ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 796
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Ариана, това някъде написано  дали ли са им го, или всичко е в сферата на няакви устни приказки?

# 616
  • София
Никъде не съм го видяла написано. Не че познавам министерската наредба от миналата година...Нито в училищния правилник го има, нито заповед на директора (доколкото ги има изобщо в малко частно училище). Всичко си е на добра воля от страна на деца и родители и натиск от страна на учители. Дзверът по БЕЛ дори отказа да прави класно за първия срок, защото трябваше да е дистанционно...

# 617
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ариана, има алтернатива, но малко се подписвам така да се каже с особено мнение - Джон Атанасов - Приложно програмиране и Компютърна техника и технологии, ПГТК - Системно програмиране, 51 СУ, 7СУ, 134 СУ и 105СУ всичките със Софтуерни и хардуерни науки. Баловете при тях миналата година са били от 319 до 490(този бал е изключение за 134СУ), средния бал навсякъде е около 400.

# 618
  • София
Още не съм гледала минимални балове, страх ме е Simple Smile
А и моята засега се е запънала за биология в нпмг. Ако не се получи, не знам на какви алтернативи би се навила без много рев и сополи.

# 619
  • София
Рева и сополите изобщо са си в реда на нещата 😄. Важното е накрая след 5 години да са щастливи от избора си 😉

# 620
Аз от сега се опитвам да пробутам СГСАГ като идея - Строителство и архитектура. От малък все чертае и проектира сгради и наистина смятам, че ще се чувства добре. Мечтата му за ТУЕС и да създава игри, което ми се струва малко по-въздушно. От друга страна СГСАГ е с немски език, което е по-добре, защото всички софтуерни специалности навсякъде са с английски, а той сега ще се явява на В2 и няма смисъл да тъпче на едно място. Ако в бъдеще продължава да иска програмиране винаги има начин да се занимава с това извън училище.

# 621
  • Сф
O, мина ни класното по мат. Не е решила всичко разбира се, но аз и не очаквах. Не било трудно, каза, бре, бре, бре...и няма рев.
Последна задача за 10 точки, никой не бил я решил. Каква ще да е таз задача, ще разберем. Ако изкара 4 или нагоре, това ще означава, че уроците помагат и господина е факир (ходила е 5 часа общо) и ще продължим, въпреки че ни е нанагорно с цената..Ох, камък ми падна с тая математика.

# 622
  • София
Аз от сега се опитвам да пробутам СГСАГ като идея - Строителство и архитектура. От малък все чертае и проектира сгради и наистина смятам, че ще се чувства добре.
Те май имат собствени изпити? С БЕЛ и математика ли се кандидатства и при тях или като при студентите - и с рисуване? Някога имаше дори предимство при кандидатстване в университета, ако си завършил техникума им. Мисля, че идеята ти е чудесна, стига да успееш да го убедиш 😉.

# 623
Аз от сега се опитвам да пробутам СГСАГ като идея - Строителство и архитектура. От малък все чертае и проектира сгради и наистина смятам, че ще се чувства добре.
Те май имат собствени изпити? С БЕЛ и математика ли се кандидатства и при тях или като при студентите - и с рисуване? Някога имаше дори предимство при кандидатстване в университета, ако си завършил техникума им. Мисля, че идеята ти е чудесна, стига да успееш да го убедиш 😉.
Това не съм го проверявала за собствени изпити в СГСАГ - ще се разровя. Благодаря за подсещането.

# 624
Вчера беше нашето класно по БЕЛ. Само преразказ. Но, разбира се, цяла година писаха от името на неутрален разказвач, а вчера им е дадено да преразказват от името на герой. На някакъв супер безизвестен текст...
Моята уж се е справила. Написала е две страници. Дано!

Днес я викат на контролно по математика преди часовете - на степени.

Изобщо лудницата е пълна.

В крайна сметка нашите деца до края ли вече ще са присъствено? Не беше ли за три седмици, до 28-ми май?

# 625
Доколкото знам са до 28-ми май присъствено, после пак минават ДО.

# 626
  • София
Здравейте,  от няколко месеца Ви чета и вече реших и аз да се включа с мнение.
Относно Строителния се кандидатства само с НВО.
При нас минаха класните . Били са лесни.
Сега ще продължат с контролни по разказвателните.
Ще имат изходящи нива?
Ние сме от София,  имам шестокласник в 73 СУ

# 627
Добре дошла ims!

# 628
  • София
Благодаря!
Групата е много полезна!
От тук научавам доста неща, както за училище така и за начин на справяне с проблеми при детето.
Въобще споделянето е голяма сила:)
Да сме здрави, а всичко останало ще се нареди по най-добрия начин!

# 629
Днес има контролно по география. Уж учи снощи, но учителката им дава трудни тестове. Ако успее да изкара 4, ще съм доволна. Реално може да говори много по география, но с атласа. Без него, всички имена му изскачат от главата, а на контролните винаги има задача на отбелязани точки в празна карта да напишат имената - реки, планини, градове и т.н. Мен никога не са ме изпитвали по география без карта, но явно вече тенденциите са други.
Няколко контролни има насрочени за първите дни на юни, а той тогава ще отсъства. Нямам идея кога ще ги прави и дали ще ги прави изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт