ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 793
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Стон, това е направо тъпо. Как география без атлас? Малко е като химия без Менделеев. Нас едно време ни побъркваха на тая карта. Ама аз съм стар динозавър . Днес и аз мислех да погледна баловете за бъдещите желания. Макар че първо оценката трябва да се види пък тогава , ама ей така за ориентир. То в Пловдив не са много паралелките с испански ... май са две ,та шанса е почти нулев. Мнгого добър вариант е италиански , но там пък май е една.... абе ще ги проуча .

# 631
Рени, в Пловдив с квоти ли са езиковите гимназии? Аз лятото доста оглеждах баловете в почти всички областни градове за езиковите и математическите гимназии. Ей така, от чисто любопитство, за да сравня моят синковец и с другите деца и да видя чисто хипотетично къде би бил приет, ако живеехме другаде. По спомен май в Пловдив имаше паралелка в МГ с много висок бал. Друго не ми е направило впечатление да е трудно постижимо.

# 632
Лесно ви е на вас с по няколко езикови гимназии в град.
В Добрич имаме само една езикова гимназия и конкуренцията е жестока.
Все пак това е  нашата основна цел. Дай Боже да ни стигнат силите и да я постигнем!
Голямата ми дъщеря завърши специалния клас по немски с пълно отличие, но като цяло не съм доволна от преподавателите. За шестокласничката планираме английски.

За съжаление Природоматематическата ни гимназия вече се е превърнала почти изцяло в математическа, което не е опция за нас, тъй като математиката не е от най-силните ни страни...

# 633
От 31 май всички класове продължават присъствено. Излязла е заповед. Очаквано

# 634
  • Пловдив
Стон,под квоти имаш предвид съотношение момичета ,момчета ли? Когато каката кандидатстваше имаше . За ЕГ Ив.Вазов мисля че имаше мин година-50 на 50 бяха. Ами прирева ми се като видях бала. Испанския са 2 паралелки тоест 26 момичета общо. Бала е бил на 1во класиране 424-481,5 за момичета,на второ 413-418.
Италиански - 2 паралелка-26 момичета бал 405-453 първо и 400-433 на второ класиране.
НТГ са повече паралелки-бала е бил 467-389.
Много разчитах на едно не много престижно училище, което има една испанска паралелка ,но се оказа, че там се удвоява бел и се учи повечко история,а малката не си пада по нея.Задължителни профилиращи предмети – история и цивилизации и география и икономика. Балът е бил 433-349.
В НТГ не пишеше за квоти ,но по време на каката бяха 50 на 50. Не знам как стои и въпроса с хронично болните. Преди във всяка паралелка можеха да влезнат 5 деца. Влизаха на база оценките от първия срок,без изпит.Сега предполагам пак има.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 19:05 от renydent

# 635
Бройки за хронично болни деца пак има. Те обаче кандидатстват преди записването на общия кюп. Ако има квоти, за момичетата е необходим по-висок бал. Аз нали съм с момчета, гледах при момчетата бала и бях забелязала, че моят можеше да влезе почти навсякъде в страната, но основно защото е момче. За момиче със същия бал, изборът щеше да е стеснен доста.

# 636
  • Пловдив
Да,момчетата влизат доста по лесно.За въпросната испанска паралелка мин бал за момче е 384 и то на първо класиране. За да влезне момиче му трябва 5,32 и по двата предмета,момче 4,96 и по двата предмета.
Няма как да изкара 2х5,80. Никакъв шанс. Ще се борим за НТГ. И без това си ми е слабост тази гимназия.
Аз сега и друго си сетих. Първо излизат оценките и тогава се подават документи или и това се е променило?

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 19:21 от renydent

# 637
Оценки няма. Първо точките, после подаването на заявленията.

# 638
  • Пловдив
Дидева ,мерси. Данибон за догодина трябва да е като настолна книга. Ми така е ,който ражда деца със 17 години разлика сега пита. Поне да бях сменила мъжа с някой по-млад. Хахахах Наздраве момичета.

