно тази седмица, но следващата - контролни до откат.
Класната твърди, че 25 май е учебен ден. Опитах се да кажа, че официално според МОН е присъствен, но неучебен - не било така. Надявам се днес да се уточнят. Много съм доволна от учителите на детето като преподаватели - преподават като хората (независимо ДО или ПО), разбрани са, винаги са насреща да помогнат, но... административно и организационно, училището ни е голяма греда. Нищо не е ясно до последния момент. А това мен лично много ме изнервя.
Оплаках се пак рано, рано. Голямо съм мрънкало.
Хубав ден.

# 659
Оф, абе аз вече вдигнах ръце, да ви кажа...
Какво ли не направих последните две години да го бутам това дете. Вярно, малко по-отговорно стана, но е много далеч от моята представа за добра подготовка. Както и вие споделяте - на минимума е. Много трудно склонява нещо допълнително да се потруди, а иначе вижда, че има нужда.

Добре ми беше и на мен с голямата - толкоз години нямах представа какво учи.
Ама сега с малката всичко ми се връща. FlushedRolling Eyes
Абсолютно готова съм да се явя на изходни нива по всички предмети.

Общи условия

Активация на акаунт