ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 802
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Уф, на нашето класно е имало теза от Братчета на Гаврош. Пълна изненада! Няма идея какво е писал, измислял си нещо...та нямаме особени очаквания. Здраве да е, догодина повече 🙂

# 601
Тези тези:) кога се учат. При нас не са ги подхващали, доколкото имам инфо. Миналата година учиха трансформиращите преразкази. Тази година сбит преразказ и характеристика на герой. За тези не е ставало дума.

# 602
  • София
И аз не помня целенасочено да са ги учили, но им е дадено да разсъждават върху цитат в рамките на 5-6 изречения...

# 603
  • Пловдив
Ханна, моята девойка по принцип си е с мъжки дрехи. Свикнала съм. Вече и клин отказва да носи. Трябва да е голямо и широко ,но тя си е така от малка.Да се похваля купихме първото бюстие и малко порасна-вече е 148 см и 41кг.
Днес са я включили само по бел,но учителката забравила да включи микрофона т.е. по нищо. Следобяд я заведох при кръстницата - 2,5 часа математика- наваксала е до края на годината. Предала й е всичко до края.Вероятностите са й доста познати от стари задачи. Така, че май учебната година завърши за нас.

# 604
Аз леко се ядосах отново. Детето току що извади покана за 24 май за някакво награждаване в актовата зала на училището. Представям си родители и ученици нагъчкани там. Обикновено на тези мероприятия в нормални години има по някой припаднал от навалицата, такъв е задух. Нямат акъл в нашето училище и това си е. Детето дума не дава да се каже да не отидем. Ако отидем все едно да си плюя на всички принципи и граници. Пфу. Наздраве!

# 605
  • Пловдив
ПипиЛота, не мога да дам съвет в тази ситуация. Ще споделя нещо абсурдно от вчера.Вчера имаме 3 пациенти с отложени часове поради Ковид. Приятелката ми и съпруга й са също болни от вчера.Роднинско семейство 2 възрастни и 2 деца също от вчера. Нито един от тях не е вкаран в системата.Тестове са направени вкъщи.За Пловдив вчера обявените са 6 човека.

# 606
Завиждам ви за това,че виждате края.При нас предстоят класни,контролни и т.н.Младежът е ваканционно настроен(чудно защо)и с триста зора го приземявам над уроците.Дано не се издъни баш в края.

# 607
  • София
Класното било лесно. Да видим. Най-много да си спечели малко тормоз от класната си за оправяне на оценката. Аз няма да имам сили да викам, си мисля.

Официално си имам пубер (20дена преди да направи 13). Почнах пак с лекциите и обясненията. Знаела. Ама не баш. Не можа да се справи с 'крилцата' - за какво е това? Устат дечко.

# 608
Завиждам ви за това,че виждате края.При нас предстоят класни,контролни и т.н.Младежът е ваканционно настроен(чудно защо)и с триста зора го приземявам над уроците.Дано не се издъни баш в края.
И при нас всичко предстои, а на наборката не и се учи.

# 609
Добро утро, първо да пожелая успех и късмет на децата с тестовете, вчера беше нашия по Мат. - първи час, за събуждане, за днес някой беше писал че детето ще имат първи час пак по Мат., ще падне голямо разсънване, дано да се представи добре, и да е в кондикция. Сега ще чакаме резултати, др. седмица щяла да им даде класната по ЧП, то така или иначе тази седмица няма как да стане, тъй като точно тези дни когато имат ЧП те са почивни, та като писах почивни, утре и петък ще почиват децата. Вчера щерката по Мат. си преписала условията на друг лист и отговорите, прегледах някои от тях, и доколкото разбрах от хаотичното пресмятане резултата ще е минимум 4, максимум 5, за 6 дори не се и надявам, едната задача не я е решила, др. пък не помни условието дали е било точно така както го е преписала, и ако е така и там го е объркала, ми не чете с разбиране, не се замисля, питам добре ако е така условието при преписването не обърнали внимание и да се усетиш, а тя - миии не, ми каквото такова, то от предупреждения за тези неща плишки ми излезнаха на езика. Вчера класната пък пише в групата за онлайн среща в Teams за четвъртък, снощи по никое време направи нова стая - ЧК, емиии, много рано се сетиха, аз като казах и предложих никой не се включи да каже дали искат или не, дори и самата тя, не ги разбирам тези родители от нашата паралелка, уж загрижени, поне част от тях, пък когато трябва да реагират, те седят и мълчат, накрая и аз ще взема да мълча и ще ги оставя да се оправят, то щом всеки ще се интересува персонално, и аз ще правя така, да се спасяват.
Хайде момичета не остана, още малко и ще го избутаме и този срок, че и уч. година, ще си дадем малко почивка и после с пресни сили наново на есен с песен на трезва глава и много опънати нерви ще сме.
Дано децата да завършат успешно тази година и успеха да им е хубав накрая.

# 610
И нашта слабо я включват към дистанционното. Вчера е имала само математика. По география са правили тест на Северна Америка, бил много гаден по отзиви, но на нея нищо не е пратено. Той господинът хич не обича ДО. Дете от класа й беше пратило съобщение, че г-нът казал устно, че който е на ДО, трябва да се появи лично и присъствено да прави тест. Официално обаче никъде нищо такова не се появява като информаия и засега ще се въздържа от активност по въпроса. Звучи ми идиотски, честно казано.
Днес са с намалени часове, класното по БЕЛ е в четвъртъка, когато уж часовете ще са с нормална продължителност. Ще видим дали ще има промени.

# 611
https://Министърът по БНТ каза, че ще се учи до 30 юни. Няма да го променя.

Моето по_ малко дете е на оеср и госпожата настоя да прави присъствено изходните нива. Не влязох в спор с нея, направи ги, мир да има.

Нашето класно по мат беше много трудно, ще видим резултатите.
По БЕЛ мина вчера, доволна е от себе си.
В четвъртък ще имат контролно по история. Днес ще им връщат географията.

# 612
Вчера синът ми беше много щастлив .Причината за тази радост е,че класната им съобщила ,че отличниците ще учат до 15-ти Simple Smile Всички останали продължават до 30-ти ,това решили на училищния съвет.
На нас ни остана само класно по-БЕЛ ,което е насрочила за 31-ви .Искаше ми се да е по-рано Sad

# 613
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Далеч съм от мисълта, че историята и класното по БЕЛ са последни, ще има и още контролни, минимум 2 по МАТ и ЧП, но вече ми е ваканционно.
Вчера така за спорта прегледах какви са били баловете за така мечтания ТУЕС. Еми безбожни са. С МАТ ще се справи, но трябва много да се работи по преразказа, а там е пълна нула. Съобщих му го и е готов да работи здраво в тази насока. Обеща да напише 150 преразказа за лятото. Остава да намеря учител, ако можете да ми предложите някой, че от сегашната съм много доволна при работата по български, но по литература не се получава.

# 614
  • София
Дете от класа й беше пратило съобщение, че г-нът казал устно, че който е на ДО, трябва да се появи лично и присъствено да прави тест. Официално обаче никъде нищо такова не се появява като информаия и засега ще се въздържа от активност по въпроса. Звучи ми идиотски, честно казано.
И в нашето училище е така. Детето може да си избере дали да влезе в класа и да направи теста с тях или отделно само с учителя (за да не се смесва с общата тълпа).

Нина, има ли алтернатива ТУЕС. И аз съм се загледала в него заради уклона на детето към софтуерни науки, но си знам зверчето и този "студентски" режим няма да му отговаря на характерчето и ще загази 🙄🙂

Общи условия

Активация на акаунт