# 639
  • София
Гледам в Школо, че детето има срочна оценка по БЕЛ. Все още не са правили класно. Възможно ли е така?

# 640
Добре дошла ims!

Вчера не ми остана време да се включа, и да ви пиша, дано днес да успея по някое време, вчера проблем с майката на едно от децата, доста се напрегнах, но ще го реша проблема, прегледах набързо правилника в училище отнасящ се към децата и поведението, ще говоря и с класната, да видим.Вчера класната писа в групата за утрешната РС, с нея ще изкараме първи - 15 мин. времетраене, после по график ще влизат всички учители за по 10 - на мин., то
май - май ще се говори само кой ще ходи до края на юни, и евентуално някое оплакване и до там, еййй на такава РС никога не съм предполагала че някога ще присъствам, но поне всички ще се изредят, откакто сме почнали 5 и 6 клас, не сме имали удоволствието при присъствените да се изредят всички учители, винаги е имало такива които ни подминаваха, и постфактум се информирахме за това което ни интересува.
Вчера по Лит. правили тест от учебника или от уч. тетрадка но само тези които са правили класното, а тези които отсъстваха мин. седмица им дала да правят класното от тогава, какво е сътворила ще се разбере като им ги върнат.

# 641
Петица на класното по математика! Доволна съм!
Дай Боже и по български да се е справила!

Аз лично нямам търпение тази учебна година да приключва. Още малко да имат сили децата да доизкарат благополучно!

# 642
Здравейте, синът ми завършва 5 клас.  Може ли да ми препоръчате помагало с литературни анализи?

# 643
Момичета от Пловдив, тъй като надничам в темата за седми клас, да ви кажа, че вчера няколко майки се организираха да направят тема за прием в училищата само за град Пловдив, може да ви е полезно.
Другото, което следя уж отсега, са многото изисквания по логистиката покрай изпитите - какви часовници може, какви не може, в какви прозрачни пликове се оставят багажи, телефоните и др., какъв е инструктажът за децата, какъв за квесторите.
Сложна работа. Дано в училище да ги учат и да го проиграват кои листи в кои пликове се слагат.
Някои родители на седмокласници не са доволни от повсеместното връщане на училище. Даже обмислят петиция, децата да са он-лайн с цел превенция на това да бъдат под карантина баш на датите на изпитите.

Вчера не са връщали никакви класни, нито контролното по георгафия, тъй като едно дете, което миналата седмица било в Египет, трябвало да прави теста индивидуално. Значи аз моето дете на сладкарница не смея да го заведа заради пустата му пандемия, ама то в стаята седи с някоя, която се е развявала из Африка и се връща на училище , без да се седи в карантина у тях си десет дни поне.
Знам, че тук има хора, които мислят като, мен, затова си позволявам изблик.

Хана, за пореден път, взимам повод от препоръчана от теб книга в другите теми, за да я поръчам и аз. Става дума за "Елайза и нейните чудовища" на издателство Ибис. Много приятно ме изненадаха от издателството, че ми я доставят за тяхна сметка, т.е днес ще ми я донесе куриер на Спиди, но ще платя само 14 лева. Мисля, че на моето дете, което въобще не чете фентъзи, този сюжет ще му допадне.

Лек ден от мен!

# 644
  • Пловдив
blueeyes, благодаря за информацията за темата за гимназиите в Пловдив. Ще я разгледам. Моята категорично иска да остане в МГ по възможност. Но не защото знае за какво става въпрос, а защото си харесва училището. Дори не знам какво по-надолу да сложим в списъка с желания. Целим се в паралелката с най-висок бал, пък да видим. Ако се издъни ще проучвам и другите гимназии.
Дано книгата ѝ хареса. Ние все избираме книгите така, че да се припознае в главния герой Wink
Нашите утре имат спортен празник, който ще пропуснем и ако на 25 не се учи се очертава седмица ваканция Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт